Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sat Oct 22, 2011 1:19 pm
Gaurí napsal:
Nebylo to dokonalé, ale bavilo mě to. Ani sama nevím, proč. Ale něco jsem si tam našla. Nedotaženosti mě kupodivu nijak nerušily... asi mi ke štěstí stačil ten modrooký Siddharth s dlouhými vlasy
A to som si myslela, že ja som tu jeho najväčší fanúšik :D
Texlin
Poèet pøíspìvkù : 413 Join date : 07. 11. 10 Age : 45 Location : Liberec, Czech Republic
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Oct 26, 2011 12:53 pm
Včera jsem se dívala na BODYGAURDA se Salmanem Khanem a Kareenou Kapoor. Film se líbil, jen tam bylo při vela akčních bitek, kde byl Salman snad stejně silný a bystrý jako superman :D
Gaurí
Poèet pøíspìvkù : 513 Join date : 04. 06. 11
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Oct 26, 2011 1:00 pm
Tak Salman snad JE silný a bystrý jako Superman
Gaurí
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sun Oct 30, 2011 9:17 am
Tak už jsem Bodyguarda taky viděla, ani mi nevadily ty scény, kdy byl Salman jako superman, jen jsem od toho asi čekala trochu víc... Salman mi připadal jako úplná trubka. Ale dokoukala jsem to, pobavila jsem se :-)
Texlin
Poèet pøíspìvkù : 413 Join date : 07. 11. 10 Age : 45 Location : Liberec, Czech Republic
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sun Oct 30, 2011 3:55 pm
Taky jsem od něho čekala více, Gauri.
Shlédla jsem dva filmy.První se Shahidem DEEWANE HUYE PAAGAL byla pěkná blbina. Shahid hraje velmi slušného hocha, Akshay Kumar bláznivého detektiva...základní příběh je hezký, ale film je celkově dost nudný. Druhý film WAKE UP SIDE byl daleko lepší podívanou. Film byl pěkný, nebyl nudnýa příběh měl šťávu.
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sun Oct 30, 2011 4:42 pm
Dámy, nie som taká odvážna, ako vy 8) Jediný Salmanov film, ktorý si ešte pozriem, bude Dabangg 2. Inak som to s ním už vzdala
Texlin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Thu Nov 03, 2011 9:15 am
Yes Boss - taková jedna velká komedie, vcelku oddychový film se spoustu legrace. Celkově ale nic moc.
Remini
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Thu Nov 03, 2011 11:55 pm
Tak som si dala pauzu od Bollywoodu a pustila som si Bollywood/Hollywood :D Keby som si to pozrela pred rokmi, asi by som tomu dala veľmi nízke hodnotenie. Teraz ma to ale úprimne pobavilo :P
Gaurí
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 09, 2011 11:51 am
Arundhati Taková blbina, ale mělo to pár hezkých momentů. Navíc se mi líbilo spojení (polo)sárí a meče, sice teda ten meč držela hlavní hrdinka jak vegetarián kuřecí stehno, ale tvářila se příjemně zarputile, tak jsem jí leccos odpustila. Chytrých hororů se točí málo, bez ohledu na to, zda v Severní Americe nebo Jižní Indii. Tenhle chytrý nebyl, ale koukat se na něj dalo.
Remini
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 09, 2011 4:29 pm
^Ja som sa párkrát celkom slušne zľakla. Inak som sledovala, odkiaľ sú ktoré scénky "požičané" :P Mám rada Sonu Sooda ako záporáka a malú Arundhati hrala tá istá herečka, ktorá zahrala aj malú Paurnami Mne pripadala Anushka s tým mečom celkom presvedčivo. Rozhodne viacej, než Siddharth v Anaganaga-O-Dheerudu :D Ale mohlo to byť OVEĽA lepšie. No čo už, nie je to prvý ani posledný film s nevyužitým potenciálom...
Texlin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sat Nov 12, 2011 6:50 pm
Milenge Milenge - děj se mi moc líbil, ale na konci mě ještě něco chybělo. Ne že by film neměl vyvrcholující konec, měl, ale prostě jsem ještě na konci čekala něco víc
Gaja Gamini Admin
Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 2:41 pm
Takže od doby, kdy jsem poslala naposled jsem toho viděla docela dost Zindagi Na Milegi Dobara (2011)
Opravdu hezký film, kde nic není důležitější než příběh. Nespoléhá se na hvězdy ani se nenaží oslnit. Příjemně plyne, člověk má po něm stejně tak příjemný pocit. Stejně jako život je v něm smích i slzy. Všichni tři hlavní hrdinové byli skvělí, ale nejvíce mne oslovit Hrithik. Kalki je drahoušek. Katrina měla velmi nenáročnou, jednoduchou roli, takže jí to sedělo (ačkoliv má špatnou výslovnost - a to i v angličtině, kdy se její "r" mění na "w")
8/10
Naposledy upravil Gaja Gamini dne Wed Nov 16, 2011 2:43 pm, celkově upraveno 1 krát
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 2:43 pm
Singham (2011)
Viním Dabangg z toho, že jsem si tenhle film neužila víc. Ajay Devgn působí na plátně jako policista rozhodně hrozivěji než Salman, ale pořád jsem měla pocit, že tohle už jsem prostě viděla...
