Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
Předmět: Re: Madhuri Dixit Mon Oct 25, 2010 11:10 pm
Gaja Gamini napsal:
Ten film jsem neviděla, ale podle tety Wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Raajneeti to není milostná blbost s Katrinou v hlavní roli Naprosto nepochybuju, že na ni udělali dojem hlavmě Ajay Devgan, Nana Patekar a Ranbir Kapoor. :D
Milostná blbost se tak nějak sama vloudila na mysl, co :D Přeci jenom je to ta špatně hrající selebtritka... Ale Ajay jo :drunken: Však já se na to chystám právě z důvodu, že očekávám další film jako Sarkar a Sarkar Raj. Jen mě pobavilo, že to má jen dvě reakce od dvou vyložených revolucionářů
Niktorius **
Z letošní bollywoodské produkce je Raajneeti tím nejukázkovějším zástupcem kategorie "pěkně natočená kravina".
lenuse ***
Příliš mnoho vražd na jednu volební kampaň, některé mimo mé chápání. Ovšem ve srovnání s tím, co jsem viděla den poté, bych asi měla dát 5, protože Volby měly do 3/4 slušné napětí a vůbec mě celkem bavily.
Gaja Gamini Admin
Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
Předmět: Re: Madhuri Dixit Tue Oct 26, 2010 7:12 am
Já většinou čtu recenze lidí v angličtině.... :D A stejně - i když se něco líbilo Madhuri, nemusí se to líbit mně. :P Nejsem z těch šílených fanoušků. Ona má ráda oranžovou a já zelenou - a je to. Madhuri viděla nesčetněkrát i Dhoom 2, což byla číčovina na čtvrtou. Pravda, pouštěla to, protože se to líbilo jejím dětem, a ona si užíval Hrithika....
Paro
Předmět: Re: Madhuri Dixit Tue Oct 26, 2010 3:06 pm
Jé, tak to bych se dívala s ní Dhoom dvojku můžu hodně, i když je pravda, že často se dívám jen na sestřih písniček a všechno ostatní jde stranou
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Thu Oct 28, 2010 8:24 am
Že by nám konečně nastávaly lepší časy? :cyclops:
Tady se zmiňují o tom, že Madhuri už podepsala účast na JDJ....
Paro
Předmět: Re: Madhuri Dixit Thu Oct 28, 2010 2:08 pm
CO je zač ten hezounek? Shahid Kapur z Get Educated: Paathshaala?
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Thu Oct 28, 2010 2:48 pm
Jo, to je on. Takhrál v Jab We Met a dokonce byl za to nominován na Filmfare. Ale není jedinou možností... Uvažuje se i o Hrithikovi (což by se mně líbilo víc)
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Sun Oct 31, 2010 9:21 am
Tak jsem včera byla zase trochu kreativní....
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Sun Oct 31, 2010 12:23 pm
Paro
Předmět: Re: Madhuri Dixit Sun Oct 31, 2010 4:07 pm
No, dokážeš člověka na Madhuri nalákat, jen co je pravda
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Mon Nov 01, 2010 6:33 pm
Já ne. To ona sama :P Já v ní jen nacházím plno inspirace....
Paro
Předmět: Re: Madhuri Dixit Mon Nov 01, 2010 10:14 pm
dneska mě potěšilo tohle...
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Mon Nov 01, 2010 10:20 pm
To je opravdu milá píseň... taková něžná.... Ten film jsem si užila, ale popravdě to není žádné geniální dílo.....
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Tue Nov 02, 2010 1:00 pm
Óda na Madhuri (bude v několika částech, protože je toho prostě moc
Aamir Khan (herec): „Madhuri je jako krásný dar. Velmi talentovaná, velmi pracovitá, velmi krásná a velmi snadno vstřícná.“ „Madhuri je vynikající herecká partnerka. Opravdu se mi líbilo s ní pracovat a jestli se někdy naskytne příležitost, rád bych to opakoval.“
Aditi Sharma (herečka): „Obdivuji Kajol a Rani Mukherjee, nicméně má inspirace pochází od Madhuri Dixit.“
Aftab Shivasdani (herec): „Mou nejoblíbenější herečkou je Madhuri Dixit. Nikdo se jí nevyrovná.“ „Jsem velkým fanouškem Madhuri Dixi. Z jejích očí a úsměvu vychází šarm a kouzlo. Rád bych s ní v budoucnu pracoval.“
Aishwarya Rai Bachchan (herečka): „Myslím, že všichni obdivujeme její herecké a taneční schopnosti. Ještě než jsem přišla do průmyslu jsem byla její fanynkou a pak s mít možnost s ní pracovat bylo privilegium. Je bohyně.“ „Nesmírně ji obdivuji. Byla pro mne čest s ní pracovat.“
Ajay Devgan (herec): „Chtěl jsem pracovat s Madhuri, co jsem začal hrát, ale dlouho jsem neměl příležitost. Je zřejmě nejkmpletnější herečkou, kterou dnes indická kinematografie má. Když jsme spolu hráli, připadal jsem si jako trpaslík.“
Akhbar Khan (herec): „Bylo to během natáčení Swati. Pamatuji si, že jsem uviděl sladké děvče, které celou dobu sedělo se svou matkou v rohu mítnosti. Nevěděl jsem, kdo to je. Byl jsem hlavní hrdina filmu a mou hrdinkou byla Meenakshi Sheshadri, tehdy velká hvězda. Děvče bylo obrázkem dokonalé indické krásy. Viděl jsem v jejích očích zvláštní kouzlo, ale nepředstavil jsem se. Jen jsem cítil, že má krásy tří velkých indických hereček – Madhubaly, Nargis a Vyjayanthimaly. Když jsem se na ni zeptal, řekli mi, že se jmenuje Madhuri Dixit. Ve filmu měla roli nezebedné dívky, nevlastní sestry Meenakshi. Madhuri měla nevýraznou roli, ale během natáčení jsem zjistil, že její tělo, oči a výraz jsou dobře sladěny. Bylo pro mne neuvěřitelné vidět nováčka podat tak vynikající výkon. Objevila se odnikud, aby se stala největší hvězdou indického filmu. Žádný dnešní herec nemůže dosáhnout jejího vrcholu. Nesmírně lituji ,že jsem neměl příležitost pracovat přímo s ní nebo ji režírovat. Doufám, že se mi to ještě povede. Myslím, že to, co Madhuri vymezuje od ostatních hereček její doby, byla její upřímnost. Má nádherný úsměv připomínající Madhubalu a herečku nimi. Dokáže vypadat smyslně, ať na sobě má cokoliv – sárí nebo západní módu. Také je úžasná tanečnice. Nemyslím, že dnes máme herečku, která by dokázala to, co ona. Závidím hercům, kteří s ní mohli hrát. Kdyby dnes žil Leonardo Da Vinci, namaloval by Madhuri místo Mony Lisy.“
Akshay Kumar (herec): „Očividně je to velmi profesionální dáma. Moc dobře jsme spolu vycházeli.... Nikdy mi nedala najevo, že je tak brovská hvězda a já před ní jen nováček. Ani Saifovi to nikdy nedala najevo.“
Akshaye Khanna (herec): "Je báječná. Je za odměnu. Jako dáte dítěti čokoládu, pro nás herce je to Madhuri Dixit. Je radost s ní pracovat, je potěšení sledovat ji na plátně. Je herečka, tanečnice a umělkyně. „ „Nejraději mám Madhuri Dixit. Její styl, její výraz tváře.... opravdu vynikající herečka.“
Alka Yagnik (zpěvačka): „Zpívala jsem většinu písní pro Madhuri a Juhi, ale mám-li si vybrat jen jednu, bude to Madhuri. Přidává tolik výrazu, že jsem vždycky cítila, že city, které jsem vložila do písně, byly oprávněné. Vlastně je ještě vylepšila. Nesmírně ráda jsem se dívala, jak předvádí mé písně.“ Alok Kumar (kritik): „Poté, co jsem ji viděl v Gaja Gamini, jsem naprosto šokován, že herečka tak nádherná a talentovaná jako Madhuri Dixit může být zmíněna ve stejné větě jako nová děvčata typu Aishwarya Rai, děvčata, která jsou rozhodně krásná, ale nemají ani kousek talentu nebo šarmu Madhuri. Tvrdit, že Aishwarya sesadila Madhuri z trůnu, je vtip sám o sobě.“
Amitabh Bachchan (herec): „Bylo potěšení mít Madhuri-ji na americké části (Nezapomenutelného) turné. V indické kinematografii byla ikonou a jsme velmi šťastní, že s námi mohla být.“ „Bylo to (natáčení písně pro Bade Miyan Chhote Miyan) prostě úžasné. Vždycky jsem s ní chtěl udělat film, ale naneštěstí jsme nikdy nedostali příležitost, a když už přišly nabídky, z toho či onoho důvodu se nikdy neuskutečnily. Po natáčení hudebního čísla pro Bade Miyan Chhote Miyan s ní chci pracovat ještě více. Je skvělá tanečnice a herečka. Doufám, že nám nějaký producent brzy nabídne dobrý film.“
Amod Mehra (novinář a kritik): „Madhuri Dixit je snadno poslední ženská superhvězda, kterou jsem měli.“
Amrita Rao (herečka): „Byla tou nejdokonalejší tváří pro kameru.“
Anil Gupta (divadelní autor a kritik) „Celebrity, s níž bych chtěl strávit den? Madhuri Dixit! Má moderní šarm, který se snoubí s tradičním půvabem. Její podoba s Madhubalou z ní dělá věčnou krásku.“
Anil Kapoor (herec): „Měl jsem to štěstí, že jsem se s ní sblížil během našich filmů. Dvořil jsem se jí, oženil jsem se s ní. Zamiloval jsem se do ní a ona do mě – tedy alespoň na plátně. Myslím, že jsme byli ten nejlepší filmový pár.“ „Madhuri Dixit je nejlepší tanečnice této země.“ „Madhuri, nejsi dobrá herečka. Nejsi dobrá tanečnice a rozhodně nejsi dobrý člověk. Protože cítím, že jsi fantastická herečka, vynikající tanečnice a nádherný člověk.“
Anil Mehta (kameraman a režisér): „Co Madhuri přináší je její neskutečný, neskutečný smysl pro tanec. Není typ tance, který by nedokázala dělat. Někdy je to jen chůze, někdy jen gesto, někdy jen pohled, ale jelikož její tělo bylo zrozeno pro tanec, všechno, co dělá, je hudební divadlo.“ „Je ikonickou figurou naší doby. Pro mě je velmi zvláštní umělkyně. Byl to obohacující zážitek. Je fantastická spolupracovnice. Když začala pracovat, pracovala s lehkostí a grácií. Velice snadno se s ní domluvíte. Co vypadalo jako obrovský úkol bylo vlastně hrozně jednoduché.“ „Když vidíte Madhuri tančit, nelze to popsat, prostě se to stane. Takové věcio nemohou být vysloveny. Musel jsem se dívat na její tanec znovu a znovu v postprodukci, ale nikdy mne to neomrzelo. Vznešenost je její součástí.“
Antara Mali (herečka): „Co si pamatuji, vždycky jsem byla velká fanynka Madhuri. Upřímně, jmenujte mi jedno děvče, které nechce být jako Madhuri. Na plátně je prostě kouzelná. Dokonalá hvězda. Vládla průmyslu váce než deset let, zatímco mnoho jiných hereček přicházelo a ocházelo. Příběh jejího úspěchu je pozoruhodný.“ „Víte, je tak milá. Vidíte ji na plátně a ona má tolik charisma. Způsob, jakým se usmívá a pohybuje, je magický. I když vidíte jen pohyb jejích zad, je na tom něco zvláštního. Má v sobě jaousi nepostižitelnou energii. Vždy je půvabná a vznešená. Nikdy nevypadá lacině ani vulgárně. Může dělat cokoliv a bude vypadat čistě. Pracovala jsem s lidmi, kteří ji znají jako soukromou osobu. Vyprávěli mi o ní: „Je tak skvělá, je tak hodná, je úžasná.“
Anuj Sachdev (herec): „Moje oblíbená herečka je Madhuri Dixit. Není jen skvělá herečka, ale taky skvělá tanečnice“
Anupam Kher (herec): „Madhuri je hodná dívka, skvělá herečka a pracuje s lehkostí. Je prostá, ale přesto bystrá.“
Aroona Irani (herečka): „Madhuri je i dnes velmi sladká. Uchovala si svou vznešenost a vždycky jí budu přát jen to nejlepší. Je to velmi talentované děvče.“
Aseem Bajaj (kameraman): „Ona i Madhubala mají stejné kouzlo. Dnešní hvězdy nemají žžádnou vznešenost mimo plátno a jsou tak snadno k mání. Pro mě je Madhuri poslaní vedoucí herečka indického filmu a požívá ikonického statutu.“
Ashmit Patel (herec): „Madhuri Dixit se svým klasickým indickým vzhledem, svou zdvořilostí, šarmem a aurou je velmi žádoucí.“
Ashok Khanna (režisér): „Dělal jsem film se Subhashem Ghaiem, když navrhl, že by v něm měla hrát Madhuri, která byla jeho objev. Když jsem ji poprvé viděl na natáčení, myslel jse, že má za sebou alespoň 15 nebo 20 filmů. Její úroveň práce byla opravdu vysoká a věděl jsem, že jednoho dne z ní bude velká hvězda. Myslím, že je fantastická herečka. Vždy chodila včas a odváděla práci svědomitě. Madhuri byla ale také velmi družná. Bavila se a vtipkovala s ostatními z celého týmu. Její matka občas také přicháízela. Každý den byl pro nás zábava, jelikož jsme si to tak užívali. Byl to spíše piknik než práce! Myslím, že Madhuri se zlepšovala s každým filmem. Uvědomovala si své chyby a pracovala na nich do budoucna. Je vynikající studentka herectví.“
Ashok Kumar (kritik): „Madhuri je jediná kompletní herečka, kterou indická kinematografie za 10 let vyprodukovala.“ Ashok Mehra (režisér): „Má X-factor. Nemusel jsem dělat žádná kouzla, abych zachytil její krásu. Madhuri je dobrá herečka, která hodně dokázala díky své oddanosti a nulovému egu.“
Ashutosh Gowariker (herec): „Viděl jsem všechny její filmy. Její tvář vyjádří tisíce slov. Také dobře tančí. Měla sex appeal, ale nikdy ho nepoužívala. Její zbraní byl její úsměv.“
Aswathy V. Nair (profesionální tanečnice): „Je nejlepší tanečnicí, kterou kdy indický film měl. Je tak přirozená, že kdyby bývala chtěla, mohla z ní být skvělá klasická tanečnice. Její vnitřní cit, smysl pro rytmus a výraz.... Když Madhuri tančí, stáváme se i my součástí jejího tance.“[u]
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Tue Nov 02, 2010 8:44 pm
A.K. Hangal (herec): „Minulý rok jsem náhodou narazil na Madhuri Dixit na letišti, když se vracela po náteční filmu Koyla, a j se vracel z natáčení pro Zor. Okamžitě mě poznala, ačkoliv jsme se neviděla skoro deset let, tehdy jsme hráli otce a dceru. Vzala mi tašky z rukou a řekla: „Jste starší člověk a neměl byste se s tím vláčet.“ Jaké ušlecthilé gesto od krásné, mladé ženy, která je dnes největší filmovou hvězdou.“
Baradwaj Rangan (kritik): „Možná, že Madhuri ví, že již nemusí nic dokazovat, a že je poslední z ženských hvězd, které měly všechno – dokázaly hrát drama i komedii, tančit i oslnit úsměvem k nezaplacení. Nyní v ní cítite tuto jistotu, tu téměř královskou vznešenost zrozenou z vědomí, že v okamžiku, kdy vstoupí na scénu, se k ní všechny oči otočí – a je skvělá v této úloze, kdy se umělec a osoba stávají jedním.“
Biddu (zpěvák) „Už to bude pár let. Potkal jsem Sonu v Holiday Innu v Bombeji. Seděli jsme v restaouraci, když jsem uviděl projít kolem atraktivní dívku v džínách a triku s potiskem. Byla se starším mužem, který mohl být její otec. Když odcházela, Sonu jí řekl „Mám moc rád vaše filmy“. Usmála se, otočila se ke mně a řekla: „Mám ráda vaši hudbu. Jsem velká fanynka.“ Zeptal jsem se „Jak se jmenujete?“ Odpověděla: „Madhuri“ „Co děláte?“ zeptal jsem se jí. „Hraju,“ odpověděla. „Ve filmech.“ Teprve když odešla Sonu mi řekl, že to byla Madhuri Dixit. Madhuri Dixit! Připadal jsem si jako úplný idiot!
Binod Pradhan (kameraman): „Točil jsem Madhuri již dříve, prop film Parinda. Už tehdy byla krásná, dnes je ještě krásnější.“
Bipasha Basu (herečka): „Myslím, že Madhuri Dixit je dokonalým symbolem smyslnosti.“ Bharat Shah (producent): „Dnes je číslem jedna Aishwarya, protože Madhuri nenatáčí. Madhuri je neporovnatelně lepší herečka.“
Chandan Arora (režisér): „To jméno znamená tolik! Filmová ikona, výborná herečka, skvělá tanečnice a okouzlující osoba. Madhuri se doposud nikdo nevyrovná.“
Chitrashi Rawat (herečka a hokejistka): „Myslím, že Madhuri Dixit je dokonalá herečka, je výborná tanečnice a je tak krásná a s milým úsměvem. Nikdo ji nemůže nahradit.“
Chunky Panday (herec): „Ať se jí ukázaly jakékoliv kroky, byla to pro ni hračka, zdálo se, že cvičila měsíce dopředu!“ „I v tomhle věku vypadá skvěle. Musím říct, že Bollywood je na ni pyšný. Jsem její velký fanda... Je dnes stejně krásná, jako byla, když jsme natáčeli Tezaab.“
Cyrus Broacha (moderátor a bavič): „Když jsme se poprvé dozvěděli, že přijde, lidé reagovali různě. Někteří se začali strašně potit, jiní začali křičet radostí, někteří se začali modlit. Já jsem samozřejmě zaujal velmi dospělé a vážné stanovisko. Válel jsem se po podlaze a zpíval písničku o číslech. Jen Madhuri může mít takový efekt na celé studio.“
Daboo Ratnani (fotograf): „Cílem kariéry každého fotografa je focení s Madhuri Dixit. Pracoval jsem s mnoha známými jmény, ale dokud jsem se nedostal k Madhuri, neustále jsem pochyboval o své existenci. Byla pro mne kultovní figurou, někdo jedinečný a neporovnatelný. Mou největší radostí bylo, když souhlasila se mnou pracovat. Jako šťastné dítě s novou hračkou jsem dojel na natáčení. Úplně jsem zkameněl, když jsem jí stanul tváří v tvář. Naprosto zkameněl! Rychle si to uvědomila a uklidnila mě. Před fotoaparátem je úplný zázrak. Krásná tvář s nádherným úsměvem....
Darshan Jariwala (herec): „Přívětivá profesionalita dělá z Madhuri při spolupráci sen.“
Deepika Padukone (herečka): „Když jsem vyrůstala, sledovala jsem Madhuri Dixit. Je pro mne legendou a je jedna z nejlepších, které kdy filmový průmysl viděl.“ Dharmendra (herec): „Je téměř nemožné mít další Madhuri. Nejsem Bůh, abych předpovídal, ale jen pomyšlení na někoho tak dokonalého jako ona je mimo mou představivost.“
Dilip Kumar (herec): „Je to tak hodné děvče, tak pokorná a dobře vychovaná. Zaslouží si všechno dobré, co se jí v životě přihodilo.“ „Madhuri mi připomíná krásu Madhubaly, grácii Vyjayanthimaly a citlivost Nutan.“
Dino Morea (herec): „Člověk musí souhlasit, že Madhuri je kouzelná. Na plátně je čistým kouzlem.“ „Miluju Madhuri Dixit, protože má něco v sobě něco úžasného.“
Divya Dutta (herečka): „Čím déle se na ni díváte, tím déle se na ni chcete dívat a nikdy jí nemáte dost.“ „Madhuri je tak povzbudivá a starostlivá vůči lidem okolo sebe.“ „Je šokující, že navzdory tomu, že je tak uznávanou herečkou, nemá žádné manýry, na nic si nehraje. Bylo to jako kouzlo – vždycky jsem s ní chtěla pracovat.“
Fardeen Khan (herec): „Madhuri Dixit je zřejmě nejpřitažlovější tváří Bollywoodu.“
Frieda Pinto (herečka): „Madhuri Dixit je skutečným symbolem herecké proměnlivosti.“
Fuad Omar (kritik a spisovatel): „Kritici se hádali, že film (Hum Aapke Hain Kaun) byl příliš sladký a některé zanechal s diabetickým syndromem, ale fakterm je, že ona na plátně všechny okouzlila a všechny oči na ni byly celou dobu, nevědomky, upřeny. Od jejího dramatického vstupu na kolečkových bruslích tančila a zpívala filmem, zvládla velmi komplikovanou a citově náročnou roli profesionálně a s lehkostí, všechno publikum nadchla a Indii spoutala „Madhuri mánií“. S perfektně synchronizovanou mluvou, skvělou Urdu výslovností (navzdory Maráthí původu) a nekonečnou paletou výrazů, stejně jako příjemným zevnějškem, ze zdánlivě vyhasínajícího meteoru vzešla zářící hvězda. Ale vzhledem k jejím záviděníhodným zásobám talentu to bylo nevyhnutelné a ona nyní představuje dokonalou ženskou indickou hvězdu."
