|
| Nuvvostanante Nenoddantana (2005) | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
| Předmět: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Sun Feb 20, 2011 10:13 pm | |
| Prvý tollywoodsky film, ktorý som videla a okamžite si ho aj zamilovala. Je to tiež jediný film, u ktorého som si hneď počas prvých desiatich minút išla oči vyplakať Dej filmu:Sivarama Krishna(Srihari), sám ešte dieťa, vychováva svoju malú sestru Siri, keďže ich matka za tragických okolností zomrela. Prvých pár minút filmu nám ukazuje, ako sa upevňuje vzťah medzi súrodencami a ako zo Siri vyrastie pekné a dobré dievča (Trisha Krishnan), ktoré nadovšetko ľúbi svojho brata. Jej najlepšia kamarátka Lalita ju odvedie do mesta, kde jej má pomôcť s prípravami na svadbu. Na tú prichádza aj jej teta z Londýna, spolu so svojim hyperaktívnym synom Santoshom (Siddharth). Jeho povaha sa Siri vôbec nepáči - ako sa jej sám vyhrážal, je jedným z tých chlapcov zo zahraničia, ktorý len zvádzajú a potom opustia dievčatá, takže si má naňho dávať pozor! :-D Ale samozrejme, čo sa háda.. Po počiatočnej nedôvere a nesympatii ale Santosh dokáže, že má srdce na správnom mieste - pomôže Lalite z kompromitujúcej situácie a uzatvorí so Siri priateľstvo, ktoré počas svadobných príprav pomaly prerastie v lásku. Sú tu ale určití ľudia, ktorým sa to vôbec nepáči. Aj keď Lalita má z ich vzťahu radosť, napokon dôjde ku konfrontácii so Santoshovou matkou, do ktorej sa horlivo zapoja aj ostatní členovia rodiny a Siri so svojim bratom odchádzajú zo svadby pokorení. Všetko sa to stalo za Santoshovej neprítomnosti a on si teraz myslí, že ho Siri bez jediného slova opustila. Lalita mu poradí, aby sa riadil svojím srdcom. Santosh utečie cestou do Londýna od matky a vydá sa na vidiek do domu Krishnovcov, kde sa mu neujde práve najvrelšie privítanie. Sivarama ale nakoniec pristúpi na stávku: ak ju Santosh splní, tak si bude môcť zobrať Siri za ženu. Môj názor:Ako prvé sa chcem pozastaviť nad roztomilosťou hlavných predstaviteľov... A môžeme pokračovať :D Siddharth je asi jediný herec, ktorý dokáže zahrať otravného chlapíka bez toho, aby som nad ním musela krútiť očami (Oprava! Aj Navdeep to dokázal v Chandamama). Jeho premena vyzerala dôverihodne, ale nie celkom reálne. Realita je ale aj tak preceňovaná. Vyzerali s Trishou skvelo a ich mladá láska bola roztomilá. Vo filme sa aj často hrá so slovami, pretože Santosh v preklade znamená 'šťastie'. Prvé, čo ma u filmu zarazilo, bolo oblečenie: Siri stále behá v polosári. Predtým som to v bolly produkcii ešte nevidela, takže ma to príjemne prekvapilo. Trisha by síce nevyhrala súťaže krásy, ale je veľmi šarmantná, pôvabná a nerobí jej problém robiť grimasy a vyzerať pri tom zlato. Prabhu Deva znovu preukázal svoju zručnosť a jeho choreografia je bezchybná. Krásy prírody, vidiecky život, pestré farby, nápadité zobrazenie pocitov na plátne.. Prabhu Deva! A samozrejme Adire Adire, ktoré mi zakaždým zdvihne náladu a pri ktorom musím stále žasnúť nad Prabhuovou genialitou Celá recenzia plná obrázkov z filmu je na blogu. :o ČSFD> http://www.csfd.cz/film/229275-nuvvostanante-nenoddantana/
Naposledy upravil Remini dne Thu Aug 18, 2011 9:41 pm, celkově upraveno 1 krát | |
| | | PreSlav
Poèet pøíspìvkù : 723 Join date : 12. 02. 11
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Mon Feb 21, 2011 3:23 pm | |
| veľmi rád by som si to pozrel, len neviem nájsť dobrú verziu, nevieš mi poradiť, prosím? | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Mon Feb 21, 2011 4:04 pm | |
| Som ti poslala v PM odkaz na tú chýbajúcu 003 časť. Na ulož.to to ani za svet nechcelo nahrať správne, stále vypisovalo, že to tam nie je | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Sun Mar 06, 2011 10:58 am | |
| | |
| | | PreSlav
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Mar 17, 2011 7:02 pm | |
| Bol to úžasný film... tretí s Trishou čo som videl a druhý z nich vynikajúci :D až na... áno, až na pár scén z prvej časti, ktoré mi prišli až príliš prehnané, preafektované a "trápne". Som sa bál, že taký bude celý film, ale nakoniec to stálo za to Ale zrejme je to v tých južanských filmoch normálne, keď je tam istá nadsázka :D Za posledný čas po Vinaithandi Varuvaaya druhý najlepší film, čo som videl :cheers: | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Mar 17, 2011 7:54 pm | |
| - PreSlav napsal:
- ...až na pár scén z prvej časti, ktoré mi prišli až príliš prehnané, preafektované a "trápne". Som sa bál, že taký bude celý film, ale nakoniec to stálo za to Ale zrejme je to v tých južanských filmoch normálne, keď je tam istá nadsázka :D
