| Čo sme si pozreli.. | |
|
+5Texlin Paro Gaja Gamini wynn Remini 9 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Thu Dec 01, 2011 10:08 pm | |
| Fakt obrovský nezmysel za druhým. Niečo ako Ajab Prem, ale ten bol aspoň v prvej polovici zábavný. Tuto nič nedávalo zmysel a bolo ako pozliepané kúsky rôznych filmov. Jedine hudobný klip pri konci bol naozaj zábavný | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sat Dec 03, 2011 5:29 pm | |
| Salaam Namaste
Slibný začátek a příšerná blbost ke konci. Film mohl fungovat jako komedie, ale někdo se rozhodl ji zkombinovat s dramatem a ve výsledku nefunguje ani jedno. Preity je zredukována na nepříjemně ječící mašinu s příliš "falešným" těhotenským břichem, jen aby pak předvedla jeden z nejfalešnějších porodů světové kinematografie. Saif válel v komických scénách, ale jeho postava byla krajně nepříjemná.
Abhishek hostující na konci filmu byl děsný.
4/10 | |
|
| |
Remini
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sun Dec 04, 2011 12:41 pm | |
| - citace :
- Film mohl fungovat jako komedie, ale někdo se rozhodl ji zkombinovat s dramatem a ve výsledku nefunguje ani jedno. **** je zredukována na nepříjemně ječící mašinu... **** válel v komických scénách, ale jeho postava byla krajně nepříjemná.
^ Toto sa perfektne hodí aj na Band Baaja Baaraat :D Ale hej, zase film, ktorý nezvládol tú druhú polovicu. Ten Abhishek bol dosť wtf vo všetkej tej 'dráme' pri konci, ale ten film sa už aj tak nedal zachrániť. Zato ten Krokodíl Dundee ma pobavil | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sun Dec 04, 2011 9:13 pm | |
| Rang De Basanti
Bála jsem se, že půjde o další film, kde se "minulost" přesně opakuje a následuje happy ending a první polovina filmu mne nějak neoslovovala. Pak se ale začala zvyšovat rychlost a posledních 30 minute bylo nasáklé emocemi a strhujícím tempem. Nejsem mezi největšími Aamirovými fanoušky, dost často mne nudí, ovšem líbí se mi, že šel do filmu s tak silnou skupinkou jiných herců, jejichž role v žádném případě nebyla "vedlejší". Vcelku byla také zpráva filmu o smyslu revoluce mnohem lépe a přesvědčivěji podána, než třeba v Mangal Pandeyovi. A Waheeda Rehman je bohyně.
8.5/10 | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Tue Dec 06, 2011 9:55 pm | |
| Tridev (1989)
Logika značně pokulhává, ale zároveň se jedná o prvotřídní zábavu. Člověk nepřemýšlí o nedostatcích příběhu, protože se pořád něco děje. Plusem je i skvělá hudba. Vynikající massala.
8/10 | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Thu Dec 08, 2011 8:42 pm | |
| Sadak (1991)
Příběh se mi moc líbil a ocenila jsem, že pro jednou se nekonaly žádné odbíhající "podpříběhy" a film tak nebyl přecpaný. Sanjay Dutt a Pooja Bhatt tvoří hezký pár, ovšem nejpůsobivější osobou je eunuch/pasák známý jako "Maharani".
Narozdíl od jiných akčních bollywoodských hrdinů tu není Sanjay prezentován jako krvelačný mstitel, je k akci donucen okolnostmi. Další plus.
7/10 | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Fri Dec 09, 2011 10:38 pm | |
| Force (2011)
Dobře udělaný film, který měl být asi pokusem Johna Abrahama "salmanizovat" do podoby svaly do košile nezahalujícího super policisty, ale narozdíl od většiny Salmanových filmů je tu akce opravdu tvrdá a realistická. Dokonce tak realistická, že čas od času jsem se na to nemohla dívat, a znovu jsem zvedla oči teprve když rámus a křik ustal. Byla jsem nadšená z toho, že padouch zbytečně nekecá (jak tomu je v 99% procentech filmů, a nejen indických) ale prostě zabíjí - dalo mu to neskutečný nádech děsu.
