V noci 29. dubna 1999 někde v Dilí probouzí Sabrinu Lall, nudné a domácké děvče, zmatený telefonát, z něhož je patrné jen jedno: její sestra Jessica byla právě postřelena. Sabrina spěchá do nemocnice, ovšem Jessica zanedlouho svému zranění podléhá. A ke svému zděšení se její rodina dozvídá o tom, co události předcházelo. Jessica, která si přivydělávala jako barmanka na jedné z luxusních diskoték. O půlnoci došel všechen alkohol. Všichni přítomní si to nechali vysvětlit - až na tři mladíky. Ti se nejprve několikrát vehementně dožadovali pití, následně za sklenku alkoholu nabízeli tisíce rupií a když se ani poté nesetkali s úspěchem, jeden z nich vytáhl zbraň a vystřelil. Na diskotéce bylo asi 300 svědků, pachatel byl téměř ihned zadržen, byla nalezena i jeho zbraň. Jednoduchý případ. Jaký šok tedy zažívá Sabrina a její rodiče když zjišťují, že téměř nikdo z těch, kdo byli na diskotéce přítomni, nepřizná svoji účast. A ještě větší šok přichází, že ti, kteří odhodlaně vypovídali bezprostředně po incidentu, náhle své výpovědi mění a zpochybňují - včetně těch, které Jessica považovala za své přátele......
Jedná se o příběh, který má veškerý myslitelný potenciál. Proto člověka trochu zamrzí nedokonalý scénář. Film začíná chytlavě a strhává diváka během několika prvních minut, kdy se dozvídáme, že Jessica je raněná. Ačkoliv víte, že zemře, protože to prozrazuje už samotný název filmu, zmocňuje se vás na okamžik naděje, že by to snad mohla přežít. Po půl hodině tempo zpomaluje, když se dostáváme k soudu, a chvílemi jsem se neudržela a podívala se na hodinky. Teprve po hodině vstupuje plně na scénu Rani jako Meera a s energií sobě vlastní si zcela podmaní zbytek filmu. Ačkoliv všichni herci byli dobří, Rani je svým charisma hravě strčí do kapsy. Vidya Balan jako Sabrina se v jistých okamžicích jeví poněkud nezúčastněně a apaticky, podává však solidně dobrý výkon. Bohužel ani Rani ani Vidya nejsou z pohledu na scénář bezchybně vykreslené charaktery. Člověk chápe, že Meera je "ženská od rány" se kterou není radno si zahrávat a za její slovník by se nemusel stydět ani dlaždič, ale proč je taková nám nikdo nevysvětlil a člověk by uvítal i nějaký ten příběh za jejím charakterem. Vidya ztrácí na realističnosti v okamžiku, kdy tvrdí, že je vyčerpaná tahanicemi se spravedlností, ovšem divák v jejím chování nevidí vůbec žádnou změnu. Nejde o chybu hereček, jde o chybu scénáře.
Nejde o film, který by si zasloužil být oslavován jako klasika a zpráva o tom, že možná je něco prohnilého ve státě indickém, byla zpracována lépe a v mnoha jiných filmech. Body si zaslouží za pokus popsat tak nedávnou událost, která měla tak velký dopad, vynikající herecké výkony a v neposlední řadě také za skvělý soundtrack. Ten má na svědomí Amit Trivedi a po poslechu si můžete být jisti, že nakažlivá a strhující "Dilli" vám bude hrát v uších ještě dlouho. I podbarvující hudba plní svou roli skvěle.
Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
Předmět: Re: No one killed Jessica (2011) Wed Feb 16, 2011 4:42 pm
Kouknu, kouknu, něco takové jsem v Indii najít potřebovala. Jaké mi doporučíte podobné "nebollywoodské" kousky?
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
Předmět: Re: No one killed Jessica (2011) Wed Feb 16, 2011 5:31 pm
Paro napsal:
Kouknu, kouknu, něco takové jsem v Indii najít potřebovala. Jaké mi doporučíte podobné "nebollywoodské" kousky?
Nečítala som recenziu, lebo sa na film ešte len chystám. Ale keby si chcela menej bollywoodske filmy, tak by som odporučila možno ten Kaminey. Potom ma ešte napadá Omkara a Maqbol od toho istého režiséra. Poprípade sa mi páči aj štýl Maniho Ratnama (režisér Guru a Raavana) - síce v jeho filmoch tiež býva nejaký ten príbeh lásky, nie sú typicky bollywoodske (Ayutha Ezhuthu, Dil Se, Kannathil Mutthamittal..).
Gaja Gamini Admin
Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
Předmět: Re: No one killed Jessica (2011) Wed Feb 16, 2011 6:25 pm
Výborný trailer! Doporučuji! I kdyby jen kvůli tomu úžasnému "Dilli"!
Gaja Gamini Admin
Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
Předmět: Re: No one killed Jessica (2011) Fri Jul 15, 2011 9:02 am
Cituji v rámci mazání stejného tématu Chybička se vloudila.
Remini napsal:
Už sme o filme písali u Rani Mukherji, ale zaslúži si konečne vlastnú tému.
Film pojednáva o prípade vraždy modelky Jessicy Lal. Rani hrá reportérku a Vidya Jessicinu sestru. Viacej ako o vražde je o protestoch, ktoré vyvolalo rozhodnutie súdu, keď zbavilo obžalovaného viny. Tieto viedli k znovuotvoreniu prípadu. Neviem ako vy, ale ja sa na tento film teším ako malá Mám obidve herečky rada a tentokrát nebudú hrať druhé husle. Vyzerajú úžasne.
Plagáty:
Hudba vyznieva už osamote super.
Paro
Předmět: Re: No one killed Jessica (2011) Sun Jul 17, 2011 4:11 am
Remini napsal:
Nečítala som recenziu, lebo sa na film ešte len chystám. Ale keby si chcela menej bollywoodske filmy, tak by som odporučila možno ten Kaminey. Potom ma ešte napadá Omkara a Maqbol od toho istého režiséra. Poprípade sa mi páči aj štýl Maniho Ratnama (režisér Guru a Raavana) - síce v jeho filmoch tiež býva nejaký ten príbeh lásky, nie sú typicky bollywoodske (Ayutha Ezhuthu, Dil Se, Kannathil Mutthamittal..).
Tak něco z toho a snad i Jessica mi pomůžou odměkčit sestru, která mi pomluvila a nedokoukala Devdas
Gaja Gamini napsal:
Výborný trailer! Doporučuji! I kdyby jen kvůli tomu úžasnému "Dilli"!
Nádhera. Ještě jsem nachválila? Chválím
Paro
Předmět: Re: No one killed Jessica (2011) Wed Sep 21, 2011 11:26 pm