Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 12:57 pm
Roop Ki Rani Choron Ka Raja (1993)
Jsem VELMI tolerantní, ale tohle byla blbost od začátku do konce. Anupam Kher hraje pašeráka diamantů, který se oblíká jako Drákula a učiní sirotky ze dvou dětí, z nichž vyrostou Anil Kapoor a Sridevi, kteří samozřejmě prahnou po pomstě. Po několika příšerných setkáních naplněnými děsivými "komickými" momenty, se zamilují a spojí proti nepříteli. Příběh má víc děr než cedník a logika v této realitě zřejmě vůbec nefunguje. Písní je dostatek, všechny jsou hrozné a choreografie je příšerná. Bylo mi srdečně líto Sridevi, snad vůbec poprvé se na ni nedalo ani dívat. Nejlepší na celé té věci je píseň Janewale Zara Rukh Jao, ale to je opravdu málo.
2/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:03 pm
Awaara (1951)
Není moc o čem mluvit, když přijde na příběh. Co dělá film Awaara čistou klasikou je komlexní vykreslení pocitů, které mohou ovládat něčí srdce. Od zranitelnosti, lásky, nenávisti, viny až po hněv, pomstu, vášeň, obětování a oddanost. A všichni herci jsou perfektně perfektní v zachycování těchto emocí. Prithviraj Kapoor je stejně tak vznešený a impozantní, jaký se mi zdál býv v Mughal-E-Azam, je však lidštější. Nargis je zcela okouzlující a svoji roli zvládá s obdivuhodnou lehkostí. Jedná se také o můj první film s Rajem Kapoorem. Hodně jsem o něm slyšela, a nyní mohu potvrdit, že legendou je plným právem.
Bohužel se Awaara nedotkla mého nejvnitřnějšího já, a nemohu vysvětlit proč, protože filmu nechybí vůbec nic.
8/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:14 pm
Tawaif (1984)
Řekla jsem si, že bych měla zkouknout víc filmů z osmdesátých let, které jsou ne bezdůvodně považovány za "dobu temna" Bollywoodu. Do kin se hromadně hrnuly ne zcela dobří pohrobci filmu Sholay, a jiné příběhy byly vzácné. jedním z nich je i Tawaif. Film jsem si vybrala kvůli titulu, mám totiž už od zkouknutí Devdase velkou slabost pro všechny kurtizány, prostituky a tanečnice, a ukázalo se, že jde vlastně o velmi pěkný snímek. Rishi Kapoor byl roztomilý jako nemajetný mladík pracující v knihařství. Jakmile se mu zalíbí děvče, má tu smůlu, že při policejním zátahu mu neznámý muž strčí do domu prostitutku, a pod pohrůžkou smrti Rishimu nařídí nechat ji u sebe, dokud si pro ni zase nepřijde. Jenže sousedi ji brzy mají za jeho manželku, začnou se s ní přátelit, a problémy teprve začínají.... Rati Agnihotri jako prostituka Sultana je zajímavá postava. Nemá hlouku Charnamukhi z Devdase ani Gulabji z filmu Pyaasa, ale kombinuje dobře křehkost ženy na prodej a značně neženské chování lidí z okraje společnosti. Nicméně nelíbilo se mi, jak film prezentoval protitutky jako nějaký podřadný druh řečmi o tom, že protitutka vlastně není žena. Konec byl spíš trochu k smíchu než dojemný, naivita a klišé mne vážně rozesmály. 7/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:17 pm
3 Deewarein (2003)
Pokud je tenhle film něčím, pak hereckým koncertem Naseeruddina Shaha, Jackieho Shroffa a Juhi Chawly se schopnout asistencí Nageshe Kukunoora a Gulshana Grovera. Tři příběhy tří různých vězňů odsouzených k smrti, jejich životní cíle, jejich naděje a obavy zaznamenávané ženou, která však chce pomoci spíše sobě než jim. Čtyři pozoruhodně propletené osudy. Film se chvilkami vleče a nedovedla jsem ho zvládnout na jeden zátah, ale konec za to stál - vyloženě mi spadla brada.
7/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:22 pm
Judwaa (1997)
Začalo to jako hloupé, stalo se pitomým a skončilo jako zcela šílené. Věci se děly bez jakéhokoliv důvodu a často i bez náznaku vysvětlení. Vpodstatně NIC nedávalo smysl, především ne opravdu nepraktické vydání dvojčat jeden druhému na milost v pohybech a pocitech. Nicméně díky Salmanu Khanovi a Anupamu Kherovi se celý ten nesmysl zdál být příjemnou zábavou. Karishma Kapoor je, jako obvykle, zcela vyplýtvaná v roli, která si nezaslouží její krásu, talent ani charisma.
Film, který byl tak děsný, až jsem si ho užila. 5/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:26 pm
Delhi 6 (2009)
Nejdřív jsem moc nevěděla, co si mám myslet, ale nakonec jsem ten film milovala. Ani ne tak pro poselství (protože to nemá moc "příběhu" ) ani kvůli skvělým hereckým výkonů, (Waheeda Rehman, Rishi Kapoor, Om Puri..... znáte to), ale protože krásně a citlivě zachycuje vlastní malý svět. Objevují se v něm všechny povahy, charktery známé nám všem, ať už žijeme jakkoliv a kdekoliv. Nikdo však není představen jako nesmyslná karikatura, nikdo není vykreslen jako padouch ani jako svatý. Krásná hudba podtrhuje atmosféru i pocity radosti i smutky, které ve mě film vyvolal.
8/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:39 pm
Aansoo Bane Angaarey (1993)
Tak tohle byl bláznů svátek. Naštěstí šlo o hloupé-veselé, ne o hloupé-na zabití, ale i tak člověk při shlédnutí tohoto snímku občas pochybuje o vlastním duševním zdraví.
Takže máme jednu ale s odpuštěnám vážně dementní rodinu, kde pravděpodobně všichni prošli nějakým úrazem hlavy, ať už je to dobráček Jeetendra nebo šílené zákeřná macecha. Pak vstoupí krásná, ale díky téměř nulovým dialogům skoro neviditelná Madhuri. Naštěstí ji z domu brzy vyženou, ovšem i tak krátký pobyt s Jeetendrou (který by mimochodem mohl být její otec), jí taky zamlžil zdravý rozum, protože ani ona už se od té doby nechová logicky. Naštěstí se brzy posuneme v čase a zjistíme, že Madhuri měla dceru - která příhodně vypadá zcela jako její matka (jak je to koneckonců u Indů v oblibě), a tato postava jako jediná dává smysl - a rozhodne se pomstít rodině, která se kdysi tak ošklivě zachovala k její matce.
Příliš mnoho času je vyplýtváno na zcela nepříbuzné podkapitoly. Hrozné písně a divná choreografie. Jeetendra je nejhorším párováním pro Madhuri, dokonce i Rishi Kapoor s ní vypadal trochu roztomile, ale tohle prostě vážně nefunguje.
Nicméně musím říct že jsem byla hrozně ráda, že role mstitele připadla dceři, a ne synovi, jak je to obvyklé. 3/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:42 pm
Dostana (2008)
Dobrá zábava, lehká a nekomplikovaná. Abhishek a John tvoří jednu z nejlepších "uni-sex" dvojic. Priyanka vypadala krásně a hrála schopně. Co se mi na filmu líbilo nejvíc bylo, že kdykoliv děj hrozil nějakým vysoce emocionálním nesmyslem (které v komediích opravdu nepotřebuji), objevil se nějaký veselý zvrat a jelo se dál. Pravda, mohlo to být celé tak o dvacet minut kratší.
7/10
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:43 pm
Gaja Gamini napsal:
Ajab Prem Ki Ghazab Kahani (2009) Katrina byla roztomilá, vypadala hezky a hrála příšerně, ale vzhledem k tomu, jak byl film postaven, mne to moc nerušilo. 7/10
Mne sa tu veľmi páčila Ale film ako taký bola mierna volovinka, a to nezábavná - všetka tá dráma a zvraty v druhej polovici boli úplne v rozpore so zábavnou prvou polovicou :|
Remini
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 1:45 pm
Gaja Gamini napsal:
Delhi 6 (2009) 8/10
Toto je jeden veľmi nedocenený klenot. Krásny film s úžasnou atmosférou. Ešte nikdy som nemala viacej pocit, že vidím kúsok pravého Dillí
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 2:07 pm
Khamoshi (1969)
Něžný, tichý příběh, který vás vtáhne do děje ve svém vlastním čase, a ke konci už do něj budete dokonale pohrouženi. Mlčení Waheedy Rehman není vůbec tiché. Křičí bolestí jejích očí, šeptná únavou její šíje, upívá ve vzácných okamžicích jejího klidu. Žije, aby sloužila ostatním, bez ohledu na to, že jí samotné krvácí srdce.
Překrásné a přesmutné.
9/10
Naposledy upravil Gaja Gamini dne Wed Feb 08, 2012 11:42 am, celkově upraveno 1 krát
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 06, 2012 2:10 pm
Kabhi Kabhie
Jeden z nejslavnějších filmů Yashe Chopry..... a připadám si jako vyvrhel, protože se mi zdaleka nelíbil tolik, jak všichni předpovídali. Příběh byl nesmírně roztříštěný a dějové linky příliš nevyvážené (a špatně sestřihané). Jinými slovy dělo se toho příliš a postav bylo přespříliš - a Yash Chopra nezvládl to všechno poskládat.
6/10
Texlin
Poèet pøíspìvkù : 413 Join date : 07. 11. 10 Age : 45 Location : Liberec, Czech Republic
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Tue Feb 07, 2012 5:37 pm
Gaja Gamini napsal:
Raja Hindustani je nesmírně zábavný - ovšem zároveň naprosto příšerný. Ani Karishma, ani Aamir a ani nikdo mne opravdu nepřesvědčil, a to, že jsem se bavila bylo zásluhou zábavné nesmyslnosti toho, co se dělo na plátně.
Pravda nesmyslů je tam požehnaně, a proto se na začátku filmu píše, že je všechno smyšlené. Takže, i přes ty nesmysly, mám film ráda.
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Tue Feb 07, 2012 5:40 pm
To, že je všechno smyšlené, má na začátku každý bollywoodský film (i když to často není pravda). Rozhodně nejsi sama, komu se Raja Hindustani líbil, byl to koneckonců obrovský trhák.
Texlin
Poèet pøíspìvkù : 413 Join date : 07. 11. 10 Age : 45 Location : Liberec, Czech Republic
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sat Feb 11, 2012 8:09 pm
TAARE ZAMEER PAR (2008) příběh o chlapci s Dyslexií s Aaamirem Khanem. Moc pěkný příběh.
Remini
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Sun Feb 12, 2012 11:02 pm
ROCKSTAR - dobré, veľmi dobré, malo to potenciál byť vynikajúce, ale... ale Nargis Fakhri. Dúfam, že sa z Bollywoodu vytratí rýchlejšie než Giselle Monteiro. Na druhej strane to bol Ranbirov film a on bol úžasný Asi môj obľúbený film od Imtiaza Aliho.
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 13, 2012 12:48 pm
Rockstar je moje nejnovější láska
Ranbir byl naprosto úžasný, jeden z nejlepších hereckých výkonů, jaké jsem v Bollywoodu vůbec kdy viděla. Hudba nádherná, příběh úžasně intenzivní..... Jediné co mi na Nargis vadilo byl hlas Ale stojím za názorem, že co se týče výrazů a řeči těla byla skvělá. A upřímně - ona prostě byla Heer, i se všemi těmi chybami. Nedovedu si představit nikoho jiného.
Texlin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 13, 2012 1:16 pm
Také miluji ROCKSTAR. Jedinečná podívaná!
Remini
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 13, 2012 2:28 pm
Gaja Gamini napsal:
Ale stojím za názorem, že co se týče výrazů a řeči těla byla skvělá. A upřímně - ona prostě byla Heer, i se všemi těmi chybami. Nedovedu si představit nikoho jiného.
