Pro mne je mistrovstvím od Saroj Khan Dola Re Dola (prý když ten tanec viděla na plátně, rozplakala se dojetím). Ale má na svědomí naprosto úžasné kusy i z jiných filmů a jiných let. Remini už poslala Sanson Ki Mala, Choli Ke Peeche i Chane Ke Khet Mein....
Já musím nutně přidat další:
Ek Do Teen
Maar Daala (to je přímo pohádka)
Naposledy upravil Gaja Gamini dne Tue Dec 14, 2010 4:09 pm, celkově upraveno 2 krát
Gaja Gamini Admin
Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
A co tu nesmí, ale NESMÍ chybět je Mera Piya Ghar Aaya!!!!! To je něco naprosto dokonalého!!! I když je to možná spíš tanečnicí než choreografií, jelikož kdokoliv jiný než Madhuri by v této písni vypadal přinejmenším nepatřičně....
Naposledy upravil Gaja Gamini dne Thu Sep 22, 2011 8:59 pm, celkově upraveno 1 krát
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Saroj Khan *Choreografka* Tue Oct 26, 2010 8:47 am
Naprosto dokonalý tanec se vším všudy, který bohužel zůstává nepovšimnut - a to opravdu neprávem!!!
Gaja Gamini Admin
Byla to opět Saroj Khan, která pro s Madhuri připravila její včerejší vystoupení v Jhalak Dikhla Ja (a které uvrhlo tisíce lidí do bezvědomí).
Nejzajímavější je poslední kousek - Aaja Nachle, jelikož Saroj vymyslela vlastní choreografii. Musím ale říct, že ta od Vaibhavi se mi líbí víc, i když je to možná o zvyku...
Gaja Gamini Admin
Tak chorošky z Devdas - o tom se nedá ani diskutovat Dola Re považuju snad za základ bollydance.... i Maar Dala. Hodně taky dělají herečky, kostýmy, a hudba, ten orchestr u Dola Re je tak skvěle důrazný, nějak neumím najít správné výrazy pro tu fascinaci...
Ek Do Teen - takhle přece zpočátku přezdívali Madhuri pro její první skutečně velký filmový úspěch Tady tu chorošku moc neprožívám, v té době ale určitě byla "IN"
Chane ke khet mein - to prostě MILUJU, celou písničku, melodii, choreo, Madhuri, prostě všechno! Moje hoooodně oblíbená píseň.
Des Rangila - taky úžasný, nasvícený, celkový aranžmá klipu! Krásná píseň a úžasná Kajol, mám z ní úplně husí kůži Choreografie SUPER!!!
Aaja Nachle na performace se SK taky povedla, to se musí uznat, ale taky jsem konzerva a líbí se mi hodně i ta původní choreo.
A tanec kobry se Sridevi koukám uživatel na YT odstranil. No to jsem fakt ráda, že jsem si to zavčas stáhla a uložila :D
No prostě Saroj je skvělá!!! Takový talent je vzácnost, nemyslíte?
Gaja Gamini Admin
Ek Do Teen měla nesmírný dopad..... Bylo to díky téhle písni, že se na Filmfare zavedla nová kategorie - za nejlepší choreografii. Troufám si tvrdit, že spolu s Pyar Kiya To Darna Kya de o nejslavnější píseň, kterou Bollywood vyprodukoval.
Gaja Gamini Admin
Tuhle písničku znám už dlouho, ale teprve nedávno jsem si všimla, že poté, co se na pár chvil objeví "imaginární" Madhuri (ve 2:30 ) ona korpulentní dáma tančící s Vivekem není nikdo jiný než právě Saroj Khan! Ta ženská má energie na rozdávání! :D
jo, teda jde jí to Koukám občas na videa z Aaja nachle, kde učí různý chorošky, má plno nápadů
Ať jdou s tím you tube někam... už dvě videa z těch, co jsi tam dala, jsou odstraněný. Proto když se mi něco líbí, hned to stahuju, protože s tím furt dělají problémy...
Gaja Gamini Admin
Upravila jsem odkazy... teĎ by měly fungovat. I když Mera Piya Ghar Aaya je v děsné kvalitě.
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Saroj Khan *Choreografka* Fri Nov 18, 2011 8:51 am
Úplně první spolupráce Saroj Khan a Madhuri. Film Ram Lakhan z roku 1989 (Tezaab vyšel dříve, ale byl natočen později)
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Saroj Khan *Choreografka* Sat Nov 19, 2011 2:37 pm
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Saroj Khan *Choreografka* Tue Nov 22, 2011 11:47 am
Dnes má Saroj Khan narozeniny. Tady je pár zajímavostí:
- její pravé jméno je Nirmala Kishanchand Sadhu Singh Nagpal
- narodila se v roce 1950
- jako dítě se ve třech letech objevila v několika filmech
- ve třinácti letech ji rodiče provdali za 41-letého vdovce se čtyřmi dětmi, do roka měla Saroj první dítě. V patnácti se rozvedla.
- neměla žádný tradiční taneční trénink, učila se sama
- dělala choreografii pro více než 200 filmů
- vyhrála osm Filmfare cen za nejlepší choreografii - první za film Tezaab (Madhuri), dále pak Chaalbaaz (Sridevi), Sailaab (Madhuri), Beta (Madhuri), Khalnayak (Madhuri), Hum Dil De Chuke Sanam (Aishwarya), Devdas (Madhuri and Aishwarya) and guru (Aishwarya)