7/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 2:49 pm
Laadla (1994)
Skvělé! Opravdu upotalo pozornost a ani na minutu se nenudila, ačkoliv přiznávám, že dvě písničky jsem zcela přeskočila. Sridevi byla skvělá! Její postavu jsem upřímně nenáviděla a sma jsem jí chtěla vrazit pár facek. Anil byl dobrý. Nicméně Raveena mi prostě nesedí ať dělá co dělá. Největší slabinou byl konec, který mi přišel nespravedlivý, a zbytečně šŤastný.
8/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 2:54 pm
Double Dhamaal (2011)
Další dobrodružství čtyř ne docela chytrých hochů, kteří chtějí zbohatnout rychle a bez práce. Užila jsem si první díl, ovšem zde humoru dochází dech. Pouze v poslední hodině jsem se mohla konečně zasmát. Tentokrát to není Sanjay Dutt, ale Riteish Deshmunk, který strhává pozornost a jeho "Tukya" byl prostě srandy kopec.
Poprvé jsem viděla nechvalně známou Malliku Sherawat a můžu říct, že se mi líbila víc než proslulejší Kangana, ta mi naopak začíná lézt na nervy (měla by se vrátit k rolím jako Fashion, kde byls skvělá.)
Shrnutím - jedná se o film s přehnanými vtipy a hraním, přesně ve stylu Indry Kumara, přecpaný narážkami na jiné filmy, které ale ve výsledku ubírají na vtipu.
3/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:01 pm
Himmatwala (1983)
První úspěšný film Sridevi v Bollywoodu, ovšem pozdější superhvězda je použita pouze jako doplněk s velmi limitovaným prostorem. Jeetendra je hlavním hrdinou, ovšem také jedním z herců, nad kterými mi nezbývá než povytáhnout obočí. Vím, že byl velká hvězda, ovšem jeho kouzlo (či co) prostě nevidím. Jeho hraní mi přijde příliš strojené. Příběh samotný je běžná masala 80. let o bohatém padouchovi popravující nepohodlné vesničany jedoucím vlakem, Kaderu Khanovi s rádoby směšnými dialogy, nějakém tom sexismu ("Můj syn půjde studovat. Moje dcera může zůstat tady a vést docela podělaný život, pak ji za někoho provdáme." - to nikdo neřekne, ale chovají se tak) a s jednou opravdu dementní písní.
Opravdu průměrné a zapsáno do historie pouze díky tomu, že šlo o Sridevin první úspěch v Hindi.
4/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:08 pm
Bodyguard (2011)
Jestli jsem na tomhle něco opravdu milovala, byla to Teri Meri. Skvělá píseň, plná citu, velmi dramatická a přesto ne přehnaná. I na plátně vypadá skvěle, ačkoliv Slaman mohl běhat méně :D
Bohužel mi to připadá, že se dokonale vykašlal na nějaké hraní. Prostě pózuje sám za sebe a občas mluví. Kareena vypadá půvabně a je ve své roli přesvědčivá, ovšem nemá moc s čím pracovat. Ostatní postavy jsou dokonale bezvýznamné, "zlouni" mají asi tak dvě scény. Tsunami se snaží být novodobý Johny Lever, ale jenom mi lezl na mozek.
Hlavní postavy jsou velmi uboze propracované, neprocházejí žádným vývojem a nudí. A ani se nevyvíjí jejich vztah. Pořád jsem se jenom divila, odkud se vlastně všechny ta láska vzala. Jako pár mne nezaujali a jejich problémy se mě nedotkly. Akční scény byly ve špatném slovy smyslu směšné. Příliš mnoho levných počítačových triků.
Lepší než Salmanův předchozí film Ready, ale pořád velmi slabý a rozhodně nezasluhující hit.
5/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:14 pm
Aarakshan (2011)
Většina filmu se mi velmi líbila, víc pro myšlenku než herecké výkony (všechny dobré), jelikož jako univerzitní studentka jsem postřehla některé opravdu zajímavé věci.
Aarakshan je vpodstatě show jednoho muže a tím je stále charismatický Amitabh Bachchan. Saif Ali Khan mizí z mysli v okamžiku, kdy zmizí ze scény. Deepika má skvělé výrazy tváře, jen potřebuje víc zapracovat na modulaci hlasu.
První část je více sepjatá a napínavější, a rozhodně by bylo ku prospěchu věci zkrátit snímek na standartní dvě hodiny. 7/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:17 pm
Mere Brother Ki Dulhan (2011)
Skvělá zábava, ale nemyslím, že má "opakovací hodnotu". I na poprvé byl film bolestivě předvídatelný od první minuty, a nejedná se o žádné vážné procvičení bránic. Nicméně herecké výkony jsou přinejmenším příjemné (ano, i ten Katrinin, ačkoliv v druhé půlce mi lezla na nervy jako obvykle), nejlepší byl Ali Zafar. Katrina a Imran jsou divný pár, neseděli mi k sobě. Hudba byla výborná.