John jako polda je dobrý, mnohem lepší než Abhishek, ať už v Dhoomech nebo letos ve filmu Game. Tomu tyhle role prostě nevěřím.
Škoda, že jsme neviděli víc ze života tří Johnových kolegů, člověk by pak s nimi cítil víc, stejně jako s Mayou (Geneliou), do níž vstoupil duch hrdinek let osmdesátých a poté, co byla ukončená romantická linka, se jako poslušný love interest stáhla do stínů.
Byla jsem trochu na rozpacích z přístupu čtyř hlavních hrdinů. Uznávám, že zákony nejsou dokonalé a často napáchají pěknou paseku, ale když heslo oko za oko bude vyznávat i polocie, tak to se tady za chvíli vybijem.
6/10 | |
|
| |
Remini
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Fri Dec 09, 2011 10:50 pm | |
| Videla som tamilský originál a John ani vo sne nemôže tromfnúť Suryu, ale bola som na to celkom zvedavá kvôli Genelii. Ale keď ona vedľa Johna vyzerá ako úplné dieťatko | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Dec 12, 2011 6:45 pm | |
| Omkara (2005)
Působivé a depresivní. Film je nacpán skvělým hraník, ale největší dojem dělá zákeřný Saif Ali Khan a Konkona Sen Sharma, jejíž jadrnost je k pomilování. Ačkoliv každý, kdo zná Othela ví, jak to vlastně všechno skončí, film eskaluje s opravdovým napětím a drásá nervy.
8/10
Naposledy upravil Gaja Gamini dne Tue Dec 13, 2011 5:21 pm, celkově upraveno 1 krát | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Tue Dec 13, 2011 5:16 pm | |
| Pardes (1997)
Subhashi Ghaiovi se po filmu "Khalnayak" něco stalo. Jeho filmy bývaly plné chyb a nesmírně zábavné. Ale pak už jsou jen plné chyb a takové nijaké... Silnými body tohoto filmu jsou SRK a Amrish Puri, ale příběh samotný mne příliš nezaujal. Mahima byla dobrá, na debut velmi, ale nelíbí se mi její hlas, což dosti kazí celkový dojem. Píseň "I love my India" se skvěle pobrukuje, ale jinak ani soundtrack nedosahuje kvalit jiných Ghaiových filmů.
6/10 | |
|
| |
Texlin
Poèet pøíspìvkù : 413 Join date : 07. 11. 10 Age : 45 Location : Liberec, Czech Republic
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Dec 14, 2011 6:37 pm | |
| ROCKSTAR
Celkem dobrý film, natáčený mimo jiné i u nás v Praze a na Karlštejně. Příběh o muzikantovi a jeho lásce s nedobrým, ale dojemným koncem. Ranbin na mě odcela kladně zapůsobil, i když hraje rivala.Film má naprosto úžasnou muziku, kterou napsal A. Rahman. | |
|
| |
Gaurí
Poèet pøíspìvkù : 513 Join date : 04. 06. 11
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Dec 14, 2011 6:51 pm | |
| Pardes mě bavil. I love my India je tak roztomile úchylná píseň, že mi zvedal bodování filmu o 100% :D | |
|
| |
Paro
Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Dec 14, 2011 8:00 pm | |
| Návštěva u babičky vykouzlila hned tři filmové zážitky A musím jí fakt pochválit, zvládla to i když nám selhalo kódování pro české titulky na rekordéru... Hum Tum (2004) *** Miloučká romantická komedie s Rani Mukherjee a Saifem Ali Khanem v hlavních rolích. Tolik let se míjeli, tolik míst na světě procestovali, až jejich láska musela dojít zpečetění. Jejich vztah se během dlouhé doby zrcadlí také v comicsu Hum Tum, čímž je filmové vyprávění příjemně oživeno. Ve vedlejší roli potěší roztomile mateřská bollywoodská Antonie Nedošinská Kiron Kher a samozřejmě hostující Abhishek Bachchan, ačkoli herecky bývá sám o sobě v jiných filmech zajímavější. Parineeta (2005) **** Kalkata, 