Bollywood
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zamilujte se.... zase a znovu.

PříjemPříjem  Latest imagesLatest images  HledatHledat  RegistraceRegistrace  PřihlášeníPřihlášení  

Festival, Oko a další projekce

Goto down 
+5
Gaurí
rubimori
Remini
Gaja Gamini
Paro
9 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AutorZpráva
Paro

Paro

Poèet pøíspìvkù : 2103

Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyThu Oct 11, 2012 10:36 pm

Pozor, ve festivalové brožuře, která je k dispozici v kině Světozor, jsou dvě chyby v programu! Středeční projekce filmu Devdas ve Světozoru je od 17:00 a páteční projekce filmu Veer-Zaara je také od 17:00. Tyto správné časy jsou na našich stránkách, na stránkách kina Světozor a v tištěném programu kina Světozor.
Návrat nahoru Goto down
http://paro-realm.tumblr.com
Paro

Paro

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptySun Oct 14, 2012 9:00 pm

Zatím vstřebávám zážitky z Ponrepa, které se nesou hlavně na vlně negativ organizace:

- propagace nulová, je to sice "archivní promítací síň", ale naopak v poslední době expandují a jinak prostor na letáky a plakáty mají a hojně využívají. Takže to nechápu.

- méně vtipné je, že kino přednostně funguje jako klubovka, takže program je jen pro registrované členy a když někdo přijde jenom na Indii, tak utře nos: nemá program, nemá slevu, ale za těch 60 Kč se asi cítí obohacen až dost Wink Co já vím...

- ze strany NFA jen běžný odkaz na web festivalu, ale jiné věci propagují samozřejmě více. Už ale neřeším, kdo opět není v newsletteru klubu, tak ho může zarazit i na webu Ponrepa taková to retro realita (kterou se doufám snaží také odbourat).

"PŘEDPRODEJ VSTUPENEK"

"Předprodej vstupenek probíhá každou druhou a čtvrtou středu v měsíci na další 14 dní.
Vstupenky si nelze rezervovat."

- nedošel nikdo k úvodnímu slovu (byla jsem na Devdasovi večer a Nebeském paláci od čtyř, tak bych ocenila alespoň v těch osm, když už nic).

Jako zlatý Evald, kde loni byl stojánek s plakátem a člověk si nabral program nebo leták podle chuti.

Přitom třeba například tenhle Špačkův rozhovor neurazí a celkově z něj mám dojem, že to má v hlavě srovnané http://euro.e15.cz/hyde-park/rozhovory/radim-spacek-misto-hollywoodu-jsem-si-zamiloval-bollywood-922176

Pozornost Festivalu je ale dávána, teď jsem koukala, že o tom mluví i Budař pro Žlutý (čtení u Student Agency) :D
Návrat nahoru Goto down
Niktorius

Niktorius

Poèet pøíspìvkù : 335

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptySun Oct 14, 2012 9:08 pm

A jaká byla kvalita kopie, ze které se promítalo?

Jinak ten Evald minule byl děsnej - miniaturní plátno, špatná kvalita projekcí, strašná zima, otravná bába u pokladny a mikroskopický záchod, do jehož útrob jsem se soukal asi hodinu Smile

(Jako ne přímo do záchoda, ale to té místnosti...Chápete, ne? Smile)
Návrat nahoru Goto down
http://bollybaz.blogspot.com/
Paro

Paro

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptySun Oct 14, 2012 9:15 pm

Tak víš co, nerestaurovaná dobová kopie, která tady tehdy šla v distribuci. Takže lepší než rozmazané DVD, ale ty tehdejší stručné a téměř neviditelné podtitulky už jsou prostě moc retro a nevím, koho dnes ještě dojme mít čs. úvodní titulky nebo ještě před samotným filmem znělku s panem Prokoukem, který tančí s deštníčkem na oslavu filmotéky ČSFÚ.

Jako já jsem na Ponrepo celkově zvyklá, někdy tam trávím i celé dny a trpím jim i to, že se tam dusím, kvůli špatné klimatizaci Wink Teď je personál i omlazen, takže žádné nepříjemné osoby tam nejsou. Stejně tak Evald - o tom, že je to spíš obývám, než kino, žádná, ale to, že nějaký festival probíhá, alespoň naznačili cheez

Já už jsem fakt asi divák odrostlý i té ČT 2 cheez
Návrat nahoru Goto down
Niktorius

Niktorius

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptySun Oct 14, 2012 9:42 pm

To mohlo být roztomilé retro Smile To DVD je sotva koukatelné (mám doma originál), takže zhlédnutí 35mm kopie celkem závidím...
Návrat nahoru Goto down
Paro

Paro

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptySun Oct 14, 2012 10:16 pm

Což je bohužel další věc, kterou absolutně zabili v propagaci Sad

Ale ten Devdas s těmi česky psanými jmény a úvodními titulky asi tak v tomto stylu (jednojazyčně), to jo Smile

Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 299982_10150338073107911_130917926_n

Prokouk byl až u Nebeského paláce, o kterém teď přemýšlím, že kdyby měl ty původní tři hodiny a ne půlku času, tak už bych to asi nepřežila. Já si s těmihle filmy prostě nepotykám. Ale snažím se mít přehled Wink
Návrat nahoru Goto down
Paro

Paro

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 12:04 am

Za dnešek zdravím Gaurí hug

Nakonec se nám povedlo sedět v chumlu až sedmi známých, to bylo úžasné Smile Škoda jen toho nepromýšlení času, ono když se udělá ještě zpoždění a taneček a vyprávění o tom, jak vznikala spolupráce s ČR a opět podivně překládaným úvodním slovem, tak to se pak hrotí už jenom ta doprava a konec filmu zaniká a dojem filmu je přetržen. Škoda, ale připomenulo mi to, že v Ponrepu chyběla vlastně i festivalová znělka.

Zato tady bylo hodně zbytečných trailerů navíc a nejsem si tak úplně jistá novým titulkováním, kdy se jedou české ručně pod obrazem +- a v obraze na tvrdo jsou anglické. Skoro mi to přišlo lepší, jak se to dělalo dřív.

Zítra si dám i něco ke sváče z nabídky u vchodu cheez Z vás asi nikoho nepotkám?
Návrat nahoru Goto down
Paro

Paro

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 12:08 am

A na pátek uvažuju před Veerem o:

Konference Bollywood (R)evolution > Program

19. října 2012 – Journée d’études
Study Day

10:00 – 10:30
Příchod účastníků a hostů

10:30 – 12:30

Marie Pruvost Delaspre: « Děti a zrcadlo: indický animovaný film hledá svou identitu ».
Térésa Faucon: « Klasický indický tanec a jeho reprezentace v soudobém filmu ».
Amandine d’Azevedo: « Super-hrdinové, nová mytologie? »

debata

13:00 – 14:00

Oběd

14:00 – 15:00

Jitka de Préval: « Město v indickém filmu, včera a dnes ».
Ludmila Volná: « The/Guide, itinerář hrdiny v literatuře a na filmovém plátně ».

15:30 – 17:00

Kulatý stůl

« Filmový archív/přehlídka nových filmů: Indický film včera a dnes »
Debata mezi Nasreen Munni Kabir (filmová režisérka, historička indického filmu, novinářka
a vydavatelka) a Charlesem Tessonem (mimořádný profesor na Sorbonně, filmový kritik,
předseda výběrové komise „Týden kritiky“ mezinárodního filmového festivalu v Cannes)

Veřejná debata
Návrat nahoru Goto down
Niktorius

Niktorius

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 12:32 am

Kdybys šla na tu konferenci, tak bych za to byl hodně rád, protože mě zajímá, ale z časových důvodů se na ni nedostanu...

K těm titulkům - pro nás Čechy je to jistě úbytek komfortu, ale je otázka, jak dobře se četly ty anglické titulky v horní části obrazu (i když já se u nějakých filmů pokoušel stíhat oboje Smile)
Návrat nahoru Goto down
Paro

Paro

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 12:57 am

Pokusím se, ale toho Veera potom bych taky chtěla stihnout a to už se překrývá, tak uvidím kolik. Že bychom pak upekli nějaké společné psaní jako ohlédnutí za celkem?

Tak když mám před sebou vyššího člověka, tak stejně vidím jen ty anglické a ty jsou dobré, velká písmena, kontrastní, dobrá. U českých mi přijde rušivé, že to nemá stejný synchron, takže pak nevim, co dřív - kterým titulkům dát přednost nebo se snad dívat na film cheez A už vůbec jsem nestihla, kdo překládal, ani jména těch z Punk Film (jeden byl taky Špaček).

Jo a zmiňovali ještě, jak Praha hraje Paříž v Ishkq in Paris, ale další projekty svázané s Prahou nezmínili... Sad
Návrat nahoru Goto down
Gaurí

Gaurí

Poèet pøíspìvkù : 513

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 7:03 am

Zdravím Paro, jsem velmi ráda, že jsme se potkaly, byť mě mrzí můj úprk hned po filmu... stačilo by, aby se pánové vypovídávali třeba jen o pár minut méně, a byla bych bývala stihla poslední bus... takto jsem prchala v podstatě zbytečně, neb mi stejně už všechno ujelo... tak doufám, že třeba ve středu už by nemuseli mluvit vůbec, abych se taky dostala po filmu domů Twisted Evil

Samo povídání o natáčení by asi bylo bývalo zajímavé, kdyby ho byli pojali nějak koncepčně, třeba i s fotodokumentací nebo něčím podobným, tahle tu úvodní vykecávací dvacetiminutovku publikum stejně využilo k volné zábavě a konverzaci.

A pak mě ještě hrozně štve české emočně ploché publikum, které se zásadně směje, aby se nemuselo dojímat... jako třeba v okamžiku, kdy hlavní hrdinka umírá, mě ten připitomnělý smích silně rušil (chtěla jsem si v klidu plakat).
Taky moc nechápu výbuchy smíchu pokaždé, když se ukázala Praha (nebo se o ní jen mluvilo)... jako třeba třikrát by to stačilo... ale fakt pokaždé??? wtf

Chci do normálního indického kina mezi normální Indy!!! yay

Mimochodem, informace, že se Ishq in Paris točilo v Praze, pro mě byla zcela nová... sakra, příště bych potřebovala vědět, kdy se tu co bude natáčet, trochu s předstihem, abych se mohla nenápadně potloukat kolem štábu a nutit se do komparsu omg
Návrat nahoru Goto down
Gaurí

Gaurí

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 7:09 am

A ještě jsem chtěla poznamenat k překladu titulků do češtiny, že teda jako nic moc Sad Především u písniček mohl dotyčný překladatel aspoň trochu použít představivost a pohrát si se synonymy, neb často posunul texty písní až k parodii... přijde mi, že byl někdo lenošný přemýšlet...
Návrat nahoru Goto down
Niktorius

Niktorius

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 10:32 am

...takže na moje rýmované titulky k Rab Ne Bana Di Jodi to prostě nemělo, co? cheez
Doufám alespoň, že trochu zrevidovali titulky k Main Hoon Na, protože v těch původních byl refrén Tumse milke... přeložen jako "trápení mého srdce spatřilo tebe" rotfl

Jinak mne napadlo, jestli se Rockstar náhodou nepromítal z DCP, což by vysvětlovalo ty samostatné české titulky. S DCP formátem si holt nelze hrát až tolik, jako s DVD či Blu-Ray.

O filmu jménem Ishq in Paris slyším poprvé, a jelikož to zní jako něco od Rosamundy Pilcher, tak mne to ani nezajímá.

Do Rockstaru se komparz hledal normálně přes agentury, moje kamarádka modelka (která sem hrála křoví v nějakých reklamách) mne ta to kdysi upozorňovala. A i někde na netu jsem zachytil inzerát, že pro natáčení shánějí nějaké Romy.

A k tomu smíchu - inu, někteří diváci holt chodí na festival jako do cirkusu shaz

A co je to Punk film a co má společného s Bollywoodem?
Návrat nahoru Goto down
PreSlav

PreSlav

Poèet pøíspìvkù : 723

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 10:40 am

no, ja dobehnem až na agneepath, takže možno sa zadarí stretnúť sa niekedy pred ním Smile

k tomu nepatričnému smiechu a reakciám divákov : to som si všimol už na predchádzajúcich ročníkoch, že ako sa postupne festival skomercionalizoval, začali naň chodiť ľudia čo o bolly mnohokrát nemajú ani tušenia a holt nevedia správne reagovať cheez.
Návrat nahoru Goto down
Gaurí

Gaurí

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 10:58 am

Holt nevedia správne reagovať?
hm, k tomu, aby se člověk nesmál u umíracích scén nemusí nic umět, k tomu stačí mít aspoň čtvrtku mozku...
Návrat nahoru Goto down
Niktorius

Niktorius

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 11:02 am

Spíš bych řekl, že ti co se smějí, jsou ti, co mají Bollywood zafixovaný jako jedno velké bizarní WTF a fakt tu návštěvu festivalu berou jako alternativu pro cirkus...

I když minule se diváci smáli většinou jen v místech, kde jsem se smál taky (kromě záběru s běžícími koňmi v Zindagi Na Milegi Dobara)...
Návrat nahoru Goto down
Niktorius

Niktorius

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 11:04 am

A u umíracích scén to fakt může být jen druh jakési obranné reakce - člověk se prostě od filmu emocionálně distancuje a ukazuje jak je nad věcí a jak ho jeho vytříbený vkus nenechá slzet nad takovým kýčem ...

btw. Gaurí, jestli se chystáš na Ek Tha Tigera, tak bych tě měl asi varovat, že Salmanovy pohledy do kamery nebo závěrečná scéna se bez smíchu v sále asi neobejdou cheez
Návrat nahoru Goto down
Gaurí

Gaurí

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 11:11 am

Děkuji za varování, v tom případě s sebou beru něco, čím budu mlátit všechny kolem, kteří mi za mých těžce vydělaných sto padesát korun nedovolí si užít Salmanovy vlahé pohledy Twisted Evil

S těmi obrannými reakcemi... ne že bych to nechápala, jen mě to pekelně vy-víte-co. Chápu, že jsme společnost s kolektivním traumatem z rané separace a citově chudé výchovy, ale do háje zelenýho, nemohli by se ti blbouni smát aspoň potichu? Čistě v rámci slušného vychování.
Návrat nahoru Goto down
Gaja Gamini
Admin
Gaja Gamini

Poèet pøíspìvkù : 2638

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 12:48 pm

Mě se u Rockstar taky smála kamarádka, a myslela jsem , že nemá srdce.... Jenže spoustu lidí se na tyhle filmy dívá s tím, že předem jsou rozhodnuti nebrat je vážně. A když to vážně začne vypadat, tak je třeba to nějak znevážit, protože se nám nechce měnit názor, že....
Návrat nahoru Goto down
http://bollywood-ish.blogspot.com/
Gaurí

Gaurí

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 12:55 pm

Jinak ještě k Rockstar: kamarádkám, co se mnou byly, hrozně vadilo, jak byla prezentovaná Praha - tedy cikány a dámami v penízkových pásech. Já už jsem z Bollywoodu očividně tak zblblá, že mě to nezarazilo vůbec a na ty dvě a půl hodiny jsem klidně byla ochotná věřit tomu, že po Praze chodí lidé v jakémsi valašském kroji (či kýho výra to bylo), cikáni s houslemi, že Karlův most je po ránu jak vymetený a že sem jezdí umělci až z Indie na výměnné pobyty. Prostě už leccos neřeším a nechávám se unášet Wink
Návrat nahoru Goto down
Gaja Gamini
Admin
Gaja Gamini

Poèet pøíspìvkù : 2638

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 12:59 pm

Po Praze chodí kde co. Ti cikáni alespoň patří tak nějak k té kultuře.... Taky mohli ukazovat obchody narvané matroškami a vietnamská bistra v Nerudově ulici.

Náhodou - já byla na Karláku a na Hradě brzy ráno - nikde ani noha Wink
Návrat nahoru Goto down
http://bollywood-ish.blogspot.com/
Niktorius

Niktorius

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 1:46 pm

Já jsem naopak ocenil, že ti Romové tam tančí a zpívají v barevných šatech místo toho, aby uhýbali před zápalnými lahvemi nebo mávali noži před Jarkem Nohavicou Smile

Jinak myslím, že z toho filmu vyplývalo, že ti lidé v krojích jsou nějací pouliční umělci a nikoli běžní Češi... Spíš tam byla zajímavá ta prezentace noční Prahy, jako místo nabitého hříchem a prodejnou láskou Smile

Ohlas příjezdu indického zpěváka pobavil Smile

Hrané filmy přece nejsou žádné dokumenty a pokud cizí zemi neprezentují vyloženě zle nebo urážlivě (viz třeba Turecko v americkém Půlnočním expresu), tak s tím nemám problém.
Návrat nahoru Goto down
Paro

Paro

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 10:33 pm

Skvělá diskuse, já jen doplním lehký sumář ze dneška.

Dva známí se mi chytli na opáčko Dil Chachta Hai, já jsem nakonec uvažovala, že bych ani na tohle nešla - ale jim se to hodilo moc, tak jsem si řekla proč ne, aspoň nevypadnu z rytmu pravidelné dávky. A líbilo se jim hlavní trio, tak nebylo o čem Smile Docela komorní atmosféra, úvodní tanečnice si dala moc hezkou variaci na Nimbooda Nimbooda wub ale měla prd osvětlení, takže klasicky byla málo vidět, ale aspoň jsme si sedli hodně dopředu cheez

Povídání bylo jenom o tom, že je to pro pořadatele citovka film skrz který se jim našla láska k Bollywoodu. Což jenom odpovídá i dalšími příběhům, které všichni známe. Prostě jak se Aamir zlomil s Lagaanem, tak byl hlad po něčem dalším s ním. Dneska jsem si jen potvrdila, že do toho filmu je potřeba dorůst. Jinak je to nemilosrdně strhané jako nechtěné retro z hlubin první půlky 90. let, a skutečnost, že je film mnohem mladší je spíš napováženou. Ale když se umí ocenit sebereflexe, tak je smích bujarý, ale nikoli odsuzující.

Titulky postaru - nahoře anglické, dole české v obraze. Překlad Lenka Bazinková, to bude to stejné, co hrají vždycky, když dávají zrovna tenhle film.

A chutná mi asi tak úplně všechno z toho svačinového stánku love Asi nejvíc závitky a takové ty hroudy, které jedl i Rockstar, když ještě nebyl úspěšný... Zítra to vidím na meníčko cheez
Návrat nahoru Goto down
Niktorius

Niktorius

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 10:42 pm

Já jsem to teda neviděl, a Farhan Akhtar podle mne nemá scenáristický ani režisérský talent, ale proč retro?
Návrat nahoru Goto down
Paro

Paro

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 EmptyTue Oct 16, 2012 10:50 pm

=> Ishq in Paris se tu už řešilo jako comeback Zinty.
=> ten Punk nebo Pank Film by měla být firma, co se štábem Rockstaru objížděla lokace v ČR.
=> nevhodný smích (výsměch) je na prd, ale u takového Salmana doufám, že se chlámat budu s celkým sálem po celou dobu stopáže, u Dabanggu jsem byla v ráži už při prvním záběru na Anila cheez Stejně jako Wanted, to i kámoška pochopila, že je humorný film od a - ž a nezavřela pusu cheez
=> s tím srazem to začínám vidět bledě, protože ty jednotlivé projekce jsou na sebe dost napasované... Suspect Ale sesednout by to chtělo určitě.

Na Devdasu zítra opět nikdo další od nás? Wink

==> retro vzhledem všeho a všech, to vybavení, móda, styl, účesy... jako okno do 90. let.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Festival, Oko a další projekce   Festival, Oko a další projekce - Stránka 6 Empty

Návrat nahoru Goto down

Festival, Oko a další projekce
Strana 6 z 10Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» Bollywood Party - Festival Fantazie 2012

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Bollywood :: Bollywood :: Bollywood-
Přejdi na: