Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
| Předmět: Bommarillu (2006) Sun Jul 31, 2011 1:40 pm | |
| Prvý problém medzi otcom a synom: Dieťa sa snaží chodiť bez pomoci - tak je to správne. Otec sa bojí, že spadne a tak mu nepúšťa ruku - aj on koná správne.
Ale ak otec nepustí ruku svojho syna ani po 24 rokoch.. čo potom?
Takto začína telugu film z roku 2006, Bommarillu, ktorý by sa voľne dal preložiť ako "Dom pre bábiky".
Siddhu je z bohatej rodiny, žije v prepychovom dome, otec mu splní každučké želanie.. až na to, že mu nikdy nedá to, o čo požiada. A rovnako ako svojho syna riadi aj životy každého obyvateľa domu. Siddhu je dobrý chlapec, každý to o ňom hovorí, ale aj naňho je neustály nátlak trochu priveľa. Ako jediný ventil na frustráciu mu slúži popíjanie s kamarátmi. Všetko v tichosti znáša až do okamihu, keď ho otec zasnúbi s dievčaťom, ktoré nechce. Vtedy poverí kamarátov, aby mu pomohli nájsť lásku. Nebudú to mať vôbec ľahké, keďže Siddhu sa o dievčatá nikdy extra nezaujímal a je okolo nich dosť nemotorný. Našťastie mu padne do oka práve Hasini. No, najprv sa s ňou zrazí Toto dievča si stále robí, čo sa jej zachce - je neskutočne ukecaná, na kávu ide na druhú stranu mesta, ide si na zmrzlinu o polnoci.. a Siddhu si je čoraz viac istý, že našiel dievča s ktorým chce stráviť celý život. Ako to ale povedať otcovi, ktorý je presvedčený, že ako jediný vie, čo je pre jeho rodinu dobré? Trochu Siddhartha a Genelie Toto bol ten úplne prvý telugský film, ktorý som videla. Bolo to pár mesiacov predtým, než som sa na juh namotala. Bommarillu je jeden z najúspešnejších telugu filmov roku 2006. Jeho téma síce nie je nová, ale bola podaná vo vydarenej kombinácii hereckých výkonov a dobrej hudby. Zápletka je tak trochu Dilwale Dulhaniya Le Jayenge naopak V Indii je ešte stále neprijateľlné, aby dievča a chlapec spolu žili pred svadbou. Nie vždy sa to dodržuje... je to komplikované a neviem to tak dobre vysvetliť. Dievčatá proste musia byť cnostné. Aj preto bola zo Siddhartovho návrhu jeho rodina tak na vetvy. A preto bol Hasinin otec z nej taký sklamaný. Siddharth je herec u ktorého mám zakaždým pocit, že so svojim filmovým charakterom úplne splynul - nepozerala som sa tu na Siddhartha Narayana; bol proste Siddhu. Na Geneliu D'Souza v roli Hasini som počula protichodné názory - buď bola hlúpa a detinská, alebo roztomilá a plná života. Prikláňam sa k tej druhej verzii. Trochu škody jej narobil dabing; znela akoby mala 15 rokov. Ale so Siddharthom vytvorili veľmi milý párik. Prakash Raj ako Siddharthov otec bol ako vždy v úlohe otca skvelý. A popri Hasini tvorí práve jeho vzťah so Siddharthom centrálnu tému filmu. Sunil, všade prítomný telugu komik, tu zahral sluhu Celkom sa mi tu páčil - som presvedčená, že keď dajú komikovi rolu v hlavnej dejovej línii, tak je aj zábavný. Často sa stáva, že sú komici vhodený do filmu len tak, aby sa naplnila masala formulka filmov. Ale tu tomu tak nebolo. Našťastie. Títo dvaja sú na rebríčku mojich najobľúbenejších filmových párikov
Naposledy upravil Remini dne Sun Jul 31, 2011 1:47 pm, celkově upraveno 1 krát | |
|
Remini
| Předmět: Re: Bommarillu (2006) Sun Jul 31, 2011 1:42 pm | |
| | |
|
Remini
| Předmět: Re: Bommarillu (2006) Wed Aug 03, 2011 1:05 pm | |
| | |
|
Remini