1962. Saif Ali Khan, Vidya Balan, Raima Sen, Sanjay Dutt a Rekha v dojemném příběhu touhy napříč odvěkého sváru, ve kterém se vždy střetává majetek a rodina. Vizuálně podmanivé, s nádherně vystavěnou jemnou náladou kolem křehkého mikrosvěta hlavních hrdinů. Ale ani ve snu bych se nenadála spojitosti s Devdasem a možností sledovat verze tohoto příběhu ve trojím provedení v jednotlivých dekádách 40. - 60. let. Lajja (2001) ** Zatím jen nižší hodnocení, pro tu celkovou roztříštěnost, která není příliš stravitelná. Ale některé příběhy samostatně působí jako výborné malé filmy. Typicky zápletka s Anilem Kapoorem by mohla být slušným buddy movie, královny jako Madhuri Dixit a Rekha by na svém portrétování nezávislých žen unesly celé série filmů, stejně tak hrubé a neotesané postavy Ajaye Devgana a Tinnu Ananda by mohly mít výraznější prostor. Ale nač toto všechno rámovat událostmi s tváří Manishy Koiraly? Celek pak ztrácí na působivosti. | |
|
| |
Remini
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Dec 14, 2011 8:13 pm | |
| ^ Pohodová babička :D Ja nemám čas pozerať filmy, tak som si v skrátenej verzii (t.j. s pravidelným a častým pretáčaním) pozrelá telugský film Mr. Perfect :D Najviac na mňa zapôsobila nová herečka Tapsee - pripomína mi Geneliu Inak ale nie celkom moja šálka kávy, zase príliš veľa kázní a rozporov medzi mladou a staršou generáciou. | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Dec 14, 2011 8:20 pm | |
| - Paro napsal:
Lajja (2001) **
Zatím jen nižší hodnocení, pro tu celkovou roztříštěnost, která není příliš stravitelná. Ale některé příběhy samostatně působí jako výborné malé filmy. Typicky zápletka s Anilem Kapoorem by mohla být slušným buddy movie, královny jako Madhuri Dixit a Rekha by na svém portrétování nezávislých žen unesly celé série filmů, stejně tak hrubé a neotesané postavy Ajaye Devgana a Tinnu Ananda by mohly mít výraznější prostor. Ale nač toto všechno rámovat událostmi s tváří Manishy Koiraly? Celek pak ztrácí na působivosti. Přesně tenhle problém jsem mělá já se S-E-I. Tolik příběhů které mohly dobře fungovat samy, slepených ušmudlanou izolepou..... Pravda ale je, že Lajja na mne působila nesmírně dobře celá, i když první hodina (A hlavně přípravy na svatbu) mne nudily. | |
|
| |
Paro
Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Dec 14, 2011 8:31 pm | |
| - Remini napsal:
- ^ Pohodová babička :D Ja nemám čas pozerať filmy, tak som si v skrátenej verzii (t.j. s pravidelným a častým pretáčaním) pozrelá telugský film Mr. Perfect :D Najviac na mňa zapôsobila nová herečka Tapsee - pripomína mi Geneliu Inak ale nie celkom moja šálka kávy, zase príliš veľa kázní a rozporov medzi mladou a staršou generáciou.
Jj, ž se nám nezobrazovalo vůbec, všechna i / y byla jenom měkká i :D Ale dalo se. Za sebe musím říct, že mi málem vždycky vypadly oči, jakmile se objevil Saif, nějak mu začínám víc a víc propadat Kocourek jeden. Kolekce Rani, Vidya a Raima mi taky udělaly moc dobře... Rani nejpřirozenější a nesympatičtější, Vidya nejkřehčí a Raima kamarádka od vedle, kterou bych taky chtěla - Gaja Gamini napsal:
- Přesně tenhle problém jsem mělá já se S-E-I. Tolik příběhů které mohly dobře fungovat samy, slepených ušmudlanou izolepou..... Pravda ale je, že Lajja na mne působila nesmírně dobře celá, i když první hodina (A hlavně přípravy na svatbu) mne nudily.
