|
| Tuax, zbloudilá liška | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Tuax
Poèet pøíspìvkù : 16 Join date : 19. 11. 13 Age : 45
| Předmět: Tuax, zbloudilá liška Fri Nov 22, 2013 1:40 pm | |
| Zdravím, tak se sem taky zvěčním. I když vůči vám mám zatím velkou ztrátu. Nemám toho ještě ani zdaleka tolik nakoukaného z Bollywoodské tvorby. Momentálně jsem někde kolem třicítky zhlédnutých filmů, ale postupně další přibývají Můj první a tzv. vstupní film byl Ghajini před zhruba třinácti měsíci. A tak nějak jsem pak propadl tomuhle stylu práci s vizuálem a s filmy jako takovými. Letos se mi zatím nejvíce líbily English Vinglish a Barfi. Zhlédnuto na Bollywoodském festivalu, kde jsem zhlédnul všech devět filmů co byly ve velkém sále. Jsem fanoušek Ásie celkově a ponejvíce Hong Kongské kinematografie, na které jsem kdysi vyrůstal. Tak to zanechalo stopy. :)Ovšem každá tamní země má svou osobitost v tom jak přistupují k filmovým příběhům k jejich zpracováním. Ať už Japonsko, Jižní Korea, Thajsko, či Čína. V Bollywodském stylu z Indie na mě hodně dýchá tanec, souznění lidí, láska i cudnost v jednom, pozitivní energie. Věci které mám hodně rád, ačkoliv tanečník nejsem, ale to ostatní, s tím se hodně ztotožňuji. Pak je v tom taky mnohdy velká snaha o perfekcionalismus, vše působí někdy až moc dokonalé, ale je to součástí této tvorby a mě to vůbec nevadí, získalo si mě to. Hodně se mi líbí, že spousta jejich filmů je proti zvyklostem prakticky všech ostatních kinematografií o značně dlouhých stopážích. Nejzajímavější na tom je, že dívat se dvě a půl hodiny na Bollywoodský film je víc naplňující, než mnohé filmy odjinud, které mají o hodinu méně. Obsahově často plnější, méně plané výplně. To jsou aspoň mé dojmy, pocity z toho co jsem dosud viděl. Ne vše je úplně super, ale tak jako tak, když jsem se bavil se známými, tak vůbec nechápou jak se mi ty filmy mohou líbit. Já se přitom vyloženě těším na taneční mezihry, písničky a to specifické pojetí. Když to tam není, nebo je tam toho poskrovnu, tak si na to i stěžuji Už jsem viděl i pár filmu s Bollywoodskými fanoušky milovaným Shahrukh Khanem, ale i když se mi líbil třeba v "Jmenuji se Khan", tak do oka mi nepadl a nevypadá to ani po dalších filmech, že by si mě získal. Nejvýrazněji na mě zatím zapůsobil Amitabh Bachchan, ten je fakt úžasný i když je na scéně jen chvilku, natož když má hodně prostoru. A letos mě docela uhranul svým herectvím Ranbir Kapoor, ten mi sedí hodně s tím jak přistupuje k ztvárnění svých postav. Pak ještě mě čím dál více oslovuje Irrfan Khan. Z ženských hereček mě zatím nejvíce zaujaly Samantha Ruth Prabhu, Preity Zinta a Sridevi. Zatím jsem toho s nimi viděl, ale málo. Do určité míry už beru i Saif Ali Khana a Kareenu Kapoor. Na ČSFD jsem za posledních třináct měsíců doplnil do databáze skoro tisícovku Indických filmů (nejen Bollywood), desítky, herců, hereček, režisérů. A stovky plakátů několik desítek fotek. I tahle práce s Indickými filmy mě dosti baví a v mé tamní doplňovací funkci Indie hodně dominuje. No a taky jsem se letos rozpřekládal. Celkově Ásii, většinu zemí. Takže v tom mám už i jeden Bollywoodský film a další mám rozpřekládáný. Tahle činnost mě taky chytla a o opět Bollywodské filmy mají specifikum, tím že se písně oproti jiným filmu skoro vždy překládají a občas to dá docela zabrat. Pár písní už mám za sebou Závěrem, proč takový zvláštní název tohoto tématu? Inu po dlouhé roky mám jednu velkou zálibu a tou jsou lišky. I jsem si před lety ušil vlastní kostým bílé lišky, do které se obvykle stylizuji. A lidé v mém okolí mě znají jako Lišáka Tuaxe a tak mě lišky provázejí životem. Svého času jsem měl na netu i jednu obří galérii lišek (fotky z celého světa), ale ta už je pryč. Sem jsem zavítal náhodou, při dohledávání a tak jsem sem i zabrouzdal a vyhrabal si zde liščí noru. Jelikož svět Bollywoodu a Indie mi je blízký a dříve jsem i trošku dělal věcí do indické numerologie, tantry, ajurvédy atd. No už jsem toho napsal asi až moc. Tak mě tu máte | |