Je to skôr typické pre Prabhua Devu, on má dosť detinský zmysel pre humor, ktorý sa postupom času čoraz viacej prejavuje vo filmoch. Apropo, detinský humor: oblúkom sa vyhni jeho poslednému filmu Villu. Boj s digitálnou kravou je už aj nad moje sily. Hudobné vsuvky sú jediná dobrá vec na tom filme. - PreSlav napsal:
- Za posledný čas po Vinaithandi Varuvaaya druhý najlepší film, čo som videl :cheers:
Ani nevieš, ako dobre sa to číta Pre zaujímavosť - ktoré scénky ti prišli trápne? Teda okrem dievočky, ktorá dala Santoshovi ružu a hrala jej k tomu Britney? :D Ono ja som to brala aj tak, že to bolo rozprávanie jej brata, ako on videl Santosha. Celý príbeh vlastne rozpráva on, takže záleží aj na nás, nakoľko mu veríme. Ale film je tak krásne a naivne romantický, že mu malé priestupky nedokážem zazlievať. Najmä keď viem, že ma na konci zakaždým čaká Adire Adire :bounce: PS: Ktorý film s Trishou sa ti nepáčil? Paurnami? | |
| | | PreSlav
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Mar 17, 2011 9:35 pm | |
| Aha tak to bude tým Prabhu Devom no hej, napríklad tá s tou ružou za gaťami :D teraz si presne nespomeniem, ale niektoré tie scény v tej prvej polke v tom dome, také ako: niekto niekam ide a spadne, niekto na niekoho niečo vyleje, niekto niekoho naplaší, alebo tie mierne preafektované dialógy, keď sa sidharth snažil zahrať anglického nafúkanca - akože išlo mu to dobre, len mi to prišlo..no trápne :D :D ale to mi nič neubralo na skvelom zážitku z celého filmu No, mne sa páčili všetky tri s Trishou čo som zatiaľ videl a to tretie bolo práve Paurnami, len v porovnaní s týmto a Vinaithandu to bolo o jeden stupienok slabšie, ale inak tiež vynikajúce :D takže tak som to myslel | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Mar 17, 2011 9:41 pm | |
| - PreSlav napsal:
No, mne sa páčili všetky tri s Trishou čo som zatiaľ videl a to tretie bolo práve Paurnami, len v porovnaní s týmto a Vinaithandu to bolo o jeden stupienok slabšie, ale inak tiež vynikajúce :D takže tak som to myslel Som rada, že sa ti Paurnami vôbec páčila. Ja som to videla nejak medzi prvými telugskými filmami a vtedy sa mi to páčilo minimálne Trisha potrebuje dobrého režiséra, inak je pre mňa bolestné sa na ňu pozerať. Najmä keď viem, že má na viac. | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Wed Jul 06, 2011 12:51 pm | |
| | |
| | | Paro
Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Jul 07, 2011 5:39 pm | |
| Takže to bych si taky ráda prohlídla, když o tom tak básníte | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Jul 07, 2011 5:44 pm | |
| Tak ja ťa odhovárať nebudem. Pokial si si prečítala, čo sme si tu písali, tak už vieš o jeho nedostatkoch. Ak ťa to neodradilo, tak smelo do toho :D | |
| | | Gaurí
Poèet pøíspìvkù : 513 Join date : 04. 06. 11
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Mon Jul 18, 2011 5:50 pm | |
| Mám rozkoukáno a vypadá to DOST dobře. Hudba je úžasná! | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Mon Jul 18, 2011 5:54 pm | |
| - Gaurí napsal:
- Mám rozkoukáno a vypadá to DOST dobře. Hudba je úžasná!
Dúfam, že sa ti to bude páčiť až do konca | |
| | | Gaurí
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Jul 21, 2011 4:33 pm | |
| - Remini napsal:
- Gaurí napsal:
- Mám rozkoukáno a vypadá to DOST dobře. Hudba je úžasná!
Dúfam, že sa ti to bude páčiť až do konca Líbilo. A moc. Koukala jsem s takovým tím připitomněle šťastným úsměvem... | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Jul 21, 2011 5:39 pm | |
| Ty mi robíš radosť :D :D Jedno, čo som sa ešte chcela opýtať - nevadilo ti násilie? Nebolo ho tam tak veľa, ale predsa len sa tam ukázalo :study: | |
| | | Gaurí
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Jul 21, 2011 5:49 pm | |
| Ne, mně obecně násilí nijak nevadí, navíc v indických filmech je často podáno s nadsázkou, vtipem a takovým příjemným přeháněním. Ne moc realisticky, ale o to víc poutavě a zábavně (eh, to je divné, napsat o násilí, že je zábavné, ale prostě když je násilí jako dobrá ingredience příběhu, tak proč ne...).
| |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Fri Aug 05, 2011 11:06 pm | |
| Najprv sa na seba pozerali takto... a potom takto.. :D | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Thu Aug 18, 2011 9:42 pm | |
| Pridávam k filmom odkazy na čsfd a čo nevidím... Paro, ty si si pozrela NVND?? :D | |
| | | Paro
Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Fri Aug 19, 2011 3:40 am | |
| Áno, já tajnůstkřástka Ale delší povídání až tak o víkendu, nechci to zanedbat A do jedné věty to jednoduše neumím... | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) Fri Oct 07, 2011 10:27 am | |
| Film v skratke :D | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Nuvvostanante Nenoddantana (2005) | |
| |
| | | | Nuvvostanante Nenoddantana (2005) | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru