|
| Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Remini
Poèet pøíspìvkù : 2132 Join date : 22. 09. 10
| Předmět: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Sun Feb 20, 2011 10:31 pm | |
| On - hinduista, skončil technickú školu, ale chce sa stať režisérom. Jeho rodina si prenajme spodnú časť domu, v ktorom býva ona - kresťanka, o rok staršia, pracuje ako programová analytička. Jej rodina je veľmi ortodoxná, ich spoločná budúcnosť nemá skoro žiadnu šancu. Prečo mať vzťah, ktorý je už od samého začiatku odsúdený k neúspechu? Už krátko po uvedení do kín získal prívlastok "classic". Film je založený na dialógoch, reči tela. Ukazuje nám zmätok, šťastie, smútok a radosť, ktorú prežíva mladý pár. Ich zbližovanie, príťažlivosť a netradične pre indický film padnú aj bozky. Trisha a Simbu stvárnili hlavných predstaviteľov, Jessie a Karthika. Obaja sa mi páčili. Vo filme sa nesnažia za každú cenu vyvolať v divákovi citovú búrku, ale iba ukázať, čo sa odohráva v ich mysli. Jessie je zmätená, nerozhodná, neistá svojou budúcnosťou. Karthik je plný snov, po uši zaľúbený a pripravený spraviť pre Jessie hocičo. Mala som pocit, akoby som sledovala dokument, ich prejavy a reč zneli, akoby ste sledovali niekoho na ulici.. úplne prirodzené a neafektované. Niekedy možno až príliš jednoduché, ale v jednoduchosti je krása Rahmanova hudba k VTV bola naozaj úžasná, krásna, precítená a perfektne sa hodila do vybratých scénok. Niektoré čísla sa mi ešte viacej zapáčili, keď som ich videla vo filme a vedela si prečítať, o čom sa v nich vlastne spieva. Jeden z naj soundtrackov tochto roku. Na nete som čítala, že mnohí išli opätovne do kina len kvôli tomu, aby mohli znovu počuť/vidieť hudobné klipy a nemám problém tomu uveriť. Vidieť to na veľkom plátne bol určite zážitok. Škoda, že tu na Slovensku nie je tá možnosť, tiež by som na to išla niekoľkokrát Omanna Penne, Hosanna sú veľmi návykové kúsky a sú krásne natočené. Mannipaaya a Vinnatihaandi Varuvaaya sú také srdcervúce, že mi je z nich do plaču.. Celá recenzia je tu. Vyzerá to, že by sa ohľadom filmu mohla spustiť diskusia, čo ma veľmi teší Ja som bola po dopozeraní taká vyšťavená, až to nie je vtipné. Film pre mňa nestráca na zaujímavosti ani po opätovnom pozeraní, zakaždým ho prežívam o niečo viacej, čo je u mňa dosť nezvyčajné. Rada by som vedela, ako zapôsobil na vás | |
| | | PreSlav
Poèet pøíspìvkù : 723 Join date : 12. 02. 11
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Mon Feb 21, 2011 3:22 pm | |
| už som niečo o tom písal samozrejme nechcem prezrádzať ako sa to skončí, ale ten koniec bol doslova taký, že som na to ešte hodnú chvíľu kukal a vravel si: TOTO NEMYSLIA VÁŽNE?! REŽISÉRA FILMU ASI ZABIJEM!!! a podobne. :D aby ste to nechápali zle, týmto to nekritizujem, práve naopak. Už dlho som ozaj nevidel taký silný film. A ako si vravela, bolo to skôr ako dokument, také jednoduché v dialógoch a prejavoch hercov, až mám pocit, že to ani nehrali... jednoducho ÚŽASNÉ!! a z tých pesničiek sa mi najviac páči Kannukkul Kannai :D | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Mon Feb 21, 2011 5:52 pm | |
| Ja som pri Anbil Avan bola taká happy, že to nakoniec predsa len zvládli a potom prišiel ten záver v kine a ja som zostala čučať na ten monitor... Inak neviem, ktorý klip by bol môj obľúbený. Hudobne sa mi veľmi páčia všetky.. Asi Mannipaaya má na mňa najväčší dopad, najmä tá "Môžeš mi to odpustiť?" časť Ale aj Omana Penne je taká príjemná a pohodová pesníčka, pekne natočená. Asik bez týchto dvoch by som sa nezaobišla. :P
Naposledy upravil Remini dne Fri Sep 23, 2011 1:08 pm, celkově upraveno 1 krát | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Sun Mar 06, 2011 10:49 am | |
| | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Tue May 17, 2011 1:27 pm | |
| Chystá sa bollywoodsky remake. Celkom som sa naň tešila. ALE potom som zistila, že hlavnú ženskú úlohu bude hrať táto bábika... Krásna je, o tom niet pochýb. Ale v Madrasapattinam hrala dosť úboho. Som zvedavá, aký výkon z nej Gautham Menon vytiahne. Nerozumiem, prečo musel obsadiť belošku, keď to nebude súčasť deja (má hrať rovnakú úlohu ako Trisha, malajámsku kresťanku) Hlavnú mužskú úlohu zahrá Prateik Babar. Tomu celkom verím Uf, mám zmiešané pocity ohľadom tohto remaku | |
| | | PreSlav
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Wed May 18, 2011 8:17 pm | |
| no, čo viem, tak bolly rimejky sú väčšinou horšie ako originál, takže veľmi by som tomu neveril. A o tej slečne som v živote nepočul, kto je to? | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Wed May 18, 2011 9:32 pm | |
| - PreSlav napsal:
- no, čo viem, tak bolly rimejky sú väčšinou horšie ako originál, takže veľmi by som tomu neveril.
Hej, väčšinou to je tak. Ale teraz mám rozpozeraný telugský remake Bunty&Babli a baví ma viac, než originál Inak si ale nepamätám, či som niekedy videla lepší remake. V tomto prípade sa ale o to nejedná, keďže režisér sa nemení. - PreSlav napsal:
- A o tej slečne som v živote nepočul, kto je to?
Volá sa Amy Jackson a vyhrala v anglicku nejakú súťaž krásy. Zahrala si v tamilskom filme Madrasapattinam (bola dosť zlá ) Písala som o nej už v téme "Západní osvěžení". Niekedy ale naozaj stačí schopný režisér, aby z herca vytiahol dobrý výkon. Len neviem... v telugskej verzii tohto filmu obsadil syna slávneho herca a ten bol dosť strašný (tie kúsky, ktoré som s ním videla). Takže neviem, či Gautham bude vedieť niečo spraviť s touto bábikou | |
| | | PreSlav
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Thu May 19, 2011 3:10 pm | |
| jeminky, to už nemajú dosť indických herečiek, že tam pchajú západniarky | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Sun May 29, 2011 4:44 pm | |
| | |
| | | Remini
| Předmět: Re: Vinnaithaandi Varuvaaya (2010) Thu Jul 07, 2011 5:43 pm | |
| | |