Rakesh žije v malém městě. Jeho rodiče chtějí, aby se stal průvodčím. On sní o velkém podnikání. Vimmi žije v malém městě. Rodiče ji chtějí provdat za úředníka. Ona sní o kariéře modelky. A tak není divu, že jednoho dne se oba tajně vypraví za svými velkými sny. Ani jeden však nemá zpočátku úspěch. A když se pak setkají, zbývá z původních nadějí do budoucnosti jen málo. Proč by to tedy nezkusili spolu v Bombaji, ve městě, kde se všechny sny plní? A tak se společně vydávají na cestu a aby se získali prostředky pro cestování, začnou pod přezdívkami Bunty a Babli šíkovně okrádat bohaté (a občas dávat chudým). Když v Bombaji zjistí, že takový život plní vzrušení je vlastně tím, po čem vždycky toužili, vezmou se a stanou se nejslavněšími zlodějíčky v Indii. Ovšem ani jeden netuší, že jistý policejní inspektor je jejich chycením posedlý a nedá si pokoj, dokud je neuvidí za mřížemi...
Moje hodnocení:
Snad každý film, který vzejde z produkce Yash Raj, je očekáván s vysokým napětím a ještě vyšším očekáváním. Bunty aur Babli nezklamali a stali se hitem. Příběh (možná ne bezdůvodně) připomíná americkou gangsterskou dvojici Bonnie a Clyde, ovšem postrádá temné prvky. Krást je pro Buntyho a Babli zábava a adrenalin, nicméně nenajdete tu žádnou krev ani vraždu. Příběh sám o sobě není až tak silný, a pohromadě ho drží především tři hlavní představitelé. Abhishek Bachchan mne už předtím velice zklamal v Umrao Jaan, a proto mne mile překvapil. Jedná se o herce, který bohužel není schopen opravdu se vžít do osoby, která se jemu samotnému nepodobá, ovšem mladý a trochu samolibý Bunty je přesně šálek jeho kávy. Rani Mukherjee je dokonalá jako obvykle. Věříte jí každé slovo, tančí s viditelným potěšením a její chemie s Abhim je paradoxně stokrát silnější než ta, kterou Abhishek na plátně sdílí s vlastní ženou. Amitabh Bachchan odvádí prvotřídní práci, co jiného byste od něj také čekali? Krátká epizoda s Aishwaryou Rai je milá, nicméně já osobně se nemůžu zbavit podivného pocitu, když ji vidím vrhat milostné pohledy na vlastního tchána (pravda, tehdy jím ještě nebyl....).
Bunty aur Babli měl také vynikající soundtrack, a nemyslím tím jen Kajra Re, které je notoricky známo i v našich končinách. Ať už je to živelná Dhadak Dhadak nebo krásně ztvárněná Chup Chup Ke. Bohužel tento svěží, příjemný (snad až rodinný) film nemá to kouzelné cosi, co by opravdu utkvělo v paměti po jeho skončení. Zasmějete se, pobavíte a zapomenete. Na druhou stranu se k němu můžete kdykoliv vrátit a užít si ho se stejnou chutí znovu.
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
Předmět: Re: Bunty aur Babli (2005) Sat Oct 16, 2010 10:30 am
U tohto som sa strááášne nudila Pamätám sa, že mi to trvalo niekoľko sedení, než som to dopozerala. A Kajra Re bol pre mňa najkrajší moment filmu
Abhishek je v komediálnych filmov vo svojej koži. Dráma a vážne charaktery mu veľmi nesedia, ale v B&B, Dostana, Salaam Namaste etc sa mi celkom pozdával
Gaja Gamini Admin
Poèet pøíspìvkù : 2638 Join date : 19. 09. 10 Age : 37
Předmět: Re: Bunty aur Babli (2005) Sat Oct 16, 2010 10:40 am
Já ho zkoukla najednou a dobře jsem se bavila Kajra re jsem už dobře znala předtím, takže mě nepřekvapilo a mohla jsem se soustředit i na jiné věci....
Paro
Poèet pøíspìvkù : 2103 Join date : 24. 09. 10 Age : 38 Location : ČR
Víte něco o tom, jaké to je s menšími rolemi i po tom, co je hvězda už zavedená? Tohle nebylo ani cameo, ani role, jen takové osvěžení, hostovačka... mi to vrtá hlavou. U nás je to sice běžné do dnes, že i po velkých rolích herci hrají zase menší, ale Bolly je spíš obrazem klasické éry Hollywoodu, kde tohle bylo poměrně atypické. To už tehdy Aish měla takové interní techtle s Bachchanovic?
Gaja Gamini Admin
Co si všechno mám pod tím představit. Když měla Katrina taky item song v TMK, ale zároveň tam hraje celý film... ne? Nebo ještě jinak, rozumím hostování třeba Anila a Govindy v úvodní písničce ve Wanted, ale konkrétně tady má ta Aish takovou vložku, že to není ani ryba, ani rak.
Gaja Gamini Admin
Podle toho co vím, je "item song" buď 1.) píseň která reprezentuje celý film a mnohdy je jeho nejznámější částí, obsahuje nějakou to sexy děvu či chlapa nebo 2.) píseň, kterou předvede hostující celebrita, aniž by měla s příběhem co společného.
Paro
Naposledy upravil Paro dne Tue Mar 27, 2012 6:51 am, celkově upraveno 1 krát
rubimori
Poèet pøíspìvkù : 134 Join date : 20. 02. 11
Předmět: Re: Bunty aur Babli (2005) Sat Apr 16, 2011 7:38 am
Tento film se mi moc libil. Bylo to zas neco trochu jineho. Jedine co se mi nelibilo bylo to vystoupeni Aish..nepochopila jsem co tam mela delat a prislo mi to tam na silu a dlouhe
Gaja Gamini Admin
Předmět: Re: Bunty aur Babli (2005) Sat Apr 16, 2011 8:17 am
To co dělalal Aishwarya se nazývá "item song" nebo "item number", lidově a po česku "itemovka". Jedná se o populární jev v BOllywoodských filmech, kdy slavná osobnost obstará ve filmu píseň /taneční číslo, které nijak nesouvisí s dějem a většinou je velmi sexy.
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
Předmět: Re: Bunty aur Babli (2005) Sat Apr 16, 2011 8:58 am
rubimori napsal:
Tento film se mi moc libil. Bylo to zas neco trochu jineho. Jedine co se mi nelibilo bylo to vystoupeni Aish..nepochopila jsem co tam mela delat a prislo mi to tam na silu a dlouhe
Ja som zase počas celého filmu čakala na toto vystúpenie.
rubimori
Poèet pøíspìvkù : 134 Join date : 20. 02. 11
Předmět: Re: Bunty aur Babli (2005) Sat Apr 16, 2011 9:19 am
Nj kazdy to ma jinak..me se to tam proste nelibilo..zbytecne prodluzovani deje
Nj kazdy to ma jinak..me se to tam proste nelibilo..zbytecne prodluzovani deje
Yep, niekedy sa mi hudobné klipy tiež nepáčia. Vtedy príde na rad pretáčanie. Ale B&B ma ako film veľmi nebavil. Sa pamätám, že som ho pozerala po kúskoch, pretože som uňho neobsedela. Ale Kajra Re si ešte stále zvyknem pustiť. Mám rada itemovky
me se ten film moc libil..mozna protoze jsem se v nich videla. Mluvili mi primo z duse. To s tim, ze chteli odejit z rodneho mesta a nebyt jen nekym nevyznamnym a s tim, ze existuji dva druhy lidi..
Gaja Gamini Admin
In 2005, she was more in news for the item number, Kajrare, from the film Bunty aur Babli, in which she was seen for the first time with Amitabh and Abhishek Bachchan.
Předmět: Re: Bunty aur Babli (2005) Wed Aug 10, 2011 2:10 am
Docela dlouho to trvalo, ale musím říct, že jsem si konečně s B&B sedla. Dlouho trvalo, než jsem přijala Abhiho jako takového a měla jsem rezervy i k Rani... Amitabh byl takový neurčitý Karel Gott. No a dneska? Na jeden zátah se bavím s Bonnie a Clydem po bollywoodsku a nečekám jen na Karja Re (kupodivu je to ale jediná píseň, která se mi na celém filmu skutečně líbí), ale bavím se i s Amithabem a jeho detektivní prací. Líbí se mi celkově pozitivní vyznění i reflexe frustrace z dohodnutých manželství i stereotypní práce. Jenom bych ráda někdy viděla aspoň kousek seriálu Jassi Jaissi Koi Nahin, podle kterého Rani oblékaly.
Paro
Kdo by to byl řekl, že dodnes je to poslední Aishino itemko, přičemž předtím udělala jen dvě v 23rd March 1931: Shaheed a Ravoyi Chandamama. No, nehrne se do toho