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Wed Nov 03, 2010 12:53 pm
Gautam Rajdhakshya (fotograf): „Viděl jsem ji rozkvétat z poupěte v květinu. Holčička, herečka, matka.... viděl jsem ji prožívat každou rolu, protože taková ona je, tichá, přímá, něžná a laskavá dívka. Nikdy se při natáčení neunavila. Jednou ji během několika dlouhých hodin natáčení pozorovala Kajol a řekla mi, že je jako dokonalá hollywoodská herečka, režisérova herečka. Dá režisérovi záběr, který chce. Je jedinečnou kombinací krásy a nezměrného talentu. Perfektní Hindi, oči a výraz jasné jako zrcadlo, kameru milující osobnost, tanec a rytmus dokonale propojeny. A s tak jedinečnou kombinací zůstávala vždy v srdci tak prostá. Nikdy jsem ji neviděl s falešnou pýchou ani hvězdnými manýry.“
„Když jsem se zeptal M.F. Hussaina, co je podle něj na Madhuri tak zvláštního (byly jsme na natáčení Dil To Pagal Hai), řekl mi: „Pozorujte ji, nevnímá nás. Podívejte se na způsob, kterým sedí, jak se natahuje pro hrnek s čajem, jak pohodí vlasy... její řeč těla, její ženskost... jak se otočí, každá drobnost je tak indická a ženská.“ Že si ji muž, který vídal ženy 90 let vybere, je jistě velký kompliment. Takže ačkoliv není spravedlivé říct, že dnešní herečky nejsou talentované nebo nevypadají dobře, všechno, co by měl umělec mít, jsme nenašli od Madhuri u nikoho.“ „Když ji vidím, říkám si: Ach Bože! Je toho v ní mnohem více! Není jen nejlepší tanečnice ani fakt, že je tak úchvatně ladná nebo ženská, ale také má úžasný hlas. Před kamerou je nádherně tvárná.“
„Fotil jsem kolem 2000 tváří. Madhuri je jednou z nejlepších v mém portfoliu. Je jako tvárná hlína. Jen jí řeknete, co chcete, a ona se tou osobou stane. Temperament a talent z ní udělaly hvězdu, kteoru je. Měl jsem příležitost fotit ji mnohokrát, od Tezaabu po Aaja Nachle. Nikdy nebyla a nebude další Madhuri Dixit.“
„Během natáčení Dil To Pagal Hai jsem pracoval s Shahrukhem Khanem, Madhuri Dixit a Karismou Kapoor. Karisma si vzala zrcadlo a poupravila si make-up. Shahrukh se zeptal Madhuri, jestli se na sebe chce taky podívat. A ona řekla: „Má zrcadla jsou tady“ a ukázala na Mickeyho Contractora (make-up expert) a na mě. Byl jsem dojat a docela rozklepaný. Mickes mi řekl, ať si to užiju, protože takovou odpověď už od nikoho nedostanu.“ „Madhuri má nesmírně krásnou tvář, dokonale posazené oči, náderhá ústa a malý nos. Její tělo jeho vyvážené, ale nikoliv vytvarované uměle k dokonalosti. Je režisérovou herečkou. Zabalil jsem ji do ledu, posadil na melouny, donutil ji chodit dokola snad stokrát – a bez jediné stížnosti to všechno udělala. Má takový dar.“
„Krásná tvář, grácie, herecká přesvědčivost, tanečnice. Nepřetržitých deset let na vrcholu v době, kdy se tváře měnily každý týden. Dokonalá múza pro režiséry, choreografy, fotografy a dokonce malíře! Moderní ikona.“
„Je tak tvárná, můžete z ní udělat, co chcete. Před kamerou projde proměnou.“
„Víte, na Madhuri je něco věčného. Jednou z věcí je to, že má v očích tolik klidu a míru. A když jsem ji potkal po Aaja Nachle, zjistil jsem, že vypadá lépe, než když jej začínala točit. Navím, možná se rozzářila sebejistotou, že stle dokáže stát před kamerou a získat tak skvělé reakce z ostatních herců, režiséra i kameramana. Sebedůvěra vám do tváře vdechne krásné světlo, které jsem viděl u všech umělců. Všichni mohou být dobří, ale v okamžiku, kdy ochutnají úspěch a chválu, začínají kvést. A to jsem opět našel v Madhuri.“
Geeta Basra (herečka): „Nikdo mne nikdy nepřpravil o řeč, ale jsem velká fanynka Madhuri Dixit. Nedávno jsem ji potakala na oslavě jejích narozenin a dotkla jsem se jejích nohou. Byl to nejpamátnější a nejkrásnější moment mého života.“
Geety Sahgal (herec): „Když před někým, kdo ji nepotkal, zmíníte Madhuri Dixit, zeptá se na stejnou věc. Je opravdu tak krásná? A odpověď je – ano! Od našeho prvního setkání při natáčení filmu Tezaab, i teď jako žena a matka, Madhuri byla zůstane kráska! Řekněte jí to, a ona se jen zasměje: „Nemyslím, že jsem krásná. Jsem jen fotogenická!“ Madhuri se nikdy nestyděla za své maráthí kořeny. Ačkoliv dosáhla tak hvězdného statutu, Madhuri nikdy neváhala hovořit v rodném jazyce, nikdy neskrývala svou lásku s prostým věcem. Ve skutečnosti její skromnost a její kontakt s realitou pouze přidávaly jejímu charisma. Všechny hodnoty připisuje bez váhání své rodině. Je opravdu neuvěřitelné, že někdo tak krásný může být tak skromným člověkem.
Govinda (herec): „Moje nejoblíbenější herečka je Madhuri Dixit.“ „Naše Madhuri-ji je velká a charismatická umělkyně.“
Hansika Motwali (herečka): „Vždycky jsem k ní vzhlížela a je určitě ta nejnadanější a nejkrásnější herečka naší kinematografie.“
Harneet Singh (novinář): „Nezapomenutelná – tou se Madhuri Dixit stala v myslích všech, kteří milují filmy. A proč ne? Konec konců byla po více než deset let tím nějbližším Bollywoodské ženské superstar, její popularita překonávala třídní rozdíly a přelévala se mezi uměním a středoproudovými filmy. Malé kosmetické salóny ve městě, kde se proslavila, mají dodnes v oknech její plakáty.“
Hema Malini (herečka): „Líbí se mi, jak tančí. Slyšela jsem, že se učila Kathak. Naučit se jakýkoliv klasický tanec ve filmovém tanci hodně pomáhá. A můžeme to vidět právě v tom, jak krásně Madhuri tančí.“
Himani Shivpuri (herec): „Poprvé jsem ji potkal na natáčení Hum Appke Hain Koun a v okamžiku, kdy mně uviděla, vstala ze židle. Byl jsem poctěn, že mi vzdala takovou úctu. Tehdy už byla nejslavnější indickou herečkou, ale nikdy to nedala znát. Stále se chovala jako nováček. Madhuri je velmi krásná a vynikající herečka. Vycházím většinou se všemi, ale Madhuri bude vždycky má nejoblíbenější herečka.“
Himesh Reshamiya (hudební skladatel): „Madhuri Dixit je legenda.“ Imran Hashmi (herec): „Nejkrásnější herečka vždycky byla Madhuri.“ Imran Khan (herec): „Myslím, že nejlepší je Madhuri Dixit. Nesmírně dobře tančí. Velmi ji respektuji a mám ji rád.“ „Nejromantičtější bollywoodská hrdinka? Madhuri Dixit. Byla úžasná se strejdou Aamirem v „Dil“. Víte, nevzdory těch hrozným věcem, které herečky v 80. a 90. letech nosily, dokázaly samy prodat celý film. Madhuri a Sridevi garantovaly úspěch jen svým jménem. Dnešní herečky jsou tak snadno zaměnitelné.“
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Wed Nov 03, 2010 4:43 pm
Indra Kumar (režisér): „Pamatuji si, jak jsem poprvé potkal Madhuri. Nějaký můj známý ji za mnou přivedl. To bylo ještě než jsem se stal režisérem a ona hvězdou. První věc, která mne na ní upoutala, byla její nevinná, výrazná tvář. Byla ještě dítě a strašlivě hubená. Vlastně jsem jí doporučil dietu, aby trochu přibrala. Nevím, jestli mě poslechla, ale brzy na to se drasticky změnila. To první setkání mám dodnes jasně vryto do paměti, hlavně proto, že jsem vůbec netušil, že ta křehká, drobná holčička se stane tak obrovskou hvězdou. Byla zdvořilá, tichá a velmi pokorná. Musím být jediný režisér, který měl to štěstí, že s ní pracoval na třech filmech. Musím říct, že nesmírně rostla s každým z nich. Je zarážející, že Madhuri jako člověk zůstala vždycky stejná – vždy skromná, přátelská, vstřícná k ostatním hercům i natáčecímu týmu. Skvěle se s ní pracovalo a hlavně byla dobrou přítelkyní. Potkal jsem ji zrovna minulý měsíc a probírali jsme nějaké nápady. Nesmírně rád bych s ní natočil víc filmů... Film potřebuje herečky jejího kalibru.“ „Dostala se na 100% všude – v citech, ve vzteku, v komedii, tanci, v jakékoliv emoci jste potřebovali. To je důvod, proč se stala tak velkou hvězdou.“ „Co můžu říct o svém vztahu s Madhuri? Je pořád má nejoblíbenější. Pracoval jsem s Juhi Chawlou, Kajol i Manishou Koiralou. Ale porozumnění, které jsem sdílel s Madhuri Dixit u ostatních chybělo.“
Indrajit (herec): „Publikum, především muži, má tendenci ztrácet o herečku zájem, jakmile se vdá. Ale věřím, že tak úžasný talent jako Madhuri překonává všechno.“ Ishaa Koppikar (herečka): „Pro jsou Madhuri, Sridevi a Juhi jediné velké moderní herečky. Samozřejmě Nargis-ji a Madhubala byly ikony. Dnes žádná herečka není tak proměnlivá jako ony.“
Jackie Shroff (herec): „Comeback! O jakém comebacku se tu bavíme? Nikdy doopravdy neodešla a stále vypadá tak svěže jako ve filmu Ram Lakhan.“ „Bollywood a Madhuri jsou jedno. Nemůžete hovoři o Bollywoodu, aniž byste ji zmínili. Když přestala točit filmy a vdala se, přišli jsme o svůj Kohinoor. Jsem do ní úplný blázen, má ten jekrásnější úsměv a její taneční schopnosti hravě překonají každou jinou herečku.“ „Lidé chválili Karishmu jen proto, že se postavila vedle Madhuri. Jako když někdo předvedl dobré hraní před Dilipem Kumarem a lidé začali tleskat.“ „Madhuri Dixit je opravdovou energií indických filmů. Je symbolem čistoty, nespoutanosti a smyslnosti. Na rozdíl od dnešních hereček Madhuri nepotřebovala nosit kratičké sukně a neexistující topy – její oči a úsměv byly natolik výmluvné, že každý muž byl fascinován.“ "Madhuri je nebesky krásná. A pracovat s ní byl přímo božský zážitek. Vlastně se mi po ní už žádná herečka nelíbila. Její místo nemůže být zaplněno. Jako osoba je velmi prostá. Hodně se mi podobala v tom, že se ke všem chovala se stejným repektem, ať už to byl roznašeč čaje nebo producent. Víte, co jsem na ní opravdu miloval bylo, že stále měla ten stydlivý výraz. Nikdy se mi nepodívala přímo do očí a to jsem miloval! Dělalo ji to ještě více ženskou a upřímně řečeno, každý muž se pak cítí skvěle."
Jahan Bloch (herečka): „Vždycky jsem obdivovala Madhuri Dixit Nene. Na plátně je perfektní.“
Jaideep Sahni (scénárista): „Je velká umělkyně, schopná zachytit nějakou neviditelnou anténou myšlenky ostatních a vnést je do svého výkonu. Vytváří tak jistý podtext, který každou scénu vyzdvihuje na mnohem vyšší úroveň, než si ji tvůrce vůbec představoval.“ „Nikdo není jako Madhuri.“
Jaideep Sen (pomocný režisér): „Je neštěstí, že v současné sestavě hereček není žádná tak dobrá jako v minulosti královny tance Madhuri a Sridevi. Máme závažný nedostatek hereček, které umí tančit.“
Javed Akhtar (básník): „Madhuri prostě miluju.“
Jitesh Pillai (kritik a nakladatel): „Kamera prostě běží, když jiné herečky hrají. Ale když začne roli prožívat Madhuri Dixit, jako by se kamera zastavila a zírala na ni jako nenapravitelný voyeur. Čas od času pracovala s režiséry, kteří nedokázali využít hloubku kontaktu, jehož je schopna. Čas od času byla její role urážkou jejího talentu a film hrozná nuda. Ale ona se přenesla přes všechny handicapy.“
John Abraham (herec): „Jediná indická herečka, kterou mám rád, opravdu rád, je Madhuri Dixit. A myslím, že je překrásná.“
Juhi Chawla (herečka): „Ať jsem pracovala jakkoliv tvrdě, Madhuri byla vždycky přede mnou.“
J.H. Thakker (fotograf): „Madhubala byla světlá, Madhuri je snědší. Ale její oči jsou stejně tak výmluvné a její úsměv stejně zářivý. Nicméně bych řekl, že Madhuri je mnohem nezávislejší. Ví, co chce a jde si za tím.“
Kajol (herečka): „Je fenomenální ve všem, co dělá.“ „Madhuri je bezchybná herečka. Je režisérova herečka. Dokáže se stát přesně tím, co režisér chce. Vezměte si dva její filmy – Prahaar od nany Patekara a Khalnayak Subhashe Ghaie. Vidíte nějakou podobnost mezi Madhuri z Prahaaru a Madhuri z Khalnayaku? Nevidíte? To proto, že tito dva režiséři měli rozdílné požadavky. A tak se Madhuri stala dvěma zcela odlišným Madhuri. A na druhou stranu má tolik vlastní moci, že na ni nemohou režiséři přestat myslet. Říkám to tak, jak to cítím. První věc, která mne uhodila do očí, je její krása. Její tělo a tvář by mohly patřit řecké bohyni. Málokdy uvidíte takový výraz v očích. Dokáže vyjádřit tolik věcí jen výrazem obličeje! Tolik barev, smutek, tolik otázek, i lásku... Ale její dokonale proměnlivá schonost výrazu dosud nebyla dobře využita. Moho jejího talentu dosud nebylo dobře využito. Její další velkou výhodou jsou taneční schopnosti. Madhuri má skvělou moc se přetvářet. Vezměte si šest různých fotografií ze šesti jejích filmů, uvidíte šest různých Madhuri! Nenajdete mezi nimi žádnou podobnost, tak moc je herecky proměnlivá! Ale pak, když se budete soustředit, uvidíte podobnost, protože tvář je stále stejná, jen se na ní pohybuje jiný odstín pocitů. Je to záviděníhodná moc.... Podívejte se jí do tváře. Tak jako já si budete myslet, že Bůh nestvořil krásnější obličej. Je tak krásná, že si ji nedokážu představit ve zcela zlé roli. Nakonec bych ráda řekla, že jakkoliv se Kajol-herečka snaží kritizovat její krásu a talent, Kajol-divačka je posedlá Madhuri mánií.“
Karan Johar (režisér): „Co mohu říci o té nejkrásnější ženě? Co mohu říct o tom nejkrásnějším úsměvu? Co mohu říct o té nejfantastičtější herečce všech dob? Cokoliv řeknu, ebude dost. A tak jen povím: Takové, jako ona, už je nedělají.“ „Je to něco, čemu nemůžete pomoct. Kdykoliv se Madhuri usměje, zjistíte, že se sami přiblble usmíváte.“ „Nemyslím, že po Madhuri Dixit byla nějaká královna. Koruna leží bez královny.“ „Tanec, především ve filmu, je souhrou dvou věcí – práce nohou a práce obličeje. A Madhuri exceluje v obou. To je vzácná kombinace.... To dokáže jen Madhuri Dixit a nikdo, opakuji nikdo, v indické kinematografii, se dokáže pohybovat, tančit a vyjadřovat v písni tak jako ona.“ „V 90. letech se každé sárí, které na sobě měla Madhuri Dixit, prodávalo okamžitě po milionech.“ „Madhuri je někdo, koho znám už léta, co jsem pracoval s Yashem Choprou na Dil To Pagal Hai. Stačí, aby se usmála, a hned máte krásný den.... Je mi opravdu líto, že jsem s ní nemohl pracovat. Když jsem začal, právě se vdala. To, že jsem se s ní bavil během Dil To Pagal Hai mi dává pocit výjimečnosti. Umírám touhou pracovat s ní a Sridevi. Byly poslední císařovny. Dnes jsou všichni kolem mě kamarádi, které poplácávám po zádech. Celá ta euforie, aura, status...“
Karisma Kapoor (herečka): „Měli byste nás vidět na natáčení! Celou dobu jsme se smály! Bylo to jako jít na piknik. Madhuri je skvělý člověk. Je naprosto bezproblémová.“ „Bylo nesmírné potěšení pracovat s Madhuri-ji. Jsem její velká fanynka. Byla tak prostá a vstřícná. Naše pracovní morálka je stejná – soustředěná a oddaná, takže bylo snadné spolu vycházet. I můj tatínek ji má velice rád.“
Katrina Kaif (herečka): „Madhrui Dixit byla kompletní balení. Je talentovaná a velmi krásná. Je požehnaná vším.“ „Vzhlížím k Madhuri pro inspiraci.“ „Miluji bollywoodské herečky. Když jsem vyrůstala, pozorovala jsem Madhuri Dixit, Juhi Chawlu, Tabu a Karismu Kapoor. Moc je obdivuji.“
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Wed Nov 03, 2010 9:50 pm
Konkona Sen Sharma (herečka): „Opravdu ji obdivuji. Je krásná, úžasně tančí, je skvělá herečka. A je báječný člověk. Co chcete víc?“ „Sdílet scénu s Madhuri mne neznervózňovalo. Věděla jsem, že v hraní si dokážu uhájit svoje. Ale člověk musí být úplný šílenec, když se s ní pokusí měřit v tanci. Když jsem vedle ní měla tančit, myslela jsem, že omdlím.“ „Madhuri Dixit je úžasná! Užili jsme tolik srandy. Trávili jsme spolu čas, i když jsme zrovna etočili. Madhuri je tak velká hvězda. Ale zároveň tak obyčejná. Tak zábavu milující a naprosto bez manýr!“ „Když pracujete na scéně s Madhuri Dixit, zapomínáte, že je to „ta Madhuri Dixit“, protože je tak normální. Se vší upřímností, je nenamyšlená, velmi přátelská, velmi ohleduplná. Jednu dobu mě bolela kolena a ona za mnou přišla jako každý jiný přítel a nnabídla mi pomoc. Ano, bylo zvláštní s ní natáčet, protože jsem nikdy nevěřila, že by se mi tenhle můj sen splnil.... Sdílet s ní scénu je prostě neuvěřitelné. Je přímo před vámi a když říká svůj text, )plně zapomenete ten vlastní. Je nesmírně inspirující.“
Kunal Kapoor (herec): „Být s ní ve stejném záběru je vážně prima, ale tančit s ní je trochu trapné, protože je zcela výjimečná. Nikdy nemůže být další Madhuri Dixit a nikdo se s ní nemůže měřit.“ „Pracoval jsem s hodně herci, jejichž jsem fanoušek. Ale Madhuri byla extra-speciální. Řekl jsem jí, že jsem Hum Aapke Hain Koun viděl přinejmenším tolikrát co M.F. Hussain. Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomil, že je obyčejná lidská bytost. Nemohl jsem si zvyknout, že se zpotí, když pracuje. Jak by mohla Madhuri Dixit cítit horko?“ „Madhuri Dixit – to jméno spřádá kouzla.“
Lakshmi Gopalaswamy (herečka): „Vypadá nádherně a je skvělá herečka.“
Leena Yadav (režisérka): „Pokaždé když přišla na scénu, všichni jen vydechli. Je na ní něco tak vřelého a přátelského, zaobaleného zřetelným profesionalismem. Vzbuzovala hodně respektu.“
Madhoo (herečka): „Madhuri byla vždycky má nejoblíbenější, protože podle mě je nejlepší. Vždycky jsem si myslela, že tanec, který je, tvář, která je, úsměv, který je.... je prostě příliš dobrá.“
Mahendra Soni (fotograf): „Madhuri je velmi oddaná a vstřícná spolupracovnice. Na nic si nestěžuje.“
Mahesh Bhat (režisér): „Na indické tváři indická mystika, ale s nesmírnou hloubkou. Měla hloubku, kterou nikdo z nás nemohl prozkoumat. Filmaři byli omezení, ona nikoliv. Byla nevyčerpatelná.“
Mallika Sherawat (herečka): „Mylsím, že jak dlouho herečka vydrží je individuální. Je to o dobrém naplánování. Spoustu lidí panikaří a podepíše spoustu špatných filmů, které nenávratně zničí jejich kariéru. Ale podívejte se na Madhuri a Juhi Chawlu. Vydržely tak dlouho, protože si kariéru dobře naplánovaly.“
Mamta Kulkarni (herečka): „Mám dobrý vztah s Madhuri i Aish. A myslím, že jsou velmi dobré lidské bytosti.“
Manish Mahaldar (kameraman): „Mylsím, že neztratila nic z té energie a nadšení, které mívala na ddřívějších natáčeních. Je stále stejná. Některé hvězdy hvězdami zůstanou. Nemění se.“
Manish Malhotra (módní návrhář): „Myslím, že styl Dil To Pagal Hai jí opravdu seděl. Žádné těžké šperky, nic. Je tak krásná, že to nepotřebuje.“
Manisha Koirala (herečka): Zpočátku jsem byla trochu nesvá, díky několika svým nelichotivým poznámkám na její adresu. Ale jakmile se objevila, byla skvělá. Je nádherná. A jsem přesvědčená, že je velmi nekonfliktní osoba. Co vidíte, to dostanete. Trvalo mi ale deset let, než jsem tomu uvěřila. Víte co? Dokonce mi pomohla s tanečními kroky během zkoušky při natáčení filmu Lajja. Dnes jsem její největší fanynka.“
Manjari Phadnis (herečka): „Madhuri Dixit je mým největším vzorem. Je to ta nejkompletnější herečka, kterou jsem kdy měli. Ať už je to její hraní, tanec, ladnost, hlas nebo zářivý úsměv.“ „Myslím, že Madhuri Dixit, matka Tereza a Indira Ghandi ás všechny opravdu ovlivnily.“
Masumeh Makhjita (herečka): „Madhuri Dixit je jediným důvodem, proč jsem dnes herečkou.“
Micky Contractor (make-up expert): „Jsou-li dvě tváře, které lze nazývat indickými kráskami, pak bych z dnešní generace vybral Aishwaryu a Madhuri. U Aishwaryi vidíte nesmírnou, přirozenou krásu, ale Madhuri je něco jiného. Tvář Madhuri je stejná ve skutečném i filmovém životě, a důvod, proč je tak „přirozeně“ krásná je proto, že má i krásnou duši. Když mne na natáčení Dil To Pagal Hai nazvala svým zrcadlem, byl to nejvyšší kompliment v mém životě. Nikdy bych nečekal, že mne tak obrovská hvězda bude chválit. A to dělá pouze Madhuri, protože je „krásná“.... a ne pouze ve tváři, ale i ve svém srdci.“
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Fri Nov 05, 2010 11:32 am
Milind Gunaji (herec): „S úderem ranních hodin, když byl celý tým ještě unavený, vyčerpaný a napůl spící, Madhuri byla jediná, kde vstával brzo a nacvičovala své tance. Měla ve zvyku cvičit každičký krok s dokonalostí, s jakou ji učil Pandit Birju Maharaj.... a co víc, únava z předchozího natáčení dlouho do noci na její tváři nikdy nebyla znát.“ „Vždycky jsem byl fanoušek Madhuri Dixit. Ale co jsem s ní natáčel pro Devdas, jsem jejím otrokem. Bylo zvykem natáčet dlouho do noci, protože její tance se odehrávají večer. Viděl jsem, jak soustředěná Madhuri je při nácviku každiškého kroku. Jedli jse společně. Já, Madhuri, její matka a několik lidí z týmu. Občas se přidal i Shahrukh Khan. A ráno ve 4:30 jsem Madhuri viděl znovu, svěží, klidnou a soustředěnou. To dokazuje její profesionalitu, její oddanost práci. Viděl jsem tolik herců, kteří po nočním natáčení přicházejí pozdě nebo vůbec. Pracovat s madhuri proto byla morální lekce. Když superstar může pracovat tak tvrdě, proč by neměli lidé, jako my?“
Minisha Lamba (herečka): „Je kompletním balením. Je herečka, tanečnice, kráska. Má charisma. V letech po Nargis a Madhubale reprezentuje dokonalou indickou hrdinku.“
Mithun Chakraborty (herec): „Madhuri Dixit je tak oddaná herečka a tanečnice, že téměř nikdo v Indii nedosahuje její úrovně.“
Mumaith Khan (herečka): „Miluje několik osobností, které ve mně zanechaly trvalý dojem. Prostě zbožňuji Madhuri Dixit – její taneční umění je dechberoucí.“
M.F. Hussain (malíř): „Je kompletní herečka. Byly takové jako Nargis, známé pro své herectví, jako Madhubala známé pro svou krásu a jako Vyjayanthimala pro svůj tanec, ale Madhuri je vše v jednom. Je kompletní. Fenomén. Ashok Kumar jednou řekl, že je jediná kompletní herečka, kterou indický film za sto let viděl. Naprosto s ním souhlasím. Jen jednu věc Madhuri nemá: jedinou památnou roli, pro kterou by si ji budoucnost pamatovala. Lidé, kteří jí obstarávali práci, byli špatní. Dostala se do komerčního průmyslu, do rukou nevhodných jedinců. Je talentovaná a oddaná profesionálka, ale dosud nemá takovou roli jako Nargis. Jelikož jsme tehdy neměli jediného kreativního režiséra, musela se spokojit s komerčními tanečními čísly. A já jsem se do filmu dostal moc pozdě.... A tak, ačkoliv měla úspěšnou kariéru, nemá ani jeden film, který by nám připomínal její výjimečnou práci. Poprvé jsem ji potkal v roce 1995, na své 88. narozeniny. Měla živý koncert v Bostonu. Přišlo na 40 000 lidí, jen aby ji zahlédli. Byli tam i lidé na vozíčku. Během jejího tance všichni tleskali. Působila naprosté šílenství... Byla velmi pokorná, prostá a ke všem se chovala stejně. Neměla žádné manýry. Jednou jsem ji viděl setkat se s fanoušky, byla k nim velmi přívětivá. Řekl jsem jí, že by se neměla přibližovat k tolika lidem, protože nikdy nemůže vědět, co chystají. Odpověděla, že je tam, kde je, jen díky svým fanouškům. Dnes je vdaná a matka a i té roli dělá čest. Po jejím prvním dítěti jsem strávil nějaký čas u ní v Americe. Je dobrá manželka. Sama se stará o všechny maličkocti v domě. O dítě pečuje sama a nemá chůvu. A je dobrá hostitelka. Když se mě její manžel zeptal, jestli se nechci projít po památkách, řekl jsem, že to není nutné, protože to nejkrásnější mám před sebou – Madhuri s dítětem v náručí. Byl to dokonalý obraz.“ „Nebyla typickou bollywoodskou dívkou ani na vrcholu své popularity. Často vzpomínám na malou scénu z Hum Aapke Hain Koun, točenou při svitu měsíce ve studiu. Způsob, jakým roli prožívá, její naprosté vzdání se kameře, je to, o čem jsou krásné hrdinky.“ „Snil jsem, že natočím film od svých patnácti let. Pak jsem čekal do svých šedesáti, než se narodila Madhuri, a dalších dvacet pět let trvala výroba filmu. Vnímám Madhuri jako podstatu indického ženství. Než jsem natočil film Gaja Gamini, mé malby nebyly celistvé.“ „Nic nemůže zkalit mou lásku k Madhuri Dixit. Nikdo nepřekonal její grácii, její dovednost, její čistou indičnost.“ „Madhuri je dokonalá žena, největší hvězda, kterou jsme kdy měli, nejskvělejší model indického ženství. V okamžiku, kdy jsem ji uviděl, jsem věděl, že musím natočit Gaju Gamini. S ní v hlavní roli. Samozřejmě je krásná. Ale zároveň je taková herečka, jakou jsme nikdy neměli. Její řeč těla je tajemstvím jejího umění. Nejnom její jhatky, její dhak-dhaky. V tom je také nádherná, ale já mluvím o něřem mnohem hlubším. Má smyslnost, která navždy předefinuje ženstkost. Pamatujete na píseň Didi tera devar diwana? Vzpomínáte, jak se předkloní a udělá těch osm kroků dozadu, než začne zpívat? Nikdy jsem nic takového neviděl. Je to nesmírně svůdné a ve výsledku zároveň i téměř nadpozemsky duchovního.“ „Nikdo se jí nevyrovná. Maloval jsem Madhuri bezpočetněkrát, ale nikdy jsem nezachytil její kompletní tvář. Poprvé jsem ji potkal v roce 1993 při předávání filmových cen. Seděl jsem mezi Jayou Bachchan a Parmeshwarem Godrejem, když mne zavolali na jeviště, abych předal cenu pro nejlepší herečku. Otevřel jsem obálku a zarazil se, jelikož jsem neviděl žádný z filmů vítězky, zavřel jsem uši před psíní Ek Do Teen, která hulákala z reproduktorů po celé zemi. Nadechl jsem se a oznámil: „Cenu získává Madhuri Dixit.“ Byl jsem zklamaný, protože tehdy jsem byl velmi fixován na Sridevi. Pak jsem viděl Hum Aapke Hain Koun a všechno se změnilo. Ten film jsem viděl víc než sedmdesátkrát, abych ji viděl tančit. Pořád vidím těch osm kroků dozadu a zatřesení boky. Jelikož jsem nikdy nepoznal svou matku, vidím ji jako svoji Ma...dhuri. O jejích výkonech by měla být napsána rozumní kniha, jelikož žádný kritik ji plně nedocenil.“
Nana Patekar (herec, režisér): „Jako Madhuri už je nedělají. Je krásná, nesmírně talentovaná a ta nejkrásnější tanečnice, jakou jsme kdy měli. Kdybych se tak jmenoval Nene!“
Naresh Kumar (tenisový hráč): „Má jisté vzácné vlastnosti, které měly naše herečky v minulosti. Složila je do jednoho celku. Usmívá se jako Madhubala, má vnitřní krásu Suchitry Sen a hrací talent Nargis.“ Nauheed Cyrusi (modelka): „Má nejoblíbenější herečka všech dob je Madhuri Dixit.“
Neetu Chandra (herečka): „Nikdo nemůže ani pomyslet na to, že by překonal Madhuri.“ „Je snem každého režiséra a vždy překoná vaše představy a očekávání.“ „Byla na úplně jiné úrovni než ostatní. A hudba, která se skládala ve dnech její sláy, už se dnes neobjevuje. Písně jako Dhak Dhak a Choli Ke Peeche byly úžasné. Strašně ráda bych tančila na takové melodie. Vím,že nikdy nemůžu být Madhuri Dixit, ale když lidé řeknou, že se jí podobám jen z deseti procent, budu si připadat pyšná.“ Neha Dhupia (herečka): „Milovala jsem Madhuri Dixit. Myslím, že byla úžasná ve všem, ať to bylo cokoliv. Bylo na ní něco jedinečného.“
Niharika Singh (modelka): „Dávám Madhuri Dixit 10 bodů z 10 jako kompletní indické filmové hrdince a chci ji korunovat! Všechno jejím herectvím a tancem počínaje a komickým načasováím, krásou a úsměvem konče, bylo dokonalé.“
Nikkitasha Marwaha (Miss Indie 2009): „Madhuri je ztělesněním toho, co by měl být tanec, a rozhodně mě inspirovala.“
Nilufer Qureshi (kostymér): „Madhuri Dixit, Shilpa Shetty a Priyanka Chopra nikdy neměly žádné manýry a nikdy nebyly ani v nejmenším hrubé. Během natáčení Hum Tumhare Hain Sanam měla Madhuri pro jednu scénu na sobě mít určité sárí. To mi bylo řečeno na poslední chvíli a vyrobil jsem pro ni choli strašlivě rychle. To ovšem způsobilo problém, protože jí neseděla. Madhuri se jen usmála a řekla „Žádný strach.... Nějak to zvládnu.“ Žádný vztek, žádné výčitky. Přetáhla si přes rameno pallu a choli tak skryla. Ta scéna je teď ve filmu. A proto je Madhuri nade vší pochybnost má nejoblíbenější klientka.“
Paro
Předmět: Re: Madhuri Dixit Mon Nov 08, 2010 2:16 am
Zatím tedy vnímám jen dopad u těch jmen, která znám, ostatní si nechávám ke vstřebání, ale je to fakt milý, jak na ní všichni vyrostli.
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Mon Nov 08, 2010 9:46 am
Od roku 1988 byla Madhuri všude a doslova před ní nebylo úniku. Drtivá většina dnešních herců vyrostla právě na jejích filmech.... Tohle ještě není všechno, jen jsem neměla chvíli čas překládat, ale brzy sem nahodím i zbytek. Omlouvám se za všechna překlepy, ale nějak mi nefunguje kontrola pravopisu....
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Mon Nov 08, 2010 11:03 am
Pandit Birju Maharaj (taneční mistr): „Po Madhuti Dixit už nevidím jedinou herečku schopnout bezchybně provádět klasický tanec.“ Pooja Ghandi (herečka): „Když měla plavky na sobě madhuri, vypadala krásně a elegantně. Ale když je na sobě má Mallika Sherawat, nevypadá tak dobře. Chci sledovat způsob Madhuri.“
Prabhu Deva (choreograf, herec, tanečník): „Byl jsem nadšený, když lidé říkali, že Madhuri tančila lépe než já. To znamená, že moje choreografie vyšla.“ „Mezi herečkami bude mou nejoblíbenější vždycky madhuri Dixit.“
Prakash Jha (režisér): „Je rozhodně herečkou, na spolupráci s níž čeká každý bollywoodký filmař.“
Preity Zinta (herečka): „Pro všechny je ta nejoblíbenější.“ „Bylo skvělé pracovat s ikonou jako Madhuri Dixit.“
Preethi Chandrashekar (herečka): „Má přirozený talent k hraní a je velmi proměnlivá. Jsem nadšená jejími výrazy a tancem. Musím upřímně přiznat, že se často snažím ji při tanci napodobovat.“
Priyanka Chopra (herečka): „Madhuri Dixit..... její nos a ústa....všechno na ní je nádherné!“ „Je mnoho hereček spojených se značnou Lux. Kdybych měla vybrat jednu, bude to madhuri Dixit. Když jsme spojeni s Luxem, znamená to, že jste dosáhli určitého bodu v kariéře.“ „Mezi herečkami je Madhuri Dixit bohyní.“
Rajkumar Santoshi (režisér): „Madhuri se stala mou slabinou. Je jen málo herců, kteří mne mohou překvapit, ale ona byla tak úžasná, že i já jsem byl neschopen slov.“ „Je vynikající herečka.... Jelikož jsem ji režíroval ve filmech Pukar a Lajja, mohu říct, že tvrdě pracuje, aby se opravdu vžila do role. Rozhodně bych s ní rád znovu pracoval se scénářem, který by správně využil její potenciál.“
Raj N. Sippy (režisér): „Je kompletní herečka. Potřebujeme umělce, jako je ona.“
Rajat Barjatya (herec): „Je lepší člověk než herečka. A myslím, že ta dobrota, která je v ní, se zrcadlí na plátně. A tak myslím, že spíše než na to, že jsme (Rajshri) předtavili Madhuri Dixit superhvězdu, jsme pyšní, že jsme do filmovho průmyslu přivedli tak hodného člověka.“
Rakesh Roshan (režisér): „Madhuri je ta nejkrásnější žena, se kterou jsem pracoval. Nejenom zvenčí, ale také svým chováním a dobrotou, která se jí odráží v obličeji. Výborná herečka, pochází z velmi slušné rodiny. A teď, když se usadila, mám za ni radost. Kdykoliv přiletí do indie, setkáme se a vždycky je to příjemné. Přeji jí i její rodině jen to nejlepší.“
Ranbir Kapoor (herec): „Zamiloval jsem se do ní, když mi bylo šest a díval jsem se na Ek Do Teen. Vyrostl jsem na jejích filmech. A pokaždé, když ji vidím, srdce mi začne bít nebezpečně rychle.“ „Když se Madhuri vdala, zlomila mi srdce. Pamatuji si, že jsem hrozně plakal a nadával doktorovi Nene. I dnes bych pro ni udělal cokoliv, na věku nezáleží, protože láska je slepá. Nosil bych jí nákupy, vyzvedával děti ze školy, čistil boty...“
Rani Mukherjee (herečka): „O Madhuri můžu mluvit hodiny a hodiny, protože pro mne a celou moj rodinu svět začíná a končí s Madhuri Dixit. Zcela ji obdivujeme.“ „Když Madhuri udělala film, byl to velký okamžik pro nás všechny, protože nikdo není jako ona. Je legenda.“ „Madhuri Dixit je zřejmě jediná, kdo mne inspiruje ve způsobu, jakým se projevuji ve filmech.“
Ranvir Shorey (herec): „Když se hýbá, nemůžete z ní spustit oči.“ „Pokaždé, když jsem byl vedle ní, klepal jsem se jako ratlík. Bylo tak vzrušující pracovat s někým tak úžasným jako Madhuri. Na osobu, které náleží tak výsadní místo v průmyslu, je nesmírně prostá a velmi pokorná. Je těžké nepadnout do mdlob, když je vedle vás.“ „Madhuri je jako sladká panenka! Velmi vstřícná a přátelská. A navzdory všemu, čeho dosáhla, nemá žádné manýry ani falešnou pýchu, jako jiné ,hvězdy´.“ „Je bohyní stříbrného plátna. Člověk s ní musí pracovat, aby pochopil její auru.“
Rekha (herečka): „Je mnoho technicky vynikajících herců a ahereček, ale jen málo jako Govinda nebo Madhuri Dixit, kteří si užívají píseň a to, co dělají – oba tito umělci doslova zapománají na celý svět a stanouse součástí hudby – a to je to, co dělá onen rozdíl! Tančit z celé duše přináší jasné výsledky.“ „První věc, která mne na Madhuri upoutá, je její povaha. Dokázala si uchovat své středostavovské hodnoty a nedovolila slávě, aby ji změnila. Je jednou z mála ve filmovém průmyslu, s nimiž jsem se spojila na osobní úrovni. Jako herečka však Madhuri dosud nedosáhla svého maxima, jelikož žádný filmař nedokázal plně využít všechen její talent. Je tak obrovský, že to není snadný úkol. Dalo by se říct, že je obětí svých schopností.“ „Slyšeli jsme zpívat Madhuri Dixit? Má nádherný hlas...“
Renuka Shahahe (herečka): „Práce s ní je úžasná! Je velmi profesionální a zároveň velmi skromná. Nerozčílí se snadno. Madhuri je velmi inteligentní a skvělá osoba. Nemyslím, že ji uplynulá léta změnila. Pracovala jsem s ní v roce 1993 a pak jsem ji potkala až když natáčela Aaja Nachle. Jediná změna je, že se stala matkou a hodně mluví o svých dětech. Během Hum Aapke Hain Koun jsme se tak sblížily, že ačkoliv s ní nejsem v kontaktu, seděly jsem spolu několik hodinv přátelském rozhovoru. Madhuri je výborná mimická umělkyně. Je velmi oddaná své práci. Jednou jsme natáčeli taneční číslo, kde bylo spoutu kroků Netočila to jednou a všichni jsme říkali, ře to bylo opravdu krásné, ale ona pořás prosila, aby se natáčelo znovu. Pak jsme ji viděli podruhé a byla ještě krásnější. To je něco, z čeho by se měl každý herec poučit. I v dnešní době se stále snaží zlepšovat.“ „Je bollywoodská diva. Umí nádherně tančit, což je dar od Boha a určitě velmi vzácný.“ Richa Chadda (herečka): „Všichni znají Madhuri Dixit jako fantastickou tanečnici, ale myslím, že je i úžasně proměnlivá jako herečka. Její výkon ve filmu Mrityudand byl strhující.“
Richa Sharma (zpěvačka): „Vždycky jsem milovala Madhuri. Zpívat pro ni byla čest.“
Ritesh Deshmunk (herec): „Co o ní můžu říct? Od dětství jsem její velký fanoušek a v pubertě jsem do ní byl úplně blázen.“
Rituparna Sengupta (herečka): „Mylsím, že je nejlepší a navždy zůstane nejlepší.“
Rohini Hattangadi (herečka): „Pracovala jsem s Madhuri ve filmu Pukar. Myslím, že je velmi přitažlivá. Je dobrý tanečnice a velmi dobře se s ní pracuje. Během let jsem sledovala její filmy a je vidět, že o svém hraní přemýšlí. Každý takový herec vyspívá s každým filmem a Madhuri ve své práci opravdu vyzrála. Ušla dlouhou cestu a je dnes zřejmě ta nejlepší herečka.“
Roma Asrani (herečka): „Po shlédnutí Ek Do Teen jsem byla Madhuri přímo fascinovaná. Vlastně teprve po tom, co se objevila ona, jsem začala chtít být herečkou. Madhuri je mou inspirací a vždycky ji budu milovat.“[b]
Naposledy upravil Gaja Gamini dne Wed Nov 17, 2010 8:48 pm, celkově upraveno 1 krát
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Mon Nov 08, 2010 9:25 pm
Sachin Tendulkar (legendární hráč kriketu): „Je těžké vybrat nejlepší její výkon. Viděl jsem každý film a vždycky si myslel, že už lepší být nemůže. A pokaždé nám ukázala, že se pleteme.“ „Je pravda, že mezi herečkami nejvíce obdivuji Madhuri Dixit, protože je tak půvabná, elegantní a zdvořile vystupuje.“
Saif Ali Khan (herec): „Je úžasný herečka a pokládám za potěšení a privilegium s ní pracovat. Rozhodně si zaslouží svou pozici čísla jedna.“ „Madhuri je podle mne nesmírně smyslná, zřejmě má tu nejlepší smyslnost v celém Bollywoodu. Její řeč těla bere dech a dokáže předvádět z těch nejodvážnějších pohybů udělat něco krásného a uměleckého.“
