|
| Athadu (2005) | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
| Předmět: Athadu (2005) Thu Jul 28, 2011 9:42 pm | |
| Jeden z prvých južanských filmov, ktoré som videla. Jeden z dôvodov, prečo sa Trisha vyšplhala medzi moje obľúbenkyne, a Mahesh Babu medzi moje platonické lásky Athadu bol po romantických bollywoodskych filmoch dosť veľkým šokom. Hneď od začiatku bol temnejší, deti tam behali so zbraňami, strielali, kradli. Ale to nám vlastne dalo len pozadie, v ktorom vyrastal Nandu - dieťa ulice, ktoré pod svoje 'ochranné krídla' vezme zločinec Sadhu (Rahul Dev). Nandu vyrastá obklopený násilím a spolu s ďalším Sadhuovým chlapcom Mallikom sa dajú na sólovú dráhu: Jeden je nájombý zabiják, ten druhý plánuje útek z miesta činu. Nandu nepohrdne ani inou prácou. Napríklad sa nechá najať, aby postrelil volebného kanditáta Sivu Reddyhu pred voľbami. Dúfa, že si takto zvýši popularitu a dopomôže mu to k výhre.
Veci sa ale vymknú z kontroly, keď náš politik dostane guľku do hlavy, Malli umiera pri nehode, prekvapeného Nandua obkľúči polícia a on sa musí dať na útek. Cestou vo vlaku sa zoznámi s Pardhuom. Tento veselý muž sa ho márne snaží zatiahnuť do rozhovoru, ale mlčanie jeho spolusediaceho mu vôbec nebráni v tom, aby mu vyrozprával svoj životný príbeh. Posťažuje si aj na svoju smolu - príde o všetko, čo má rád. Jeho povestná smola ho neopustí ani tentokrát a schytá guľku mierenú Nanduovi.
Nandu polícii znovu utečie, vezme na seba Pardhuovu identitu a vráti sa ako on do jeho rodnej dediny. Keďže ho tam naposledy videli, keď bol ešte dieťa, nikto si nevšimne, že sa jedná o inú osobu. Nandu je zrazu zahrňovaný láskou svojich tiet, starého otca, ale najmä neodbytnej Puri (Trisha Krishnan), ktorá naňho čakala ako na svojho snúbenca. Na druhej strane tu máme vyšetrovací tým pod vedením Anjaneyu Prasada (Prakash Raj), ktorý sa snaží nájsť vraha Shivu Reddyho. Síce vyzerá ako trošku chaotický muž, je dosť bystrý. Dopracuje sa dokonca až k Nanduovi, ktorý mu síce príde podozrivý, ale zatiaľ nevie, čím to je. Nedokázala som byť pri písaní recenzie objektívna (:D), takže som to trochu prehnala a je pridlhá. Dávam sem len opis príbehu, ak by niekoho zaujímalo moje fanúšikovské nadšenie, celá recenzia je na blogu. Väčšinou ma akčné filmy veľmi neberú, ale tuto bolo toľko krásnych (a zábavných) momentov, že som sa k nemu stále znovu vrátila. Aj napriek tomu, že mala Trisha len málo času na obrazovke, bola pre dej veľmi dôležitá, najmä jej neodbytná povaha a namyslenosť, keďže Puri bola jediná, ktorá dokázala Pardhua vyviesť z rovnováhy. A Keď sa konečne úprimne usmial (nie jeden z jeho blahosklonných úšklebov), tak mi až poskočilo srdce... a pritom som prvých niekoľko minút nechápala, čo na ňom tie ženy vidia A ešte zopár momentiek... Strašne sa mi páči, že aj napriek tomu, že tu plače, nebráni jej to v tom, aby jedla ďalej... :D Je taká zlatá, najradšej by som ju vystískala :P | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Athadu (2005) Thu Aug 04, 2011 4:35 pm | |
| | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Athadu (2005) Fri Oct 07, 2011 10:32 am | |
| | |
| | | Remini
| | | | Remini
| Předmět: Re: Athadu (2005) Tue Nov 29, 2011 12:16 pm | |
| | |
| | | PreSlav
Poèet pøíspìvkù : 723 Join date : 12. 02. 11
| Předmět: Re: Athadu (2005) Tue Jul 31, 2012 9:51 pm | |
| A tak som si to pozrel... a páčilo sa mi to síce nie že by ma to až tak veľmi zobralo, ale bolo to miestami milé (hlavne scény Trisha a Mahesh), krásna Trisha, a dosť zaujímavý dej vymykajúci sa klišé. A čo vlastne baby na tom Maheshovi vidia ? | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Athadu (2005) Wed Aug 01, 2012 7:28 pm | |
| - PreSlav napsal:
- A tak som si to pozrel... a páčilo sa mi to síce nie že by ma to až tak veľmi zobralo, ale bolo to miestami milé (hlavne scény Trisha a Mahesh), krásna Trisha, a dosť zaujímavý dej vymykajúci sa klišé.
Mahesh/Trisha a Prabhas/Trisha sú moje dve tollywoodske páry snov (a M/T práve vďaka tomuto filmu ). Lol, inak som tento film videla nejako hneď po NVND a ani som Trishu nespoznala.. to ten dabing - PreSlav napsal:
A čo vlastne baby na tom Maheshovi vidia ? Jeho uhrančivé, tmavé oči. Jeho detskú tváričku, ktorá dokáže vzápätí vyzerať zabijácky. Výšku. Hlas. A uši. Samozrejme tie uši. V jeho profesii neškodí ani to, že je celkom slušný herec. Maheeeeeesh | |
| | | Remini
| | | | PreSlav
| Předmět: Re: Athadu (2005) Wed Aug 01, 2012 7:34 pm | |
| - Remini napsal:
- Lol, inak som tento film videla nejako hneď po NVND a ani som Trishu nespoznala.. to ten dabing
Rozprávala v nejakom filme vôbec vlastným hlasom? lebo toto ma celkom zaujíma, keďže vlastne neviem ako originálny hlas niektorých herečiek vôbec znie (Tamannu som už počul, a bol som dosť prekvapený ako ho má nízko položený ) čo si týka Mahesha, tam sa samozrejme ako chlap vzdávam - mne práveže v porovnaní s ostatnými hercami príde že vyzerá tak dosť detsky a sa mi zdalo, že to sa vám práveže nepáči | |
| | | PreSlav
| Předmět: Re: Athadu (2005) Wed Aug 01, 2012 7:35 pm | |
| | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Athadu (2005) Wed Aug 01, 2012 7:53 pm | |
| - PreSlav napsal:
čo si týka Mahesha, tam sa samozrejme ako chlap vzdávam - mne práveže v porovnaní s ostatnými hercami príde že vyzerá tak dosť detsky a sa mi zdalo, že to sa vám práveže nepáči On je práveže tá zaujímavá kombinácia babyfejsu a mužnosti ... a videl si už Pokiri? Tam na ňom nič detského nebolo... hoci nie som fanúšikom toho filmu, Mahesh tam bol dosť drsný | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Athadu (2005) Sun Oct 07, 2012 3:51 pm | |
| | |
| | | PreSlav
| Předmět: Re: Athadu (2005) Sun Oct 07, 2012 10:51 pm | |
| skvelá scéna | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Athadu (2005) | |
| |
| | | | Athadu (2005) | |