5/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:44 pm
Parivaar (1987)
Film o rodině, kterou tvoří dospělý muž, dvě nalezené děti, pes a opice. Ano, slyšely jste správně. A pokud vás nedojmou slzy dětí, plačící pes a vzlykající opice určitě ano. Zvířata jsou až nechutně chytrá, zvládnou všechno od obětí v chrámu až po jízdu autem.
V hlavních rolích se objevil Mithun Chakraborthy a Meenakshi Sheshadri, a ačkoliv má Meenakshi méně prostoru, dokazuje, že délka role není rozhodující. Kormě několika špatně dabovaným vzlykacích scén a dosti nesmyslné záchrany dětmi je radost ji pozorovat. Mithun dělá svou populární roli chudého leč spravedlivého. Děti, hlavně děvče, byly dobré.
Samotný příběh je dostatečně zajímavý, ale mohl být zpracován lépe. Film trpí hlavně dobou vzniku. Je v něm příliš mnoho zbytečných scén a odbíhání. Příliš mnoho nesmyslů. Několik opravdu WTF momentů. A bez urážky náboženství příliš mnoho božských zásahů. A nemůže chybět dejme-do-toho-i-tuhle-ptákovinu-bude-to-super-skční-scéna konec, kam se vždycky nějakým způsobem dostanou všechny postavy (včetně dětí, opice a psa - ti dva poslední zachrání všem sedací partie).
5/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:47 pm
Parineeta (2005)
Krásný, citlivý milostný příběh, dobře zpracovaný. Největší silou filmu byla atmosféra a nejzářivější hvezdou Vidya Balan. Je tolik krásná, až vznešená jako Lolita, její jediný pohled láme srdce a její slzy by mohly být stejně tak dobře vaše. Rozhodně jde o nejlepší ženský debut, jakého jsem zatím byla svědkem.
Všichni herci jsou dobří, ovšem Saifova postava je poněkud nepříjemná a Sanjay Dutt je příliš předvídatelný. Vidět Rekhu byla radost. Hudba byla další silnou stránkou filmu, jak písně tak podbarvení scén. 8/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:51 pm
Guddi (1971)
Hezký film o dívce, která věří, že všechno ve filmech je skutečné. Jaya Bhaduri (budoucí Bachchan) mi poprvé nelezla na nervy (vlastně podruhé, pokud počítám film Fiza), vypadala hezky a odvedla dobrou práci jako do Dharmendry zamilovaná fanynka. Nicméně ačkoliv film má dívčí jméno, jsou to právě Dharmendra hrající sám sebe a "strýček" kdo ženou příběh dopředu ve snaze ukízat děvčeti, že filmy nejsou jenom zářivá světla a bezchybná krása.
Velmi pěkný "dokument" o tom, jak to chodí za scénou. Přesto se musí člověk podivit, jak moc se podání filmu blížilo opravdové pravdě
7/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:55 pm
Bobby (1973)
Režie a herecké výkony jsou tím, co dělá film příjemnou podívanou, jelikož příběh samotný je nejtypičtější klišé.
Mladý a dosud fit Rishi Kapoor byl docela přirozená, debutující Dimple Kapadia dala své postavě citlivost, ačkoliv dělala nějaké ty začátečnické chyby. Nejvíce jsem byla nadšená z herca Prana a z Faridy Jalal (slavné spíše v pozdějších letech v mateřských rolích), ta se bohužel objevila jen na několik minut. Přesto jsem se víc zajímala o ni než o Bobby!
7/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 3:58 pm
Ghajini (2008)
O tomhle jsem neslyšela mnoho dobrého, snad pomohla nízká očekávání a to, že jsem neviděla film Memento, ale myslím, že se jedná o dobrý snímek. Až na cukrový konec jsem si film užila.
Aamir, tak často mne nudící svými přemýšlivými rolemi, byl skvělý, hlavně jako šílený mstitel. Asin, kterou jsem nemohla vystát v Ready, je tady docela jiná, výborná a trochu mi připomínala Sridevi podobou i manýrami.
7/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Nov 16, 2011 4:05 pm
Chandramukhi (1993)
Tohle nemá nic společného s Devdasem, ale dost se Salmanem a Sridevi. A ačkoliv mi bylo předem dáno na vědomí, že se má jednat o pokus o sci-fi, a ačkoliv mám sci-fi ráda a jsem velmi tolerantní, tohle byla prvotřídní ptákovina. Nadávalo to žádný smysl a představa, že se kouzlem vyrostlý chlapec hned druhý den bude ovíjet kolem dospělé ženy, mi přišla poněkud pedofilní. Salman v téhle době ještě hrál, ale nejde o nic převratného, Sridevi nemá co dělat, kromě náhlého propukání v divoký tanec, když je v největším srabu. Padouši jsou hloupí a konec naivní. Spoustu písniček násilně nacpaných na místa, kam se vůbec nehodí.