Sajid Khan (herec): „V Bollywoodu jsou jen tři hvězdy: Madhuri, Madhuri a Madhuri.“ „Ženy snadno překonávají muže v komedii. Jen když přijde na pitvoření, nejsou ve své kůži. Ale podívejte, jak se s komickými rolemi popraly Sridevi, Madhuri a Juhi! Byly vynikající.“
Salman Khan (herec): „Mám velmi rád Madhuri. Jako herečku i jako osobu.“ „Když dojde na srovnávání, postavím každou herečku proti Madhuri, a ve výsledku každá z těchto hereček zklame.“
Sameera Reddy (herečka): „Děsí mě, že mne srovnávají s Madhuri Dixit. Ona je symbolem herectví.“
Samir Soni (herec): „Je fantastická a úžasná herečka. Je velmi profesionální.“
Sanjay Dutt (herec): „První slovo, které mne napadne při jménu Madhuri Dixit, je „překrásná“.“ „Když si vzpomenu na Madhuri, první věc, která mi přijde na mysl, je její nádherný úsměv. Myslím, že má ten nejkrásnější úsměv na celém světě. Je to vážně úžasná herečka a naprosto ji srovnávám se svou matkou Nargis, s Meenou, Madhubalou.... je na jejich úrovni.“ „Fantastická, fantastická, fantastická.“
Sanjay Kapoor (herec): „Moje filmy tehdy nikdy nebyly hity a když se stal hitem Raja, bylo to zcela připsáno Madhuri Dixit, tak jako se tomu stalo s filmy Beta, Hum Aapke Hain Koun a Khalnayak.“ „Když jsem měl s Madhuri natáčet píseň "Ankhiya Milaoon Kabhi Ankhiya Churaoon", byl jsem nesvůj, protože Madhuri se kroky naučila za dvě minuty, a mně trvalo dvě hodiny je jenom pochopit. Vstával jsem v šest ráno a cvičil s choreografem, jen abych byl připravený za tři hodiny na natáčení. Madhuri o tom dodnes neví! Asi ji budu muset v Americe navštívit a říct jí, jak je hrozné s ní tancovat.“
Sanjay Leela Bhansali (režisér): „Podívejte se na písně Madhuri: Ek Do Teen, Mera Piya Ghar Aaya... a úplně zešílíte! A najednou tady seděla jako Chandramukhi na scéně, která byla snad největší v indické historii, a tančila! Každá minuta byla jako sen.... hotová přehlídka výrazů. Podívejte se na ty změny v každém záberu, každá Maar Daala je jiná, každý okamžik je jiný! Byl jsem naprosto stžen tím vystoupeím a přál jsem si, abych mohl tu píseň natáčet ještě rok, protože vás nikdy neomrzí dívat se, jak tančí.“ „Ať je to postava femme fatale nebo prostitutky, pouze Madhur dokáže stvořit onen zamyšlený, tragický výraz. Zde je spojení dokonalé tváře a dokonalého herectví.“ „Nikdy jsem neviděl lepší herečku, než je Madhuri Dixit.“ „Je nesmírně půvabná tanečnice a nikdy nevypadá nevkusně, ať už jsou kroky sebelacinější.“
Saroj Khan (choreografka): „Madhuri je tanenčice, která vypadá fantasticky nehledě na to, co dělá a jak se pohybuje. Do tance vkládá své srdce i duši. Z těch mnoha herců, které jsem učila, je jediná, s kým jsem mohla experimentovat. Dala jsem jí tolik podivných kroků, ale ona je všechny zvládala s lehkostí.“ „To její výraz ukradne celou show. AŤ jsou kroky jakkoliv složité, nikdy se nevzdává perfektního výrazu.“ „Nemyslím, že kdy najdu další Madhuri. Je na své vlastní úrovni. Dnes herečky při nácviku nechtějí pracovat, ale ona dřela do úmoru.“ „Natáčeli jsme píseň (Chane Ke Khet Mein), kde Madhuri měla tančit kolem Deepaka Tijoriho, v jediném záběru. Udělali jsme asi patnáct pokusů a pořád se jí to nedařilo. Nakonec se na sebe trochu rozzlobila, celá unavená, a šla do své maskérny. Všichni jsme čekali venku, jestli řekne „zabalíme to“ nebo „uděláme to zítra“ nebo „rozdělíme záběr na dva“ nebo „dejte mi lehčí kroky“ atd.... Ale tohle děvče vyšlo ven zcela čerstvé a s úsměvem povídá „tak se do toho dáme“ a záběr se povedl dokonale hned napoprvé. To je ona. Vždy se snaží nezklamat ostatní, ať jsou to herci, režiséři nebo jen osvětlovači.“
Sikander Kher (herec): „Rád bych tančil s Madhuri Dixit. Mylsím, že je opravdu krásná.“ „Jsem velký fanoušek madhuri Dixit a nemůžu se dočkat, až ji znovu uvidíme na plátně. Je to věčná kráska indického filmu. Je pořád krásná a oslňující, nedokážu z ní spustit oči.“
Shabana Azmi (herečka): „Umělecký film může být oživen jen někým jako Madhuri Dixit.“
Shahana Goswami (herečka): „Madhuri Dixit jsem měla vždycky nejraději. Byla jediná, kdo si v éře zcela patřící mužům, dokázala vydobýt nepřehlédnutelné místo. Pro mne je dokonalým symbolem komerční indické herečky. Má správnou dávku realismu a fantazie.“
Shahid Kapoor (herec): „Hrozně rád bych flirtoval s Madhrui Dixit.“ „Vždycky jsem byl fanoušek Madhuri Dixit, byla fantastická.“
Shaji N. Karun (režisér): „Nejdůležitějším aspektem mého filmu (Suryamukhi) je vztah mezi osobou-předlohou a umělcem, který je platonický. A pouze pokud dosáhneme extrémních odstínů hereckého výkonu, pochopíme malby Raviho Varmy. Ať je to Saraswati, Lakshmi, Damayanthi nebo Shakuntala, v tichosti těchto maleb dýchá duše. Abyste to mohl ztvárnit na plátně, potřebuje výjimečnou umělkyni. Proto byla mou první volbou Madhuri Dixit.“
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Wed Nov 10, 2010 9:36 am
Shahrukh Khan (herec): „Madhuri Dixit je ten nejpevnější muž, jakého jsem v průmyslu poznal. Ano, slyšeli jste správně. Je opravdu jako chlap. Naprosto pevná v myšlení, citově i vírou. A někdo, kdo nesmírně miluje své rodiče. A její talent je samozřejmě nezpochybnitelný. Je kompletní indickou filmovou hrdinkou. Vždycky mi pomáhala s tancem. Tančil jsem půl kroku za ní, abych ji mohl sledovat. Třeba ve filmu Koyla jsem jí řekl, aby byla krok přede mnou, a pro mne to pak bude snadné. A ona mi vyhověla. Doufám, že se vrátím. Postrádám ji. Vídat ji mi chybí ještě více, než s ní pracovat. Pro mne je Madhuri vtělením herectví, lásky a přátelství. Je mému srdci nejbližší. A od ní jsem se nejvíc naučil. Cítím, že je jediná, koho nedostihuji.“ „Myslím, že podceňujete důležitost Madhuri, pokud ji nazýváte pouze tanečnicí. Myslím, že Madhuri je kompletní herečka. A nikdy o ní nemohu přemýšlet jen jako o tanečnici, ačkoliv mi nesmírně pomohla během všech tanců, které jsme spolu natáčeli. Jsem patetický a ona je prostě..... víte, ve filmech, kde to vypadá, že ji vedu, držela mě za ruce a ve skutečnosti vedla ona. Když jsem přišel do průmyslu, byla superstar a soulasila, že se mnou bude pracovat, spoustu mě toho naučila. Madhuri je rozhodně jednou z nejkompletnějších hereček, kteér jsme kdy měli.“ „Je ze všech nejkrásnější. Jedna z těch, od nichž jsem se hodně naučil. Madhuri není nikdy daleko, protože je v mém srdci. A nemohu komentovat její tanec. Učila mě, zachránila mě před špatným tancem.“ „Víte, jsem si velmi blízký s Madhuri. Mám ji moc rád. Už jsem to řekl mnohokrát, že mi ukázala, jak tančit, pomohla mi se scénami, schovala mě za sebe, když jsem pletl kroky.“ „Superstar jako Madhuri je pořád v našich srdcích, v našich myslích. Ano, cítila, že by se měla vdát, mít děti.... Teď je zpátky. Potkal jsem se s ní, když jsem natáčel Chak De india, a strávili jsme spolu několik hodin. Vůbec mi nepřipadalo, že by kdy byla pryč.“ „Pro Madhuri a Juhi udělám cokoliv, stačí, aby jen řekly jediné slůvko. Kajol řeknu, aby zavřela klapačku.“ „Neodvážím se srovnávat s Govindou, Jackiem, Anilem, Sridevi, Madhuri a Juhi.“
A ještě bonus:
Shekhar Kapur (režisér): „Má v sobě jistou klasickou, tragickou vášeň. Má schopnost vypodobnit ženu zcela oddanou lásce.“
Shiamak Davar (choreograf): „Vždycky jsem ji měl rád, od prvního dne. Kromě toho, že je nádherná zvenku, je to i velmi milé, prosté děvče. Prosté, opravdu prosté, víte, takové, které byste rádi vzali domů k matce. To je pravda. Měl jsem možnost ji pozorovat během dlouhých natáčecích dní. Bože! Je tak skromná a přívětivá! Kromě tance jsme probírali všechna možná témata jako život po smrti, UFO a další věci, ve které věří. Byl jsem jí zcela fascinovaný a hrozně dobře se mi s ní pracovalo. Velmi talentovaná a velmi profesionální žena. A její výrazy jsou úžasné.“ „Madhuri je pohybově tak dokonalá, že se s ní nikdo nemůže měřit.“ „Madhuri není jen vnímavá studentka, ale také úchvatná lidská bytost.“ „Madhuri je podle mě nepoměrně lepší tanečnice, jelikož má klasický základ, zatímco Karisma se vyžívá v dovádivém dívčím stylu. Vždycky jsem preferoval klasický tanec nad moderní. Také mi Madhuri připadá velmi pokorná a jedna z nejlepších lidí, s nimiž jsem kdy pracoval. Tak jsem možná zaujatý v její prospěch. A upřímně, připadá mi neskutečně krásná. Když dám Madhuri jistý pohyb, udělá jej jako žena. Když dám ten stejný pohyb Kasmě, udělá jej jako holčička. V tom tkví ten rozdíl.“
Shreya Ghoshal (zpěvačka): „Vždycky jsem chtěla zpívat pro Kajol a Madhuri. Obě dávají svým postavám život a jsem jejich velká fanynka. Pro Madhuri jsem zpívala jen jedinou větu v písni Chalak Chalak, chtěla bych pro ni zpívat celou píseň.“
Shreyas Talpade (herec): „Moje nejoblíbenější herečka všech dob vždycky byla Madhuri Dixit. Druh talentu a spontánnosti, který Madhuri má, je prostě skvělý. A také je krásná.“ „Jsem zamilovaný do Madhuri Dixit.“ „Vždycky jsem měl rád Madhuri Dixit. Je krásná a má elegantní vystupování.“
Shubhra Gupta (kritik): „V přepychové sekvenci (Dola Re), kde Bhansali nasazuje Madhuri proti mnohem mladší Asihwaryie, můžeme vidět, že druhá zmíněná má štíhlejší pas, ale pohyby první zmíněné, které vycházejí zevnitř, ji vyčleňují mezi nejskvělejší tanečníky všech dob. Můžeme vidět, že pouze nenásleduje insturkce choreografa, což může tance změnit na technicky vypilované rozcvičky. Prožívá okamžik, cítí hudbu celou svou bytostí.“
Shweta Kumar (herečka): „Strašně ráda jsem pozorovala Madhuri Dixit při práci, byla jsem z ní úplně vedle. Je perfektní tanečnice a herečka a taky tvrdě pracuje. Po filmu Dil mi byla velkou inspirací.“
Shweta Tiwari (herečka): „Jedna z mých nejoblíbenější.....je senzační a vznešená Madhuri Dixit! Jen zmínka jejího jména vyvolá ve vaší hlavě závod jejích tanenčích čísel a půvabných výkonů, nezapomínejme na její zářivý úsměv! Od bláznivých Ek Do Teen a Mera Piya Ghar Aaya jsem se snažila napodobit každý její krok, ale jak ví celý svět, Madhuri Dixit je pouze jedna jediná. Šarm a krása, kterou vlastní, je neopakovatelná a ani tisíc slov ji nemůže vystihnout... Byla a stále je mým idolem a nechci být ona, ale inspiruje mně k tomu být půvabná, vznešená indická žena, kterou je sama.“
Simi Garewal (herečka a moderátorka): „Myslím, že Madhuri Dixit se stala součástí naší indické kultury.“
Sonali Bendre (herečka): „Je zločin, pokud herečka jako Madhuri nenatočí další film. Jsem její velká fanynka a myslím, že by ve filmech měla být pořád. Nicméně nemyslím, že vůbec patřím do stejné kategorie.“
Sonu Walia (herečka): „Madhuri je to nejlepší, co se kdy fimovému průmyslu přihodilo."[b]
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Wed Nov 10, 2010 1:23 pm
Sridevi (herečka): „Madhuri je par excellence.“
Subhash Ghai (režisér): „Má nejoblíbenější herečka byla, je a zůstane Madhuri Dixit.“ „Madhuri má ochotu se učit, což se u jiných umělců moc často nevidí.“
Sudhir Mishra (režisér): „Madhuri nenapodobuje Madhubalu, ale má stejné schopnosti, stejný dramatický nádech a smysl pro komické časování. Obě ovládají umění nebrat se vážně a zdají se přístupné, ale zároveň je nemůžete uchvátit pouuze pro sebe.“
Sumeet Chopra (fotograf): „Madhuri je nádherná. Měl jsem jen jednu možnost ji fotografovat. Začali jsme v devět ráno a pokračovali do sedmi večer. Asi jsem vypadal jako naprostý amatér.... Ona bez obtíží a bez stěžování měnila šaty i líčení, žádná netrpělivost. A byl jsem ohromen, když po tak náročném a dlouhém dni, se mne stále úchvatná Madhuri zeptala, jestli bychom mohli druhý den pokračovat.“
Sushmita Sen (herečka): „Kdo jsem? Nejsem nic. Madhuri Dixit je krásná, ne já.“
Tillakaratne Dilshan (hráč kriketu): „Je zřejmě nejmocnější herečkou všech dob, vždyť její producenti věděli, že jen její jméno jim zajistá úspěch. Taková byla síla Madhuri Dixit. Hum Aapke Hain Koun byl jedním z největších hitů všech dob a Madhuri byla duší celého snímku.“
Uday Kaushik (producent): „Zvláštní kouzlo, které měly Madhubala a Madhuri, přesahuje talent. Jako by nebyla žádná kamera a ony komunikovaly přímo s publikem.“ Vaibhavi Merchant (choreografka): „Zosobňuje grácii, zosobňuje krásu, zosobňuje skrytou smyslnost... Když jí ukážete nějaký pohyb, buďte si jisti, že ho udělá stokrát lépe, než jste si představovali.“ „Ztělesňuje vše, čím by žena měla být.“
Vaishali Desai (herečka): „Mylsím, že byla ta nejpůvabnější, nejelegantnější a nevznešenější indická herečka, jakou si dovedete představit.“ Vidya Balan (herečka): „Zamilovala jsem se do Madhuri Dixit ve filmu Devdas. Jsem její velká fanynka. Pokud se mi podaří vybudovat kariéru jen s polovinou její vznešenosti a grácie, dosáhnu více, než jsem si předsevzala.“ „Být nominovaná pro mne není velkým vákonem, ale být nominována spolu s osobou jako Madhuri Dixit je pro mne nesmírná pocta.“
Vidya Malvade (herečka): „Madhuri Dixit. Je krásná a talentovaná. Nikdy jsem nemyslela, že budu herečka, ale ona mne inspirovala.“
Vikram Phadnis (módní návrhář): „Vezměte si jakýkoliv film Madhuri Dixit a uvidíte, že nezáleží na tom, jestli byl úspěšný nebo ne. Madhuri Dixit je vždycky hlavní hrdina.“ „Jsou herečka a jsou herečky. A pak je tu madhuri Dixit.“
Vinay Pathak (herec): „Madhuri Dixit je ze všech nejlepší.“ „Je jen jedno slovo, kterým ji popsat: fantastická!“ „Madhuri Dixit je sen, a přesto tak lidská.“
Vivek Oberoi (herec): „Nedávno jsem potkal Madhuri, paní Nene.... Když jsem ji uviděl, nedokázal jsem ze sebe vypravit ani slovo. Pracoval jsem s hvězdami a slavnými herci, a nikdy v životě jsem nebyl tak bezradný. Jinak jsem vždycky upovídaný. Tohle však byla žena, která mne fascinovala celé mé dětství a dospívání. Nikdo z mé generace se jí nevyrovná. Ta krása, ten nádherný úsměv, výmluvné oči, herecké výkony, které předvedla během let. Miloval jsem filmy Beta, Raja, Tezaab, dokonce i Ram Lakhan, kde němal velkou roli, ale šel jsem na něj do kina několikrát, jen abych ji viděl.“
Vyjayanthimala (herečka): „Madhuri je perfektní kombinací hraní, tance, výrazu a talentu mezi všemi ostatními.“
Waheeda Rehman (herečka): „Madhuri Dixit je výjimečná tanečnice, výjimečná kráska a výjimečná herečka.“
Yash Chopra (režisér): „Je dokonale krásným člověkem. Všichni vědí, že je výborná herečka, lidé to opakovali celá léta. Zajisté je vynikající umělkyně, ale hlavně vynikající lidská bytost.“ „Pořád si vzpomínám na den, kdy jedno mladé děvče vstoupilo do mé kanceláře, a žádalo o práci, a já jsem jí řekl, aby mi nechala své fotografie, že se na ně podívám později. Musela být zklamaná, ale úsměv jí z tváře nezmizel ani na okamžik. To byla Madhuri Dixit.“ „Nikdy jsem ji neviděl si na něco stěžovat nebo couvat před odpovědností. Je královnou Bollywoodu a vždycky už bude. Během let se z Madhuri stala fantastická herečka, půvabná tanečnice a oddaná matka. Toto je žena, která nám může být příkladem.“
A to už je všechno
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Madhuri Dixit Wed Nov 17, 2010 9:17 am
HAMAAAARI MADHURI je v INDII!!!!! :cheers:
Here's some great news for all Madhuri Dixit fans. The gorgeous diva descended to Mumbai on Tuesday night and will be in the Bollywood city for four months.
The actress, who's loved and admired for her dancing prowess, is here to judge a dance reality show 'Jhalak Dikhla Ja'. Being excited about her Mumbai visit, Madhuri says, "I and my kids always look forward to coming to Mumbai. I am excited about spending a great time with my family and old friends."
We hear that Madhuri will also be shooting for a few endorsements and reading scripts during her stay here.