To je fakt zajímavý, jak to na nás působí odlišeně. A není to třeba tím, že Lajja má ten jeden spojovací příběh a Salaam jen spojovací téma? Ale jako Anil a jeho sušenky :D | |
|
| |
Remini
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Dec 14, 2011 9:37 pm | |
| Mňa SEI bavil práve preto, že tam tých príbehov bolo viacej - samo o sebe by to bol len naťahovaný slíž. Ale zase ja mám slabosť pre filmy s viacerými dejovými líniami :D A Lajja bol dosť symbolický film, ktorý sa ale príliš snažil okato tlačiť na pílu. Na druhej strane sú ale tie drámy, ktoré zobrazil, súčasťou života mnohých Indiek... | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sat Dec 17, 2011 6:57 pm | |
| Kaminey (2009)
Dhan tanaaaaaaaaaaaaaaa ............
Život stojí za...... a o to vlastně jde.
Jeden z nejlepších BW thrillerů, které jsem viděla. Ani jediná nudná ávteřina. Skvělá hudba, spoustu zvratů, ale nic nelogického.
VYNIKAJÍCÍ výkon Priyanka, zřejmě její vůbec nejlepší. Byla dokonale přirozená a narposto perkfektně se strefovala reakcemi do situací. Shahid je pak hlavní důvod, proč je to všechno vlastně tak super. I u něj jde o jeho nejlepší práci.
8/10 | |
|
| |
Texlin
Poèet pøíspìvkù : 413 Join date : 07. 11. 10 Age : 45 Location : Liberec, Czech Republic
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sat Dec 17, 2011 8:45 pm | |
| Jojo Shahid v Kaminey je dobrej, ale lepší je v Mausam ;-) | |
|
| |
Remini
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sat Dec 17, 2011 9:32 pm | |
| Nie nadarmo mám rada zbožňujem Vishala Bhardwaja... :D | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sun Dec 18, 2011 8:51 pm | |
| - Texlin napsal:
- Jojo Shahid v Kaminey je dobrej, ale lepší je v Mausam ;-)
Tak tady si dovolím nesouhlasit. Právě jsem dokončila Mausam (díky Texlin! :D ) a posšlu svůj názor do příslušného tématu. | |
|
| |
Texlin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Dec 19, 2011 10:40 am | |
| Gaja. v klidu, beru to! Máme odlišný vkus ;-) | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Dec 19, 2011 7:32 pm | |
| | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Tue Dec 20, 2011 2:35 pm | |
| Rockstar (2011)
LOVE STORY. Vášnivý. Dojemný. Hluboký. Křehký. Navždy.
Film má CHYBY. Občas se člověk ztrácí v dějových linkách (spousta flashbacků). Mohlo to být úspěšně tak o půl hodiny kratší. Některé věci zůstávají nevysvětlené. A to všechno jsem odpustila díky neskutečně silnému emočnímu dopadu, který ne mne tento snímek měl.
Ranbir Kapoor je nejlepší herec, kterého Bollywood po SRK má - a to si nenechám vymluvit nikým. Nehraje. On žije svou postavou. Nargis a on tvořili NÁDHERNÝ pár, měli skvělou chemii. Nargis sama pak odvedla skvělou práci, jediné co kazilo ojem bylo, že ji kdosi naduboval a hlas jí zaprvé neseděl a za druhé paní dubbérka vůbec neprocítila dialogy.
Nezaujatě dávám 8/10. Ale v srdíčku už má pro mě Rockstar navždy 10/10.
Film roku. | |
|
| |
Gaja Gamini Admin
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Dec 21, 2011 9:52 pm | |
| Dum Maro Dum (2011)
Śtojí za vidění. Nechci se moc rozepisovat o ději, jen řeknu, že se jedná o nekončící boj s drogami. Dobře využitý střih a flashbacky. Abhishek zklamává. Ne proto, že by špatně hrál, ale protože v policejních rolích je prostě strašlivě nudný.... Show ukradl Aditya Pancholi.
7/10 | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. | |
| |
|
| |
| Čo sme si pozreli.. | |
|