Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
Předmět: Guru (2006) Tue Jan 18, 2011 2:27 am
Ještě si sice dám revizi těch filmů, které tomu předcházeli, ale až se divím, jak mě i po té, co jsem na Abhiho začala být pomalu alergická, tento film přesvědčil o vhodnosti párování Abhiho a Aish. Minimálně v tomto případě. Ještě hodně velkou oklikou chodím kolem DHAAI AKSHAR PREM KE a KUCH NAA KAHO, v UMRAO JAAN jsem vždycky oslepla jenom z přítomnosti Aish a jejího příběhu, v DHOOMu 2 to bylo tak akorát, protože se pároval každý s někým jiným, SARKAR RAJ mám vyřešený jako vynikající, ostatně jejich příběh tam je jen v drobných náznacích, což celku prospívá, a v RAAVANu mi je pohřbil Vikram. Takže je to složité
Když tady je to jejich manželství z rozumu tak ukázkové až je to hanba To, jak spolu zestárnou a drží při sobě, to je asi ta nejčistší bollywoodská pohádka zastiňující všechny ostatní ideály.
Mám radost, že i po některých úděsných zážitcích, jako byla Mela, mám jistotu v jiných filmech.
Jenom mi řekněte, čím to, že snad poprvé až teď jsem viděla díky item číslu s Mallikou Sherawat v Bollywoodu ten klasický orientální břišní tanec v takové podobě, jak je o něm představa zakořeněná tady bez jakékoli jiné znalosti...? To jsou ta nahá břicha s penízky dominantou určité oblasti, která se do filmů tolik nedostává, ale historicky je nějak rozšířenější?
Naposledy upravil Paro dne Tue Jan 10, 2012 11:10 am, celkově upraveno 2 krát
Paro
DVD jsem si vzala zkusmo tohle, ač Moserbaer, není z nejhorších:
A teď mě ještě napadá, začátek filmu vypadá jak meziválečná doba, ale tu a tam se v recenzích píše rok 1958 a vrcholit by to mělo v 60. - 70. ... Podle čeho se mám orientovat, když datace přímo ve filmu chybí a celé je to takové unifikované, sem tam staré auto, sem tam nějaký doplněk, ale spíš ni zásadního?
Naposledy upravil Paro dne Wed Jan 19, 2011 2:43 pm, celkově upraveno 1 krát
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
Předmět: Re: Guru (2006) Wed Jan 19, 2011 10:31 am
Gurua mám rozpozeraného, dostala som sa potiaľ, ako spolu odišli po svadbe. Pesníčky som už videla všetky, lebo som neodolala Čo sa týka toho brušného tanca.. Guru je v Saudskej Arábii (ak sa dobre pamätám) a tam je brušný tanec rozšírený. V indii sú iné druhy tanca a do filmov sa dostáva taká zmes - záleží od schopností hercov-herečiek.
Paro
Předmět: Re: Guru (2006) Wed Jan 19, 2011 2:46 pm
Ty jsi na to kápla, však ono se to celé neodehrává v Indii, to mě mělo už taky napadnout Však jsem byla v Miléniu na přehlídce různých druhů orientálního tance, včetně egyptského... a úplně jsem na to zapomněla. Rozhodně dokoukej celý film, stojí za to. A když už znáš písničky, lépe se soustředíš na děj. Mě ta jejich pohádkovou docela rozrušila, takže jsem pár minut měla ještě problém se vrátit do normálních scén A fakt tu září i Vidya, to se musí nechat.
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
Předmět: Re: Guru (2006) Wed Jan 19, 2011 3:02 pm
Paro napsal:
Ty jsi na to kápla, však ono se to celé neodehrává v Indii, to mě mělo už taky napadnout Však jsem byla v Miléniu na přehlídce různých druhů orientálního tance, včetně egyptského... a úplně jsem na to zapomněla. Rozhodně dokoukej celý film, stojí za to. A když už znáš písničky, lépe se soustředíš na děj. Mě ta jejich pohádkovou docela rozrušila, takže jsem pár minut měla ještě problém se vrátit do normálních scén A fakt tu září i Vidya, to se musí nechat.
Vidya je beztak skvelá herečka, takže nemám strach, že by mohla sklamať. Teším sa aj, až sa ukáže Madhavan. Dlho som sa filmu stránila, lebo neboli otitulkované pesníčky (ale bluray verzia ich má!! Jupí!) a na bolly-what fóre som stále čítala, ako ich tento film nudí. Mňa ale dosť dostal. Možno ho ešte dnes dopozerám, keď už mám konečne po skúškach :cheers: Potom dopíšem dojmy z filmu
Paro
Předmět: Re: Guru (2006) Wed Jan 19, 2011 3:15 pm
Se máš, já jsem sotva v polovině Aspoň se mám ale na co těšit 8)
Paro
Předmět: Re: Guru (2006) Fri Jul 15, 2011 12:54 am
...zajímavý, Němci maj Aish na obalu vpředu...
Paro