Film bol velmi dobry, Ranbir bol uzasny, ale Nargis bola v druhej polovici miestami az groteskne zla. Ani raz som kvoli nej neplakala, pretoze pokazila tie najdojemnejsie sceny. Deepika, Anushka... hocikto by sa mi tu pacil viacej nez ona. Ale tak aspon tebe sa pacila, mne to dost pokazila
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 13, 2012 4:08 pm
Věc názoru..... Já bych tedy ani Deepiku a Anushku už vůbec, jako Heer nechtěla, ne když jsem viděla Nargis. Něříkám, že by to nikdo nezvládl lépe, ale zkátka tu roli udělala svojí.
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Mon Feb 13, 2012 4:16 pm
Players (2012)
Filmu podráží nohy hlavně děsivé herecké výkony a šroubované dialogy. To, že jsem schopná uhodnout záporáka hned na začátku taky není zrovna dobré, sama nevím, jak to dělám. Vlastně se mi líbila první poloviny, jelikož měla výborný spád a akce byla prima, napínavá a člověk neměl moc čas o něčem dumat. ovšem po intervalu rychlost zmizela a sní i to největší plus.
Abhishek prostě musí přestat hrát cool chlapíky s geniálními mozky. Tyhle role mu nesedí ani trochu, ale on jako by si nedal říct. Bipasha jako krásná hrdinka na scestí ale obracející se na konec k dobru? To už jsme taky viděli mockrát.... Sonam Kapoor mne už nedráždí pouhou přítomností, vlastně bych řekla, že se dost zlepšila, ale tady se zase vrací o několik mílových kroků zpět. Její výrazy ve chvílích, kdy flirtuje s Abhishekem, sevíruje jídlo se vůbec neliší od okamžiků, kdy by jí mělo pukat srdce.
Vůbec všichni herci (s ironickou výjimkou Johnnyho Levera) projdou filmem jako náměsíční, jako by je vlastně nějaké hraní moc nezajímalo.
3/10
Texlin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Tue Feb 14, 2012 8:09 am
LOVE,LOVE,LOVE (1989) a Aamirem a Juhi. Příběh o lásce chlapce středního věku a bohaté dívky. Tento film bych zařadila mezi střední Aamirovi výkony. Ale celkem koukatelný.
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Tue Feb 14, 2012 2:30 pm
Love love love se mělo jmenovat Nuda Nuda Nuda. Příšerná nuda. Je docela s podivem, jak málo dobrých filmů Aamir a Juhi měli spolu - vlastně mne napadá jen Qayamat Se Qayamat Tak a Hum Hain Rahi Pyar Ke. Jinak to bylo hodně průměrné (Love love love, Daulat Ki Jung) nebo dočistá hloupé (Ishq, Tum Mere Ho).
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Tue Feb 14, 2012 7:06 pm
Ek Saal (1957)
Nějak mne to nevzalo, což mne samotnou mrzí. Madhubala hraje děvče, které pomalu umírá kvůli nádoru v mozku, ale neví o tom. Její otec tak najme muže, do kterého se zamilovala, aby její lásku "opětoval" a příjemnil jí tak ten jeden rok života, který jí zbývá..... myslím, že zbatek zápletky si domyslíte sami. Nejpůsobivější bylo vidět Madhubalu v takové roli - protože narozdíl od ní víte, že ona ale opravdu pomalu umírá....
Spoustu věcí nedávalo velký smysl....
5/10
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Čo sme si pozreli.. Wed Feb 15, 2012 10:16 pm
Yeh Nazdeekiyan (1982)
Příběh opravdu patetického muže, který rád a často flirtuje, ale nakonec se vždy vrací k milující manželce (nádherná Shabana Azmi). Tedy až do dne, kdy mu vběhne do cesty hezounká Parveen Babi v bikinách a s Coca Colou v ruce. Bylo dost děsné pozorovat ho, jak se vůbec nesnaží zachránit svůj vztah se ženou, a do konce filmu už jen bezcílně ležel v různých postelích a litoval se. Jedinou dobrou věcí byla Shabana, která prostě neumí být špatná. I její postava byla sympatická, nežebrala o smilování, nevyplakala si oči, zachovala si důstojnost a nezávislost.
Tempo je pomalé, a pokud nemáte fetiš na chlápky povalující se bezmocně mezi peřinami, může to být docela nuda. Je ovšem pravda, že film má poměrně realistický nádech.