| | | Paro
Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Sat Nov 23, 2013 12:29 pm | |
| Velmi tě tu vítám, to o ČSFD je hodně velké plus. Zatím jsme to tam doplňovali fakt v malém kroužku, takže každý další nadšenec se vyplatí Já Amitovi teď propadám taky čím dál víc. Určitě se tu mezi námi neztratíš, piš, překládej, vkládej, do sytosti | |
| | | Tuax
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Sun Nov 24, 2013 8:06 pm | |
| Díky. Po zhlédnutí Om Shanti Om, jsem k tomu doposlal na ČSFD pár obrazku do tamní galérie a pojmenoval herce. Tři z nich, ale nemůžu zatím identifikovat. Tak kdyby jste doplnili, nebo mi to napsali a já tam ty jejich jména přidám. Jedná se o prostředního herce na první fotce. Třetího z leva na fotce třetí. A herečku na fotce šesté | |
| | | PreSlav
Poèet pøíspìvkù : 723 Join date : 12. 02. 11
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Mon Nov 25, 2013 2:08 pm | |
| Shreyas Talpade Salman Khan Kirron/Kiron Kher | |
| | | Gaja Gamini Admin
Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Mon Nov 25, 2013 2:42 pm | |
| Vítáme a jsme rádi, že nás přibývá | |
| | | Tuax
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Wed Jan 15, 2014 3:37 pm | |
| Na ČSFD už mám prava i na přidávání profilových fotek tvůrců. Tak mě můžete kdyžtak poslat odkaz na na vašeho oblíbence, oblíbenkyni, co nemá profilovku a pokusím se s tím něco udělat Akorát je pravidlo kvůli právům, že by to mělo být z filmu - u herců a hereček. Z natáčení režiséři, kameramani atd. Tedy žádné fotky z předávání cen, z modelingu, z osobních stránek, autorsky chráněných s logem, jménem fotografa atd. | |
| | | PreSlav
Poèet pøíspìvkù : 723 Join date : 12. 02. 11
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Thu Jan 16, 2014 11:49 am | |
| super, pošlem ti nejakým juhoindickým herečkám ,čo chcem dať. | |
| | | Paro
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Sat Jan 18, 2014 12:25 pm | |
| Perfektní, když k tomu přidáme moje práva, tak už jsem téměř samostatní | |
| | | Tuax
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Sat Jan 18, 2014 5:46 pm | |
| - Paro napsal:
- Perfektní, když k tomu přidáme moje práva, tak už jsem téměř samostatní
To ano Já už těch práv mám poměrně hodně, protože tam toho dělám asi fakt hodně. Momentálně pracuji na oceněních. Až dodělám hlavní Hong Kongskou cenu (všechny ročníky) - cž je časově na týdny, měsíce, spousta tvůrců, filmů chybí... tak pak se chystám na některou z Indických. Jen k nim zatím nemám nějakou slušnou stránku s archivem všech ročníků, vítězů a nominací. A taky těch cen mají docela hodně Niktorius mi doporučil hlavně Filmfare Awards a National Film Awards. Tak uvidím, až se k tomu někdy na jaře, nebo v létě dostanu. Jinak mám práva i na plakáty, ale ne systémově posílané. Musím je odněkud vždy stáhnout k sobě a nahrát přímo od sebe. Zobrazí se hned. | |
| | | Paro
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Sun Jan 19, 2014 1:07 am | |
| Pěkné, Filmfare určitě a plakáty pro začátek vyzobej ty, co máme tady, to máš taky tak na měsíc BTW čím to, že se docela často Indi fandové rekrutují z východnějších kinematografií? | |
| | | Tuax
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška Thu Jan 29, 2015 9:41 pm | |
| Ahoj, tak jsem po delší odmlce zpět. A momentálěn překládám: Kick (2014) - Salman Khan, Jacqueline Fernandez, Nawazuddin Siddiqui, Randeep Hooda... Hodnocení to sice zatím nemá, nijak závratné, ale mě se to poměrně dost líbí. Předpokládám, že si to své diváky najde. Do neděle bych to mohl mít snad hotové. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Tuax, zbloudilá liška | |
| |
| | | | Tuax, zbloudilá liška | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |